Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Ο χρόνος ξεκινά από...τώρα

Υπάρχει ακόμη χρόνος…για όλους εμάς που καθίσαμε στο πεζούλι της ιστορίας κοιτώντας τα παπούτσια μας. Την πίκρα της ήττας την γευτήκαμε και την απογοήτευση για ακόμη ένα στημένο παιχνίδι στο οποίο αν και δεν παίξαμε γίναμε θεατές της εξ αρχής χαμένης κερκίδας. 

Την ζήσαμε την νύχτα εκείνη που αγνοούσαμε ότι υπάρχει, κι όμως φθάσαμε κι εμείς να μετράμε τα σανίδια του ταβανιού για να διώξουμε την οργή που έκλεψε ακόμη και τον ύπνο μας. Όμως, υπάρχει ακόμη χρόνος για όλους εμάς που γνωρίζουμε ότι όλα τελείωσαν σε αυτόν τον τόπο. Αρκεί να σκοτώσουμε άνευ ελέους όλες τις φωνές όλων των τεράτων που θέλουν να μας πείσουν ότι κρεμόμαστε από τις ανορθόγραφα ραγιάδικες υπογραφές τους. 

Υπάρχει χρόνος να λύσουμε και να καθαρίσουμε τα όπλα του μυαλού μας, να τοποθετήσουμε τις σφαίρες της συνείδησής μας στην θαλάμη, να στοχεύσουμε στις φλύαρες γλώσσες των άνανδρων υπεροπτών και να πατήσουμε την σκανδάλη χωρίς τρέμουλο στο χέρι μας. Να σιωπήσουν εντελώς μέσα μας. Να τους αψηφήσουμε βάζοντας στην δική μας κάλπη τα χρεόγραφα της αξιοπρέπειας που μας στέρησαν δίχως σταγόνα οίκτου. Χωρίς ομάδες, χωρίς καταστατικά, χωρίς γελοίες ψηφοφορίες, χωρίς συζητήσεις επί συζητήσεων, χωρίς αναλύσεις επί αναλύσεων, χωρίς ούτε μία σταγόνα αίμα να πέσει. Αναίμακτα μας σκοτώνουν, αναίμακτα να σιωπήσουν. 

Υπάρχει ακόμη χρόνος…για όλους εκείνους που δεν είδαν την Ελλάδα ως δικαίωμα αλλά ως υποχρέωση. Για εκείνους που μέχρι σήμερα έχουν διανύσει την ζωή τους ως στόχοι ανάλγητων πολιτικάντηδων οι οποίοι κρύβουν την δειλία τους μέσα στα χάρτινα κάστρα πολιτικών κομμάτων με σημαία την δημοκρατία. 

Κοίτα τους, λοιπόν, εκείνους, πώς επιβίωσαν από τις σφαίρες της αναξιοκρατίας, της αδικίας, της προδοσίας, της σκληρής επίγνωσης του τι είναι για τους ασήμαντους θνητούς αλλά εκλεγμένους αθανάτους. Μια χαρά αναπνέουν δίπλα μας ακόμα και αν τώρα κοιτάνε σιωπηλοί τα παπούτσια τους. 

Υπάρχει ακόμα χρόνος όσο ο καθρέπτης που αντικρίζουμε το πρωί έχει την φάτσα μας ως αντικατοπτρισμό. Υπάρχει χρόνος…για όλους τους ήρωες που κρύβουμε μέσα μας. Τους σιωπηλούς μικρούς μας εαυτούς που θέλουν να πάρουν την θέση μας μα εμείς τους καταπιέζουμε είτε από στιγμιαίο φρενάρισμα της δήθεν ηθικής, είτε από την χρόνια εκπαίδευσή μας να οριζόμαστε και όχι να ορίζουμε. Να μένουμε σιωπηλοί μη και διακόψουμε τον πολυλογά πολιτικό από τις εξαγγελίες του σχεδίου που σκοπό έχει να μας καταδικάσει στον ρόλο του ανυποψίαστου εύκολου στόχου ή του ήσυχου απείθαρχου στημένο στον τοίχο. 

Υπάρχει χρόνος για αυτούς που δεν χωράνε σε γραμμάτια και εικονικά χρέη. Υπάρχει χρόνος να ορίσουμε το δικό μας μέγεθος απλώνοντας την ψυχή μας σαν χάρτη. Να γίνουμε εμείς Ελλάδα, στέλνοντας σιωπηλώς τα μαντάτα ότι ο χρόνος για τους ατσαλάκωτους μαλθακούς ανελέητους εκτελεστές μας, μόλις τελείωσε.

1 σχόλια:

 1. Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


  Θα ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις για το 2016, κάτι σαν εξομολόγηση των εσώψυχών μου, μέσα από το "παλιοκαύκαλο" μου (Ο όρος ανήκει στον Χάρρυ Κλύν).

  Σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένω οικονομικό Αρμαγεδώνα. Άρχισε νωρίς άλλωστε, στην Κίνα. Ισοτιμίες, τιμές εμπορευμάτων, καύσιμα, ναύλοι, όλα είναι τοποθετημένα για το perfect storm. Ούτε συζήτηση για τη Ελλαδίτσα που θα μπει στο μάτι του κυκλώνα σαν μια παράγκα (failed state) στο ψαροχώρι. Μετά την ολοκλήρωση (sic !) της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και "δρομολόγηση" του "ζητήματος" των κόκκινων δανείων - ένα κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα για το οποίο είναι υπεύθυνες κατά κύριο λόγο οι ίδιες οι τράπεζες σε βαθμό εσχάτης προδοσίας του Έθνους - θα πωληθούν και οι ίδιες. Έτσι θα ολοκληρωθεί ο πρώτος πυλώνας της εγκαθίδρυσης του οικονομικού σκότους στην Ελλάδα.

  Ο δεύτερος πυλώνας - πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί πριν την "λήξη" της θητείας της παρούσας κυβέρνησης - θα είναι η αυτόματη, χωρίς να απαιτούνται κάθε τόσο "μάχες" στη Βουλή, αναπροσαρμογή φόρων και εξόδων του κράτους ανάλογα με το πόσο χάλια πάει το spiral θανάτου. Έτσι, με "τηλεχειρισμό" από την επιτροπεία της τετράδας και του Eurogroup, τα έσοδα (το γιουρούσι) στις τσέπες των Ελλήνων θα είναι οριστικό και αναίμακτο για τις επόμενες κυβερνήσεις. Η Ελλάδα συνεχίζει να πλέει χωρίς σταματημό στο βόθρο της ζώνης Belgravia (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα) δεξαμενισμού εξαθλιωμένων προσφύγων αλλά και εξαθλιωμένων Ελλήνων υπηκόων (Γκογίμ, για τους γνώστες) που δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορά τους, ούτε καν να περιθάλψουν τους εαυτούς τους. Για ζώνη Schengen ούτε λόγος… Παλαιά!

  Γενικότερα διαβλέπω ότι τα πολύ ισχυρά κράτη στην Ευρώπη έχουν ήδη χωριστεί, και ετοιμάζονται για τον "Μεγάλο Πόλεμο". Η θρησκευτική σύγκρουση Πρωτεσταντών-Καθολικών-Μουσουλμάνων (είναι ΟΛΟΙ εβραϊκής προέλευσης), με τους Ορθόδοξους και ιδιαίτερα τους Έλληνες ελπίζω να αποτραπεί από τον ίδιο τον 'Υψιστο, γιατί απλούστατα οι διαιρεμένοι Έλληνες δεν μπορούν να σηκωθούν (από τον καναπέ και σε λίγο και από το κελί τους). Το κράτος "παγκοσμιοποίησης", δηλαδή άρνησης κάθε ιστορικής μνήμης, κάθε είδους ιδεολογίας και θρησκευτικής αντίληψης θα είναι ό,τι πιο in στην πολιτική και πολιτιστική σκηνή. Μπουλντόζα σε όλα. Πλήρης νομιμοποίηση της κάθε παράλογης συμπεριφοράς, που θα προετοιμάσει για την "Τάξη" που θα επιβληθεί μετά τον "Μεγάλο Πόλεμο". Μια παγίδευση στην κατανάλωση κάτω από απόλυτα κατευθυνόμενη επίβλεψη. Ο Έλληνας του 2016, αν ζητά να ζει με κάποιες αρχές, θα βρεθεί έξω από το κομματικό κράτος - καταδότη που στήνεται τώρα από την Πανκυβέρνηση (τα κόμματα δεν έχουν πλέον καμία αξία ως διαφοροποιήσεις) και θα έχει τις συνέπειες όσων διαλέγουν το "κόκκινο χάπι" στην ταινία Matrix. Το ίδιο και οι δουλειές τους, οι περιουσίες τους, τα έργα τους κλπ. Άπαντες βάρβαροι ή στο περιθώριο.

  Αλλά, εμείς, ξέρουμε...


  Καλή Ανάσταση - Διάπλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή