Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ένας ένοχος και ένας αθώος

«Όχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του. Ήταν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων: από τη μία η Εξέγερση κι από την άλλη η Εξουσία, και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σύγκρουσης αυτής εκπροσωπούσαν ο καθένας τη δική του πλευρά».

Ποιος τα λέει αυτά;

Ο κανακάρης μιας ζάπλουτης φάρας εβραίων. 'Ενα βρωμόπαιδο που τα είχε όλα στη ζωή του, αλλά ποτέ δεν του έφτασαν...
Ωστόσο τα λέει και τα κάμει, επειδή πίσω του έχει τις πλάτες του καθεστώτος.
Ας μην υπήρχαν οι προστάτες του και θα σου 'λεγα εγώ, αν θα έβγαζε άχνα....

Ωστόσο δεν έχει σημασία. Τέτοια πλουσιόπαιδα σαν και δαύτο υπάρχουν πολλά. Μην ξεχνάτε ότι το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό των "Ναι" στο γελοίο δημοψήφισμα τσίπρα, καταμετρήθηκε στα Εξάρχεια...
Άλλο πράγμα έχει σημασία.Ότι ο μικρός αυτός ένοχος ενοχοποίησε κάποτε έναν άνθρωπο, τον οποίον σήμερα τον αθώώνει!Κι ομιλώ για τον Παναγιώτη Κορκονέα τον "μπάτσο" που κρίθηκε υπεύθυνος για τον θανατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου και καταδικαστηκε σε ισοβια.
Όπως δηλώνει λοιπον ο ζάπλουτος κύριος Ρωμανός, ο Γρηγορόπουλος δεν ήταν διόλου ένα "αθώο παιδί" αλλά ένας "εξεγερμένος σύντροφος", που "επιτέθηκε στο περιπολικό".
Ο δε Κορκονέας δεν ήταν ένας "παρανοϊκός μπάτσος" αλλά ένας άνθρωπος που έδρασε για την "προσωπική του αντίληψη περί της τιμής της αστυνομίας"
Λοιπον;
Δεν είναι αυτο η πιο κραυγαλέα αθώωση ενός ανθρώπου - και μαλιστα απο καποιον που συμμετειχε τοτε στα γεγονοτα;

Τώρα λοιπον που ο ένοχος ομολογεί την αθωότητα ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν έκαμε τιποτα παραπάνω απο το καθήκον του, θα αλλάξει κάτι γι' αυτόν τον αθώο.
Ερωτω;
Ή μήπως ο ένοχος τελικώς έχει πολύ περισσότερα προνόμια από τον αθώο, σ΄αυτή την κοινωνία της ανάπηρης δικαιοσύνης που παλι μας ταζουν; 

Διότι η δικαιοσύνη - ή πιο σωστά ο άμεσα εξαρτημένος από το καθεστώς μηχανισμός επιβολής της "νόμιμης βίας" [κατά Βέμπερ] - θεωρεί τη μαρτυρία του ενόχου ανάξια λόγου, όταν πρόκειται να αθωώσει έναν ανθρωπο, τον οποίο ενοχοποίησαν ακριβώς οι ένοχοι;
Υπαρχει απαντησις;
Ναι ή όχι;
Και να μην ξεχναμε, ότι οι τότε δικαστές του Κορκονέα, έκριναν επί τη βάσει των μαρτυριών των ενόχων, που τότε όμως όλοι τους αποκαλούσαν αθώους, μέχρι να σκασει με τον πιο δραματικο τροπο η ενοχη τους.
Αντιγράφω ανταπόκριση του News beast, από τη δίκη του Κορκονέα...

"...Η «ακατάσχετη επιθυμία του Επαμεινώνδα Κορκονέα να προκαλέσει με κάθε τρόπο άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος, εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή οπλισμού του» ήταν μία από τις αιτίες που όπλισαν το χέρι του ειδικού φρουρού και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από ακριβώς πέντε χρόνια στα Εξάρχεια. 
Η διαπίστωση πως ο Κορκονέας είχε την πρόθεση να προκαλέσει αποτέλεσε μία από τις βασικές σκέψεις των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Άμφισσας, ενώπιον του οποίου στις αρχές του 2010 ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη..." (δείτε σχετικά).

Οι δικαστές συνεπώς του Κορκονέα είχαν μια άλλη εικόνα στο νου τους, όταν τον καταδίκασαν σε ισόβια.
Την εικόνα του μαινόμενου μπάτσου, που ζητάει ντε και καλά αίμα, αλλά καταλήγει να σκοτώνει "αθώα παιδιά, κρυπτόμενος πίσω από την ασφάλεια του οπλισμού του..."
Τώρα που λοιπον που μαθαίνουν ότι αυτα τα αθώα παιδιά ήσαν βαρυτατα ένοχα και ότι ο αστυνομικός ή έπρεπε να δρασει άμεσα ή έπρεπε να κάτσει να καεί μεσα στο περιπολικό του [αφού δεν του περναγε καν απο τον νου να το παρατησει και να φυγει] τι εχουν να πουν;
Θα πουν κατι;
Θα βγουν να μιλησουν για τα νεα δεδομενα της υποθεσης;
Θα τολμήσουν να εναντιωθουν στο καθεστως που παραγει ενοχους, απο μαρτυριες ενοχων;

Ηλιθια ερωτηματα:
Σιγα μην βγουν τωρα οι δικαστες να δαγκώσουν το χερι που τους ταϊζει [όπως λέγουν οι φασίστες τουλάχιστον]
Το αντιθετο θα συμβει.
Ο νεαρος κυριος Ρωμανος προοριζεται ηδη να βγει απο τις φυλακες, με μια φωτογραφικη διαταξη [οπως επισης λεγουν οι φασιστες] που του επιτρεπει να εκμεταλλευθει το οτι "σπουδαζει". Και θα βγει ωστε νε βρισκεται διαθεσιμος ανα πασαν στιγμην για να πραγματοποιησε τις γνωστες απειλες του, περι μετατροπης ολοκληρης της Αθηνας σε γης Μαριαμ [που ελεγε και η αμιμητη Δεσποινα Στυλιανοπουλου]
Ναι, γεια...
Διοτι το καθεστως μπορει να κρινει οτι το συμφερει, με δεδομενο μαλιστα οτι θα πλακωσουνε και νεοι φοροι, να καμουν την Αθηνα λαμπογυαλο, ωστε το ποπολο κατατρομαγμενο να κλειστει στα σπιτια του και να βγει εξω μοναχα για να πληρωσει τον ΕΝΦΙΑ.
Αμ' πως;
Τζαμπα αποχτησε ταξικη συνειδηση ο καθε ρωμανος, στα μαξιλαρακια με τις καταθεσεις της μαμας του; Ας συνδράμει και λιγο, στο να διατηρηθει στη εξουσια η κυβερνηση του λαου, μπας και γινει καμια στραβη κι ερθουν στα πραγματα τιποτα φασιστες και μετα δεις τους πλουσιους, τους επαναστατες, τους απλυτους και τους κρατικοδιαιτους, να μην ξερουν με τι ελικοπτερο θα φυγουν...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου