Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Άει ...κουβέντιασε! Λεβέντης: "Μπορώ να συγκυβερνήσω με τον Τσίπρα - Δεν θέλω υπουργεία. Θέλω μόνο να πείσω την Μέρκελ για την αλλαγή των μεταρρυθμίσεων"

«Είκοσι πέντε χρόνια με είχαν ξεγραμμένο, τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης», υποστηρίζει ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος δηλώνει διαθέσιμος να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον βοηθήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Λεβέντης εκτιμά ότι το κόμμα του θα πάρει πάνω από 5% στις κάλπες που θα στηθούν και θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα του ανέβασε αισθητά τα ποσοστά του.

Ση συνέντευξή του στη Realnews, ο Β. Λεβέντης προβλέπει τη διάλυση των ΑΝΕΛ, καθώς εκτιμά ότι ο Πάνος Καμμένος θα μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Τσίπρας είναι άπειρος και το κόμμα που θα δημιουργήσει μετά τη διάσπαση θα είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Εγώ θα βοηθήσω ώστε να γίνουν σωστές μεταρρυθμίσεις. Δεν θέλω να γίνει συνασπισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα είναι ένωση δύο λαθών. Κύρια αποστολή της Ένωσης είναι να μη χρειαστεί την επομένη των εκλογών να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μπορεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ-Κεντρώων», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Λεβέντης διατύπωσε τις προθέσεις του:
«Δεν θα ζητήσω ούτε υπουργεία ούτε τίποτα άλλο από τον πρωθυπουργό. Το μόνο που θα ζητήσω από τον Τσίπρα είναι να μου επιτρέψει να ταξιδέψω στη Γερμανία ώστε να πείσω τη Μέρκελ για την ανάγκη αλλαγής των μεταρρυθμίσεων».
Το μοναδικό παράπτωμα που χρεώνει στον πρωθυπουργό είναι ότι παρασύρθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Ορισμένοι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Βαρουφάκης έχει την τάση να βγαίνει στα κανάλια και η Ζωή θέλει να εστιάζεται η προσοχή του κόσμου γύρω από τον εαυτό της χωρίς ουσία», είπε χαρακτηριστικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου