Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά

Παράρτημα του «ισλαμικού κράτους» στη Χερσόνησο του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη για την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου, της εταιρείας «KogalymAvia», γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων ‘Κάρσορ Ίνφο’ αναφέρει ότι «στρατιώτες του Χαλιφάτου, από την ομάδα «Βιλάιατ Σινά» (πλήρης τίτλος: «Επαρχία –βιλαέτι- Σινά του Ισλαμικού Κράτους»), έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος στην περιοχή του Σινά» επικαλούμενο αναφορές που κυκλοφόρησαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τρομοκρατική αυτή ομάδα υπάρχει από το 2001, όταν έγινε εξέγερση στην Αίγυπτο που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Νωρίτερα η ομάδα ονομάζονταν «Ανσάρ αλ Μπάιτ Μακντίς» (υποστηρικτές της Αγίας Ιερουσαλήμ) και αποτελούσε μέρος της ‘αλ Κάιντα’.
Στις αρχές του 2014 η ομάδα ορκίστηκε πίστη στο ‘ισλαμικό κράτος’ και άλλαξε ο όνομά της.

Το ρωσικό αεροπλάνο A-321 συνετρίβη το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, 35 χιλιόμετρα από την πόλη Ελ Αρίς. Εξαφανίστηκε από τις οθόνες του ραντάρ σε υψόμετρο 9,5 χιλιομέτρων.

Οι Αιγύπτιοι διασώστες που εργάζονται στα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν βρει τουλάχιστον 120 σορούς ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται μέσα στα δύο τμήματα του αεροσκάφους.

Νωρίτερα, οι αιγυπτιακές αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, λόγω του αιτήματος του πιλότου για άμεση προσγείωση σε πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Και οι ρωσικές αρχές είναι επιφυλακτικές στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Άλλο δημοσίευμα του ιδίου πρακτορείου σημειώνει ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πριν από την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους καιγόταν ο κινητήρας του. Επίσημη διαβεβαίωση της πληροφορίας αυτής οι αιγυπτιακές αρχές δεν παρέχουν.

Το γεγονός ότι οι νεκροί βρίσκονται σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, δηλώνει ότι το αεροπλάνο κόπηκε βίαια στη μέση όταν βρίσκονταν στον αέρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου