Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νεόγερος νούμερο ένα και νεόγερος νούμερο δύο και η ΝΔ κλυδωνίζεται…

Επειδή παρατηρούμε επί μακρόν τα δρώμενα στη ΝΔ, θεωρούμε πως μπορούμε να καταθέσουμε μια άποψη για τα όσα – απίστευτα και εξωφρενικά - συμβαίνουν εκεί.

Τα όσα είδαμε, λοιπόν, είναι και καταστροφικά, διότι καταρρακώνουν την εικόνα της παράταξης στα μάτια του κόσμου… Και πολλοί είναι εκείνοι που ενδεχομένως να θεωρήσουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Και αυτό διότι μια εταιρεία, ονόματι Infosolutions – ευνοημένη κατά πολύ από συγκεκριμένο περιβάλλον - που επελέγη από την ΚΕΦΕ της ΝΔ, δεν ήταν σε θέση να φέρει εις πέρας τη διαδικασία και ανέλαβε μάλιστα και την ευθύνη.

Η ΚΕΦΕ, με ανακοίνωσή της, είπε χθες τα κάτωθι: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται». Και ο εξευτελισμός δεν έχει πραγματικά προηγούμενο… Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε: «Σήμερα προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα που μας πλήγωσε όλους. Ένα απαράδεκτο γεγονός, που έπληξε την εικόνα και το κύρος της μεγάλης Παράταξής μας. Παρότι γνωρίζουμε τους υπεύθυνους, δεν είναι η ώρα καταλογισμού ευθυνών. Ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, ως τη μόνη προβλεπόμενη καταστατική διαδικασία προτείνω την άμεση σύγκληση, ακόμα και απόψε, του αρμοδίου οργάνου, το οποίο μπορεί να προσδιορίσει και τη διαδικασία». 

ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Παρακολουθήσαμε λοιπόν εκ του σύνεγγις τις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, την άνοιξη του 2010. Κώστας Χατζής, έναντι Ανδρέα Παπαμιμίκου. Η μέρα απέναντι στη νύχτα. Ένας δεξιός με εθνικιστικές προδιαγραφές (ο οποίος ναι μεν αποδείχθηκε ότι δεν είχε πολιτική αντίληψη, ήταν όμως και παραμένει άνθρωπος των εθνικών αξιών), έναντι ενός τύπου των κομματικών μηχανισμών, που εκμεταλλευόμενος την ταύτισή του με κορυφαίο πολιτικό παράγοντα, εμφανίστηκε στο σκηνικό, πουλώντας αγοραίο νεοφιλελευθερισμό.

Επέδειξε όμως και «μαεστρία» στη δημιουργία εσωκομματικών μηχανισμών και στη διάλυση – απαραίτητων στην παράταξη – ομάδων, μόνο και μόνο επειδή δεν τον είχαν στηρίξει στην εκλογή της ΟΝΝΕΔ και είχαν προτιμήσει τον καθόλα δεξιό αντίπαλό του, Κώστα Χατζή. Το τι έγινε μετά την εκλογή του Παπαμιμίκου σε σχολές, δεν περιγράφεται… Στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που είχαν εκφραστεί υπέρ του Κώστα Χατζή, καρατομήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και φυσικά, η παράταξη έχασε πολλούς εξ αυτών… Και από το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, κάποιοι απλά παρατηρούσαν αμέτοχοι. Φυσικά, κατάλαβαν αμέσως αρκετοί με ποιον και τι έχουν να κάνουν. Αλλά, ό,τι κι αν είπαν, όσο και αν διαμαρτυρήθηκαν, ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ δεν αντέδρασε. Πολλοί που σήμερα βρίζουν τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, αυτόν τον πολιτικά ανεκδιήγητο τύπο, έπεσαν τότε πάνω του να τον βοηθήσουν.

Και πολλοί ήταν από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά. Εμείς, του ασκήσαμε μετέπειτα, όπως και να έχει, σκληρή κριτική και παραμείναμε "απέναντι", ακόμα και μετά την εκλογή του ως γραμματέα. Δεν θα γράψω ονόματα όλων όσοι "έπαιξαν μπάλα" μαζί του. Θα τους βρείτε πάντως - τους περισσότερους - στο επιτελείο του ενός εκ των υποψηφίων και για να μη φανεί ότι φοβόμαστε να πούμε ονόματα, στο επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα, που αν γινόταν κάλπη χθες, δεν θα γλίτωνε την βαριά ήττα. Και αυτό ίσως λέει πολλά για τα χθεσινά…

ΚΑΙ… ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ!

Όπως και να έχει, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος βοηθήθηκε πολύ για να τεθεί επικεφαλής της νεολαίας - από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά που «πούλησαν» τον Κώστα Χατζή, τον πρώην συνεργάτη στο υπουργείο Πολιτισμού του μετέπειτα Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και πρωθυπουργού – και ανακηρύχθηκε αργότερα και γραμματέας. Ποιος; Ο Παπαμιμίκος! Κι όμως...

Κι εδώ, για την επιλογή αυτή, φέρει τεράστια ευθύνη η προ του Ιουλίου ηγεσία. «Ανοίγουμε το δρόμο για νέα γενιά στελεχών που έχουν αποδείξει την αξία τους και μπορούν να προσφέρουν. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που αναδείχθηκε σε συνθήκες δύσκολες μετά από πανελλαδική ψηφοφορία. Η πρώτη νεολαία που εμπιστεύτηκε αυτή τη διαδικασία και η επιλογή του Παπαμιμίκου μας δικαίωσε 100%...

Την πείρα και την ενέργεια του αυτή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα την προσφέρει στο κόμμα. Άλλωστε, μυστικό κάθε επιτυχημένου κόμματος είναι να δίνει ευκαιρίες στους νέους και να συνδυάζει την πείρα των παλιότερων και την φλόγα των νεότερων», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιούλιο του 2013. Άλλη μια ατυχής επιλογή του, άλλος ένας «νεόγερος». Δεν ήταν φυσικά η μόνη κακή επιλογή. Και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, προσπαθεί και αυτός σήμερα να μας λανσάρει έναν "νεότερο" και καθόλα «νεόγερο».

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Η εξέλιξη της Κυριακής, αποτελεί βαρύ πλήγμα στην εικόνα της ΝΔ, αναδεικνύοντας αδυναμίες που βέβαια έρχονται από το παρελθόν. Αν, πάντως, το «νέο» ήταν και είναι ο κάθε Παπαμιμίκος (και αυτός που ο τελευταίος αυτός επέλεξε να βοηθήσει), ή ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τότε αφήστε τα να πάνε... Καρατομήσεις τώρα λοιπόν για να τελειώνουμε και να ξεχάσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται αυτό το πολύ τραυματικό που βιώσαμε χθες. Η παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου είναι μονόδρομος. Όπως και η απόλυτη πολιτική του περιθωριοποίηση. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για την παράταξη, καθώς εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος μιας business – like εκδοχής μεταλλαγμένου ιδεολογικοπολιτικά ΟΝΝΕΔίτη, που τίποτα δεν έχει να κάνει με την ΟΝΝΕΔ των αγώνων, την ΟΝΝΕΔ που συμπαραστεκόταν στη ΣΒΕΦΑ, που κάποτε τραγουδούσε «με τη σημαία και το σταυρό αν χρειαστεί και στο βουνό εμείς δεν ξέρουμε ζυγό».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου