Βασίλης Λεβέντης, ένας ακόμη αθεράπευτος Πασόκος, γεννημένος στη Μεσσήνη Μεσσηνίας στις 2-11-1951, ένας πολλαπλά αποτυχημένος πολιτικός, που όντας ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επιχειρεί να επανέλθει και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο, προσπαθώντας, μαζί με τα αποτυχημένα υπολείμματα του βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρεϊκού ΚΙΔΗΣΟ και του σημιτομπομπολικού ΠΟΤΑΜΙΟΥ, να περισυλλέξουν όλους τους δυσαρεστημένους, αλλά αμετανόητους «πρασινοφρουρούς», που «τα έφαγαν μαζί» και να επανιδρύσουν το κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου, για να «ξανασώσουν» όλοι μαζί την Ελλάδα και να συνεχίσουν το «φαγοπότι», με ότι απέμεινε από αυτήν την δυστυχισμένη, πλέον χώρα...
Δείτε το νοητικό επίπεδο αυτού του ανθρώπου, που θέλει να μπει στη Βουλή, στο παρακάτω παλαιότερο βίντεο και φρίξτε για όσους "νοήμονες" πολίτες της χώρας τον ψήφισαν στις 25-1-2015:
Βιογραφικό Σημείωμα
Το 1969 εισήλθε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτ. Μηχανικών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της τότε Δυτ. Γερμανίας!!! Αυτό εξηγεί πολλά ερωτήματά μου, που θα αναπτύξω παρακάτω.
Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.
Πολιτική σταδιοδρομία
Συμμετοχή στο Πα.Σο.Κ.
Με την ενεργό πολιτική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1974 ως ιδρυτικό μέλος και έπειτα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ., συμβάλλοντας στην πορεία του κινήματος προς την εξουσία. Μετά το 1981 εκδήλωσε έντονες διαφωνίες, υπό την άποψη ότι το κόμμα μετά τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης σταδιακά απομακρυνόταν από τις αρχές του και στην ουσία συνέχιζε την πολιτική των προκατόχων του.
Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά
Το 1982 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά, αλλά απέτυχε παταγωδώς
Ίδρυση "Ελεύθεροι"
Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι», συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%, δηλαδή και πάλι αποτυχία.
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων
Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%. Η αποτυχία του δεν έχει τελειωμό.
Συμμετοχή στη Ν.Δ.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, πήρε όμως μόνο 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και .άστα να πάνε.
Ίδρυση "Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων"
Επειδή κατάλαβε ότι το «μπλε» δεν του ταίριαζε, το 1992 ιδρύει το κόμμα «Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων». Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αρχικά συμπεριλάμβανε τη φράση "και Οικολόγων" η οποία όμως αργότερα αφαιρέθηκε. Σκοπός της ίδρυσης του κόμματος ήταν να στεγάσει στον κεντρώο χώρο την παραδοσιακή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βασίλης Λεβέντης θεωρούσε πως αυτή προδόθηκε από τη μετεξέλιξη του κινήματος. («Μάθε τέχνη κι' άστηνε.» λέει ο λαός).
Από το 1993 μέχρι σήμερα
Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993. Με τίνος χρηματοδότηση;
Ο Βασίλης Λεβέντης από το 2000 διατηρεί τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου στο Extra Channel 3 με τίτλο «Πολιτικός Μαραθώνιος», που προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση. Ξαναθέτω το ερώτημα: Με τίνος χρηματοδότηση;
Αρθρογραφούσε τακτικά, πού αλλού, στην εφημερίδα «Αυριανή» του Κουρή.
Φιλοξενείται συχνά από δημοσιογράφους περιφερειακών καναλιών για συνεντεύξεις και σχολιασμό της επικαιρότητας, περισσότερο για να διασκεδάσουν από τα λόγια του και χαρακτηρίζοντάς τον συχνά σαν «γραφικό», ενώ αποτέλεσε αντικείμενο έντονης σάτιρας στο παρελθόν από τον μίμο Γιώργο Μητσικώστα
Από το 2004 διακινεί την εφημερίδα-όργανο του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων «Αντιδιαπλοκή», με το ερώτημα της χρηματοδότησης να πλανάται διαρκώς.
Άλλος ένας «πολιτικός άθλος» του Βασίλη Λεβέντη, ήταν ότι αυτός είχε προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, τον Λουκά Παπαδήμο από τον Ιούνιο του 2011 (!!!), πέντε μήνες πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου στις 10-11-2011, όταν έφτασε σε αδιέξοδο διαχείρισης της χώρας το πολιτικό μνημονιακό σύστημα του ΠΑΣΟΚ, κατά την Ελληνική κρίση χρέους 2010.
Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου και υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου τελούσε υπό ασφυκτική ομηρία των πολιτικών κομμάτων που τη στήριζαν, αλλιώς θα μπορούσε να παραγάγει περισσότερο και καλύτερο έργο!!!
Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄Θεσσαλονίκης (δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%!!!
Κανάλι 67 - ίδρυση και πώληση
Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 67» (ακόμη ρωτάω: με τίνος χρηματοδότηση;), ο οποίος το 1993 μετονομάστηκε σε «Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος». Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε αρχικά σε Extra Channel και αργότερα σε Extra Channel 3.
Συμπέρασμα
Ή ο κύριος αυτός προέρχεται από πολύ εύπορη οικογένεια, ή πρέπει να εξηγήσει, έστω και τώρα στον ελληνικό λαό, πού βρήκε τα χρήματα για όλες αυτές τις πολιτικές του (αποτυχημένες) δραστηριότητες. (ΣΔΟΕ πού είσαι;)
Επίσης, αν αυτός ο «γραφικός» και αποτυχημένος πολιτικός, «φινίρισε» σήμερα τον πολιτικό του λόγο με πασοκικά επιχειρήματα και λογικές, όπως και ο Σ. Θεοδωράκης καθότι έχουν μάλλον τον ίδιο ινστρούχτορα (πολιτικό καθοδηγητή), ο λαός δεν θα πρέπει να παρασυρθεί επ' ουδενί και να τον ψηφίσει, «τρώγοντας» το παραμύθι του άφθαρτου πολιτικού, ο οποίος «τελικά δικαιώθηκε στις προβλέψεις του» και άλλα παρόμοια παραμύθια, στα οποία οι σοσιαληστές είναι, δυστυχώς, αξεπέραστοι.
Αφήστε δε που είναι και Καλαματιανός (κάτι λέει αυτό), οπότε είναι διπλό το κακό.
Προσοχή λοιπόν λαέ, διότι δεν έχεις περιθώρια άλλων σφαλμάτων.
Δ.Μ.
Δ.Μ.
και τωρα πως τον κοβεις τον προεδρο; καλυτερος ο τσιπρας η ο μητσοτακης; χαχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο πολύ έτσουξε ο Λεβέντης; Δεν πειράζει. Ξυδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή