Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο νέος υπουργός Παιδείας και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός υποτίθεται πως ορίζει τους υπουργούς της κυβέρνησής του με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του Έθνους και του Λαού. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να τοποθετήσει στο υπουργείο Παιδείας έναν αρνητή της γενοκτονίας, τόσο των Ποντίων, όσο και γενικότερα του Ελληνισμού της Ανατολής.

Αναφερόμεθα στον νέο υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, ο οποίος σε άρθρο του στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» (δείτε εδώ) αρνείται την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και θεωρεί ως εθνικιστικές απόψεις τα περί γενοκτονίας. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:
«Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της «Γενοκτονίας», σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για την δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής γερουσίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει την σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Η απόφαση αναδεικνυόταν σε «αγκάθι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Και όλα αυτά, την στιγμή που η ίδια η Βουλή των Ελλήνων είχε παραγγείλει την συγγραφή της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον διακεκριμένο πανεπιστημιακό καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη, αλλά που στην συνέχεια αρνήθηκε να εκδώσει το 16τομο έργο του!

Τι οδηγίες θα δώσει άραγε ο, κατά δήλωσή του, άθεος υπουργός «και θρησκευμάτων» κ. Φίλης για την συγγραφή των σχολικών βιβλίων και την διδασκαλία για το μέγα θέμα της Ποντιακής Γενοκτονίας; Θα ακολουθήσει την γραμμή Ρεπούση περί συνωστισμού στην Σμύρνη;

Οι «Δεσμοί Ελλήνων» θεωρούν ότι οι απόψεις αυτές εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο απώλειας της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής μνήμης της νεολαίας μας και καλούν όλα τα σωματεία του προσφυγικού Ελληνισμού, αλλά κυρίως τα ποντιακά, να αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσον στις ανθελληνικές θέσεις του κ. Φίλη και να απαιτήσουν να ανακαλέσει τις δεδηλωμένες επί του θέματος απόψεις του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου