Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Όλα εδώ πληρώνονται

Είναι Φεβρουάριος του 2013 και έρχεται στην Αθήνα ο Φρ. Ολάντ για συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά. Είναι μια περίοδος που η Ελλάδα «καίγεται» στην κυριολεξία καθώς υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία και η γαλλική βοήθεια είναι πολύτιμη. Εκείνη την ημέρα η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία μπλοκάροντας τη μετάδοση ειδήσεων και εικόνας της πολύ σημαντικής επίσκεψης. Τα κανάλια προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, η απεργία κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική και μόλις γίνεται αυτό γνωστό η ΕΡΤ ξεκινά μετάδοση της επίσκεψης. Η ΕΣΗΕΑ και κυρίως η ΠΟΕΣΥ διάφορων συνταξιούχων Συριζαίων εξεγείρεται και πάει στο πειθαρχικό δημοσιογράφους της ΕΡΤ επειδή έκαναν τη δουλειά τους. Παράλληλα ανακοινώνεται νέα στάση εργασίας, επικρατεί μπάχαλο, βρίζουν τον Κεδίκογλου ότι παρενέβη και γενικώς στην Κουμουνδούρου γελάνε και τα μουστάκια τους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές. Στην κυβέρνηση είναι οι... επαναστάτες της δραχμής, ο Ολαντ ξανάρχεται στην Ελλάδα και η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει απεργία σε ιδιωτικά κανάλια, ΕΡΤ και ΑΠΕ. Σε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση δηλαδή με σημαντικές συνομιλίες δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη.

Για να δούμε τι θα κάνει τώρα η αριστερή κυβέρνηση; Θα βάλει να κάνουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη; Θα διατάξει τα δικά της παιδιά στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ να σπάσουν την απεργία για να δείξουν τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη με τον άλλο μεγάλο ηγέτη Φρανσουά; Θα πάει κανείς στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ;

Τι σου είναι η ιστορία τελικά. Είμαστε σίγουροι ότι ο Παππάς αυτή την ώρα βράζει γι' αυτό που του έστησαν οι δημοσιογράφοι. Αλλά... όλα εδώ πληρώνονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου