Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η σύγχρονη Γερμανία υμνεί τον Χίτλερ, κι' εμείς διαγράφουμε τις γενοκτονίες!


Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στη Γερμανία μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας να εισαχθεί στη διδακτέα ύλη των σχολείων το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, «ο Αγών μου».

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει έκδοση μιας κριτικής εκδοχής του βιβλίου αυτού, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Χίτλερ.

Η υπουργός Παιδείας, Τζοάνα Γουάνκα, απαντά στις αντιδράσεις σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα όπου δηλώνει ότι η κίνηση αυτή του υπουργείου στοχεύει «στην προώθηση της πολιτικής παιδείας, και είναι εύκολα κατανοητό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί του Χίτλερ δεν θα προβάλλονται «χωρίς σχολιασμό», ενώ προσθέτει ότι «οι μαθητές έχουν ερωτήματα, και είναι καλύτερα να τα ξεφορτωθούν μιλώντας ανοιχτά στην τάξη».

Η εισαγωγή του «ο Αγών μου» στη διδακτέα ύλη των γερμανικών σχολείων ήρθε μετά από έτοιμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, που τονίζει ότι το βιβλίο θα «προστάτευε τους εφήβους από τα κελεύσματα του πολιτικού εξτρεμισμού».

Η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο στη Γερμανία, με πολύ κόσμο να υποστηρίζει σθεναρά ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να εισαχθεί το βιβλίο αυτό στα σχολεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι το «ο Αγών μου» δεν έχει απαγορευτεί επίσημα στη Γερμανία, όμως η αναπαραγωγή του στην επίσημη μορφή του μπλοκάρεται από το 1945.

2 comments:

  1. Τελικά μήπως πρέπει κάθε πενήντα χρόνια να βομβαρδίζεται η Γερμανία; έτσι, χωρίς προφανή στους υπολοιπους Ευρωπαίους λόγο. Οι Γερμαναραδες πάντα θα ξέρουν γιατί τους βαράνε οι άλλοι. Οι άλλοι ίσως όχι, αλλά ο λαός που εξέλεξε έναν Χίτλερ και ρήμαξε και κατέσφαξε την Ευρώπη δύο φορές σε τριάντα χρόνια μέσα, σίγουρα θα ξέρει γιατί. Είναι ίδια περίπτωση με την γυναίκα του Χότζα. Κ ο Τάκιτος τόχε μυριστεί πόσο "πολιτισμένοι"/βάρβαροι ηταν τα γερμανικα φύλα. Τόσο που στον μάχη του Τευτοβούργειου Δρυμού (9 μ.Χ. νομίζω) οι Γερμανίδες κατέβαιναν απο τα δέντρα και καννιβαλιζαν νεκρούς η ετοιμοθάνατους ρωμαίους (άλλα τσογλάνια και αυτοί). Αρχηγός τους τότε ο Αρμίνιος εξ'ου κ το γερμαναράδικο Hermann (πὠς λέμε Χέρμαν Γκαίρινγκ; ε απ'αυτό).
    Παλιολαός, παλιόκοσμος και παλιοκοινωνία που λέει και το τραγούδι.

    Δύο έθνη ήταν πάντα (ἀλλοι πολλοί ήταν εκ περιτροπής) αντιπαλοι της Ελλάδος στο πεδίο της μάχης τα τελευταία 100-120 χρόνια: Γερμανία και Τουρκία. Εκλεκτικές συγγένειες που λένε.
    Να μην ξεχνιόμαστε....Ζήτω η Εγκάρδια Συνεννόηση!
    Έτσι, για να "την σπάσουμε" στο σόϊ του Αδόλφου!


    Χρόνια Πολλά κ. Γιαννιώτη

    ΝΕΑΡΧΟς

    Υ.Γ. εκείνο το "ἐτοιμα" αντί για "αίτημα" στο κείμενο της ανάρτησης κ.Γιαννιώτη μου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κ ως όπλο εναντίον κακών Γερμαναράδων (το "κακός Γερμανός" είναι πλεονασμός αλλά τέλος πάντων(:-)). "Σκοτώνει άνθρωπο" εκείνο το "ἑτοιμα" αν κ ίσως να μην μπορείτε να το κάνετε edit που λέμε και εις την βαρβαρικήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλημέρα μου και Χρόνια Πολλά αγαπητέ Νέαρχε

    gianniotis

    ΥΓ: Την είχα ήδη κοινοποιήσει την ανάρτηση στο τουίτερ, στο f/b κλπ, οπότε αν έκανα την παραμικρή διόρθωση εκ των υστέρων, δεν θα ανταποκρινόταν ο σύνδεσμος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή