Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κωδικός Λαφαζανίστας, το κόμμα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ...

Τους βλέπουμε στα γκάλοπ, τους «καμαρώνουμε» κάθε ημέρα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αλλά τι ξέρουμε πραγματικά για αυτούς; Τι ξέρουμε για το κόμμα του παρ’ ολίγον πολιορκητή του νομισματοκοπείου, του πρώην ν. 2 του ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνη; 

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα νέο κόμμα, που δημιουργήθηκε όμως με παλαιά μαρξιστικά υλικά. Με βάση του είναι την πρώην συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «αριστερή πλατφόρμα» και με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνης. Φυσικά οι κάλπες είναι εκείνες που θα αποδείξουν εάν το νέο στη δημιουργία μαρξιστικό, παλαιο-μπολσεβικικό απόκομμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων όπως αυτοί θέλουν να πιστεύουν. Διότι εντός της βουλής μάλλον θα επιβιώσει, εκτός αυτής σίγουρα θα διαλυθεί «εις τα εξών συνετέθη» από τις πιέσεις που θα δέχεται αριστερά από το ΚΚΕ και δεξιά από το ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου όπως έχει απομείνει, σίγουρα δεν έχει πολιτικό μέλλον, εάν δεν εντάξει στις τάξεις του ή συμμαχήσει με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. 

Τα υψηλά ποσοστά που πιστεύουν ότι θα πάρουν από το εκλογικό σώμα οι Λαφαζαναίοι, θα προέρχονται από πρώην ψηφοφόρους του Τσίπρα. Φιλοδοξούν να εισπράξουν ψήφους από σκόρπιες και ορφανές αριστερές μαρξιστικές συνιστώσες του χώρου. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων λάβει η ΛΑ.Ε τόσο μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσει στον Τσίπρα σχετικά με τις μετεκλογικές του στοχεύσεις. Από την άλλη μεριά επιδιώκουν να είναι τρίτο κόμμα στη βουλή, προκειμένου να ξαναπάρουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως και πριν τις εκλογές. Ακόμη ισχυρίζονται ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να έχει αυτοδυναμία λόγω της δικής τους παρουσίας στη βουλή και αυτό είναι γεγονός. 

Τις ίδιες σκέψεις κάνουν και στο κόμμα της ΝΔ και γι’ αυτό το λόγο ο Μεϊμαράκης, συναντήθηκε μαζί τους. Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση με Λαφαζάνη ήταν πολύ προσεκτικός. Εεμφανίστηκε συγκαταβατικός και με την Ζωή, η οποία μετά από μία μαραθώνια συνέντευξη, μας ενημέρωσε ότι, θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη ΛΑ.Ε. Με τις επαφές του αυτές ο Μεϊμαράκης, ήθελε με ήπιο τρόπο να ενθαρρύνει και να ενισχύσει τις αποσχιστικές τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως ο Τσίπρας ενδόμυχα ανησυχεί για την δυναμική Λαφαζάνη, προς το παρόν όμως σε επίπεδο κομματικών στελεχών. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του ευελπιστούν ότι τα εκλογικά ποσοστά της ΛΑ.Ε δεν θα υπερβούν το 4%, και η απώλεια αυτή των ψήφων θα είναι διαχειρήσιμη. 

Εάν τελικά το κόμμα (συνιστώσα) Λαφαζάνη εισέλθει στη βουλή, και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του θα ακολουθήσει μοναχική πορεία αφού θα είναι καθαρά αντιμνημονιακό με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα τη δραχμή. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κανένα κυβερνητικό σχήμα με κορμό ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αφού και τα δύο κόμματα έχουν ψηφίσει και θα εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Η μοναχική του αυτή πορεία, προφανώς θα το απομονώσει εντελώς και να το οδηγήσει στο να μη έχει συμμετοχή στις επόμενες εκλογές, με ορίζοντα το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αφού μάλλον θα έχει διαλυθεί. 

Με τις αριστερές συνιστώσες κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα αντιδράσουν όταν τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά. Ο μαρξισμός είναι εντελώς ξένος προς την ιδιοσυγκρασία του έλληνα. Η κοσμοθεωρία αυτή που αιματοκύλησε και κατέστρεψε λαούς, ουδέποτε θα γίνει αποδεκτή από του έλληνες. Επομένως τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, περί εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης αφήνουν παντελώς αδιάφορο τον λαό και ιδιαίτερα τους εθνικιστές. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου