Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ρεμάλι...


Ως αντιπολίτευση ήσουν μονίμως στα κάγκελα. Υπερπρωταθλητής του όχι σε όλα. Υπέρμαχος των βανδαλισμών, των καψιμάτων, των διαδηλώσεων και κάθε προσπάθειας κατάλυσης της δημοκρατίας. Υπερασπιστής των τρομοκρατών και των δολοφόνων. Ήσουν ο "Μαντάμ Μέρκελ γκόου μπακ". Ήσουν υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ίδια στιγμή που αρνήθηκες να παραστείς στην τελετή για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Ήσουν εσύ, μαζί με το θίασό σου, που φωνάζατε για χούντες, κρεμάλες και αιμοσταγείς δανειστές, που τους απαγορεύατε την είσοδο στη χώρα. Και φυσικά ήσουν εσύ, ο απόφοιτος του Πολυτεχνείου, που δεν ήξερες τι μετράνε τα "έτη φωτός".

Αλλά ο ελληνικός λαός δε χαμπαριάζει από όλα αυτά. Σου έδωσε, σε τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις (συμπεριλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος-παρωδία) την πρωτιά. Θεώρησε πως εσύ μπορείς καλύτερα να τον εκπροσωπήσεις. Τι κι αν εσύ γύρισες 850 μοίρες τούμπα (γιατί ούτε τις μοίρες σου μάθανε στα σχολεία και στα αμφιθέατρα που σπούδασες). Τι κι αν έκανες όσα κατηγορούσες. Τι κι αν υπέγραψες όσα θα έσκιζες (κι ακόμα χειρότερα). Τι κι αν έκανες ένα λαό άνω κάτω. Τι κι αν έκλεισες τράπεζες και διέλυσες μια ολόκληρη οικονομία.

Σημασία, για το λαό σου έχει πως είσαι ατρόμητος. Πως δε λογάς από αδυναμίες και ασχετοσύνες. Πας, κουνιστός και κομπαστός, στο σόου του Κλίντον χωρίς διερμηνέα. Κι ας ξέρεις πως τα αγγλικά δεν τα παίζεις στα δάχτυλα. Την ώρα που όλος ο πλανήτης βλέπει ένα χάνο να χασκογελάει στην ερώτηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, ο περήφανος συριζοψηφοφόρος βλέπει ένα γελαστό παιδί που έχει μαγκιά και τσαμπουκά. Την ώρα που όλος ο πλανήτης βλέπει ένα λαό να ξεφτυλίζεται, ο έλληνας ψηφοφόρος νιώθει πως γράφει ιστορία με το να μην ακολουθεί τους τετριμένους δρόμους, με το να μη φοράει γραβάτα, με το να φωτογραφίζεται στο Λευκό Οίκο με τα σακάκια ανοιχτά και το υφάκι το σούπερ ουάου.

Κάτσε, τώρα, περήφανε ψηφοφόρε της Λέσβου να ψάχνεις να βρεις πού είναι η Μυτιλήνη, αν έχει περισσότερα προνόμια, αν εκεί το ΦΠΑ θα μείνει ως έχει ή θα αυξηθεί κι αν έχει καλύτερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Κι αφού αποφασίσετε ποιο νησί είναι ομορφότερο, όταν ξαναέρθει η ώρα των εκλογών, μην ξεχάσετε να ξαναστηρίξετε το δικό σας παιδί. Τι σημασία έχει που δε σας ξεχωρίζει καν; Αγάπη μόνο. Και αριστερά. ΡΕ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου