Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τί Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουμε;

Άραγε ο λαός μας εξακολουθεί να είναι σοφός; Εξακολουθεί να τρέχει στο αίμα του η σοφία των προγόνων του; Μάλλον όχι. Επομένως το μη χείρον βέλτιστον. Μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας, άλλοι αισθάνονται χαρά και άλλοι λύπη. Δυστυχώς φάγαμε πολύ ξύλο και χύθηκε αίμα στις Βρυξέλες. Όμως από την πλευρά μας πληγώσαμε αρκετούς και μεταξύ αυτών τις βορειο-ευρωπαϊκές χώρες και αυτό θα διαπιστωθεί από τις επικείμενες εκλογές κρατών της Ε.Ε. αλλά και από το Δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει ο Κάμερον. Τα εθνικιστικά κινήματα σιγά –σιγά αρχίζουν να μεγαλώνουν και θα δημιουργήσουν προβλήματα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί ξεκάθαρα πλέον ως ντίλερ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε βάρος των Ευρωπαϊκών λαών. Εμείς θέλουμε την Ευρώπη των Εθνών όπως την είχαν οραματιστεί μεγάλοι ηγέτες πριν από την λήξη του Μεγάλου Ευρωπαϊκού Εμφυλίου Πολέμου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Ήλθε η ώρα του λογαριασμού

Αναπτυξιακή ή υφεσιακή η συμφωνία; Μάλλον το δεύτερο αλλά αυτό θα φανεί πολύ σύντομα όταν τα μέτρα της συμφωνίας θα γίνουν νόμοι του κράτους και θα αρχίσουν να τρέχουν. Πάντως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χάνουμε την εθνική μας ταυτότητα. Χάνουμε για ακόμη μία φορά την Εθνική μας κυριαρχία. Αυτό ελάχιστους απασχολεί σε αυτή την χώρα. Αλλά θα μου πείτε ότι, αυτό συμβαίνει και σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ξυπνήσουν άραγε οι λαοί για να στείλουν στον αγύριστο τους χαρτογιακάδες γραφειοκράτες; Απεδείχθη από τις διαπραγματεύσεις ότι δεν συμπεριφέρονται ως εταίροι αλλά ως στυγνοί τοκογλύφοι. Είναι γεγονός ότι το «δημοκρατικό(;) αντισυνταγματικό(!) κλεπτοκρατικό(!) τόξο», ουδέποτε τήρησε τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους «κουτόφραγκους». Έφτασε μοιραία ο κόμπος στο χτένι. Ήλθε η ώρα του λογαριασμού. Και όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί εδώ και πέντε χρόνια. Τρομάρα τους.

Η Γαλλία ετοιμάζει το δικό της μπλοκ στην Ευρώπη

Τώρα λοιπόν δημιουργούνται τα μεγάλα ερωτήματα. Έλλειψη οράματος; Έλλειψη ταυτότητας; Απόλυτος συμβιβασμός; Συνεχή λιτότητα; Ολόκληρη η Ε.Ε. πρέπει να υποκύψει στην μεγάλη οικονομική δύναμη της Ευρώπης; Το μοντέλο αυτό αρχίζει να μη αρέσει στους λαούς της και ιδιαίτερα σε αυτούς του Νότου. Αρχίζει να παρουσιάζει διαρροές. Η Γαλλία παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχει, δεν παύει να είναι μια μεγάλη δύναμη και να θέλει να ηγηθεί των λαών που αντιτίθενται στην πολιτική της λιτότητας τύπου Σόϊμπλε, στις οικονομικά εύρωστες χώρες του βορρά.. Η Γαλλία θέλει να δημιουργήσει το δικός της μπλοκ εντός της Ε.Ε. για μπορέσει να αντισταθεί στην οικονομική επίθεση της Γερμανίας. Η Μέρκελ προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ατίθασο νότο διεύρυνε την Ε.Ε. με χώρες παπαγαλάκια και προσπαθεί να την επεκτείνει και με χώρες της χερσονήσου του Αίμου. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε ταξίδι αστραπή εν μέσω της ελληνική κρίσης, στη Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Αλβανία. Και οι τρεις χώρες περιμένουν υπομονετικά στο κατώφλι της Ε.Ε. Επιδιώκει λοιπόν να περικυκλώσει τις χώρες του Νότου προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα και υποταγή της Γαλλίας, που βρήκε ευκαιρία με την ελληνική υπόθεση να σηκώσει κεφάλι.

Τι Ευρώπη θέλουμε

Τελικά ποια Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουμε; Η ιδέα της ένωσης των Ευρωπαϊκών λαών δεν είναι ανακάλυψη των τελευταίων δεκαετιών. Πριν ξεκινήσει ο Β’ ΠΠ πολλοί ηγέτες της εποχής είχαν εκφράσει θέσεις για μία ένωση των Ευρωπαϊκών λαών. Με τον Μπολσεβικισμό εξουδετερωμένο και τις δημοκρατίες απαλλαγμένες από το άπληστο κερδοσκοπικό κεφάλαιο που δημιουργούσε ασφυξία στους λαούς, οι οποίοι ήθελαν ο πλούτος να προέρχεται από την εργασία και όχι μέσω των τραπεζών και των χρηματιστηρίων. Είναι γεγονός ότι, οι Ευρωπαϊκοί λαοί είναι μία οικογένεια. Επομένως οι λαοί δεν μπορούν να είναι κατακερματισμένοι αλλά ενωμένοι ως έθνη μπορούν να φέρουν την ευημερία. Η οικονομική και νομισματική ένωση αλλά και η ελεύθερα οργανωμένη Ευρώπη θα έχει σαν αποτέλεσμα οι χώρες να αποφεύγουν τις εθνικές εντάσεις και να επιδίδονται σε συνεργασίες προκειμένου να ανέβει το οικονομικό και βιοτικό επίπεδο των μελών εθνών. Πιστεύουμε σε μία Ευρώπη που δεν θα χύνει το αίμα της σε εσωτερικές διαμάχες αλλά θα συγκροτεί μια συμπαγή ενότητα των μελών εθνών της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου