Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η πολιτική απατεωνιά της κυρίας Βαλαβάνη

Το σήριαλ Βαλαβάνη, με τις συνεχείς παρεμβάσεις που εκθέτουν ολοένα και περισσότερο την ίδια, δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Βλέπετε, η κυρία Βαλαβάνη, με την επιστολή της παραίτησής της στις 13/7, μας έδωσε επαρκή στοιχεία για να την απαξιώσουμε πλήρως και να αδιαφορούμε για το τι λέει από τότε.

Γράφει η κυρία Βαλαβάνη:
Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. 
Με άλλα λόγια παραδέχεται ότι, ενώ ψήφισε στη Βουλή συγκεκριμένα μέτρα και εξουσιοδότησε τη διαπραγματευτική ομάδα και τον πρωθυπουργό να φέρουν συμφωνία, αυτή είχε άλλη σκοπιμότητα.

Να το ξαναπούμε. Η κυρία Βαλαβάνη θεωρεί σωστό να υποστηρίζει κάτι στη Βουλή, αλλά να έχει την αντίθετη σκοπιμότητα. Μπορεί να ψηφίζει υπέρ της συμφωνίας και ταυτόχρονα να την υπονομεύει. Μπορεί να στέκεται ενώπιον του Κοινοβουλίου και να δίνει στον πρωθυπουργό την εξουσιοδότηση να φέρει συμφωνία, πιστεύοντας (όντας σίγουρη όπως η ίδια λέει) ότι έχει στηθεί ένα πολιτικό θέατρο. Πρόκειται περί καθαρόαιμης πολιτικής απάτης.

Το θράσος της να ξεκινά την επιστολή της παραίτησής της κατά αυτό τον τρόπο, δείχνει ότι όχι μόνο μπορεί να προβαίνει σε πολιτική απάτη, αλλά και ότι δεν έχει τη στοιχειώδη νοητική ικανότητα να το καταλάβει και να το αναγνωρίσει.

Ό,τι και να λέει από εδώ και πέρα, είναι άνευ σημασίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου