Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ισλαμική οικονομική διείσδυση: Αθηναϊκά γήπεδα με ...Τουρκικά χρήματα!


Πόδι στον ελληνικό μαζικό αθλητισμό βάζουν τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς ο Δήμος Αθηναίων, σε μια είδηση που πραγματικά πέρασε στα «ψιλά», ζήτησε χορηγία για την ανακαίνιση δύο γηπέδων μπάσκετ στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί του Σαββάτου (02/04), εγκαινιάστηκαν δύο ανακαινισμένα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας και με χορηγό την τουρκική εταιρεία, Dogus Group.

Η Dogus είναι ένας εκ των βασικών χορηγών της Ευρωλίγκα και είναι αυτή που έδωσε τα χρήματα για την ανακαίνιση των δύο γηπέδων σε Παγκράτι και Σεπόλια.
Τα τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με την στήριξη του δήμου Αθηναίων εισχωρούν στον χώρο του ελληνικού μαζικού αθλητισμού. Ετσι λοιπόν με πρόσχημα την ανάγκη ανακαίνισης δύο γηπέδων μπάσκετ στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι άνθρωποι του δήμου αποδέχθηκαν «προσφορά» από τον τουρκικό όμιλο και συγκεκριμένα τον Dogus Group, για να χρηματοδοτηθούν οι συγκεκριμένες εργασίες.
Η Dogus Group είναι ένας πολύ μεγάλος όμιλος επιχειρήσεων της Τουρκίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τράπεζα Garanti Bank, επιχειρήσεις τροφίμων, την αντιπροσωπεία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Τουρκία, δραστηριότητες στην ενέργεια όπως υδροηλεκτρικά, κατασκευές αλλά και έντονη δραστηριοποίηση στον τουρισμό.

Ένας εκ των ιδιοκτητών έχει την ιδιοκτησία της ομάδας μπάσκετ Νταρουσάφακα και διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν.
Η Dogus μάλιστα συμμετέχει και με μειοψηφικό πακέτο στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου πριν λίγους μήνες ξεπουλήθηκε έναντι πινακίου φακής. Ο όμιλος Dogus του Φερίτ Σαχένκ, περιλαμβάνει πάνω από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους. Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει μέχρι σήμερα ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχει επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Στην ουσία δίνουμε στο πιάτο, έναντι ευτελούς τιμής, τα χρυσαφικά της χώρας σε επιχειρηματίες που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον "σουλτάνο" Ερντογάν. Αναίμακτα, όπως λαμβάνει χώρα και με τους λαθρομετανάστες, οι Τούρκοι σφίγγουν σε μεγάλο βαθμό τις αντοχές της χώρας μας τόσο σε οικονομικό, όσο και και σε εθνικό επίπεδο.

Οι εργασίες ανακαίνισης στων δύο αθηναϊκών γηπέδων είναι βέβαια στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωλίγκας, βασικός υποστηρικτής της οποίας είναι ο όμιλος Dogus Group, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο κύριος Καμίνης «έτρεξε» να «προσφερθεί» για συνεργασία, καθώς δεν πρόκειται για σημαντικά ποσά. Ολο αυτό το εγχείρημα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια… τουρκική εισβολή στην Αθήνα, την ώρα που ο Δήμος δεν φαίνεται να έχει φέρει καμιά αντίρρηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου