Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Συνέταιρος στο Wikileaks o Bαρουφάκης

Προσπαθούν να εξαγοράσουν δημοσιογράφους και ανώτατους λειτουργούς μαζί με τον Τζούλιαν Ασάνζ, με σκοπό να προμηθευτούν, για λογαριασμό της Κίνας, την περίφημη Διατλαντική Συμφωνία Επενδύσεων και Ελεύθερων Συναλλαγών.

Ακόρεστη δίψα για διεθνή προβολή έχει πια ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος συνεταιρίστηκε με τον ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange. Σκοπός των δύο ανδρών είναι να προμηθευτούν, έναντι 100.000 δολλαρίων, το κείμενο της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP), η οποία θεωρείται απόρρητη και, ως εκ τούτου, λέει ο Assange, «ρίχνει σκιές στην ευρωπαϊκή δημοκρατία». Προσθέτει δε ότι: 
«πίσω από αυτή την συμφωνία υπάρχουν ανομολόγητα προσωπικά συμφέροντα που δεν ελέγχονται και επιβάλλουν χρηματοπιστωτικές πολιορκίες, όπως αυτή της Ελλάδας. Η ΤΤΙΡ πλήττει κάθε Ευρωπαίο πολίτη και οδηγεί την Ευρώπη σε χρόνια αντιπαράθεση με την Ασία. Πρέπει λοιπόν να μπει τέλος στο μυστικό αυτό». 
Στο πλαίσιο αυτό, Assange και Βαρουφάκης αναζητούν χορηγούς οι οποίοι θα στηρίξουν την πρωτοβουλία τους, πίσω από την οποία κρύβεται άλλος –και ίσως πολύ ενδιαφέρων– πακτωλός χρημάτων. Προφανώς δε, μέρος του πακτωλού αυτού θα χρησιμοποιηθεί από τον Γ. Βαρουφάκη για την πολιτική του παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, με απώτερο στόχο και την Ευρώπη. Ο τέως υπουργός –που, όπως λέγεται, επενδύει 20.000 δολλάρια στην πρωτοβουλία του αυτή με το Wikileaks– θα επιδιώξει να φανεί ως σταυροφόρος κατά της ΤΤΙΡ, η οποία, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν είναι καθόλου αρεστή στις ασιατικές χώρες που ανταγωνίζονται την Ευρώπη και ειδικότερα στην Κίνα.

Υπογραμμίζουμε επίσης ότι πριν λίγο καιρό ο Julian Assange είχε προσφέρει 91.000 δολλάρια σε όποιον θα τού έδινε το κείμενο της επίσης γνωστής Συμφωνίας Συνεργασίας των Χωρών του Ειρηνικού (ΤΤΡ), στόχος της οποίας είναι η δημιουργία, σε βάθος χρόνου, μίας ασιατικής κοινής αγοράς ανταγωνιστικής προς την αντίστοιχη ατλαντική.

Σημειώνουμε ότι συνέταιροι των Βαρουφάκη και Assange είναι επίσης ο Αμερικανός δημοσιογράφος Daniel Ellsberg, 84 ετών, γνωστός για τις αποκαλύψεις του στην διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και τα βιβλία του για την θεωρία των παιγνίων και λήψη αποφάσεων, η εκκεντρική σχεδιάστρια μόδας και εμπνεύστρια του Γ.Βαρουφάκη Vivienne Westwood, 74 ετών, γνωστή στον χώρο της μόδας punk, και ο δικηγόρος-δημοσιογράφος Glenn Greenwald, ο άνθρωπος που στήριξε τον Edward Snowden όταν έφερε στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών NSA. Ο Glen Greenwald ζει στην Βραζιλία με τον σύντροφό του David Michael Miranda και υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian US.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι από το φθινόπωρο θα γίνουμε μάρτυρες διεθνών βαρουφάκειων show, με άφθονο χρήμα και βαθυστόχαστες βαρουφακιάδες περί της παγκόσμιας οικονομίας και των δεινών που μάς επιφυλάσσει –εκτός και αν αναλάβει τα ηνία της παραπάνω πεντάδας της προόδου και της «διαφάνειας». Κατά τα λοιπά, τα εδώ «λαγωνικά» του ρεπορτάζ ψάχνουν για συμφωνίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου