Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Άλλο το μαύρισμα στις εκλογές κι άλλο η απειλή της συντεχνίας!

Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί, αν διαγραφούν στην Ελλάδα από τα επαγγελματικά τους σωματεία δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Πόσο «δημοκρατικό» είναι να απειλούνται με διαγραφές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό; Εντάξει! Μπορούν να τους κατηγορήσουν ως ψεύτες. Ως πολιτικούς απατεώνες. Αν περάσει, όμως, η απειλή των διαγραφών, τότε μιλάμε για μία νίκη της συντεχνιακής δημοκρατίας.

Κακώς είναι συνδεδεμένη η άσκηση του επαγγέλματος με τους επιστημονικούς συλλόγους. Δεν μπορεί η επαγγελματική ζωή ενός ανθρώπου να εξαρτάται από τις ορέξεις της πλειοψηφίας ενός συλλόγου. Αν υπάρχουν σοβαρά επαγγελματικά παραπτώματα θα πρέπει να αποφασίζει ένα άλλο όργανο κι όχι η ίδια συντεχνία. Μια ιδιαιτερότητα υπάρχει στους γιατρούς. Αλλά και πάλι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο θέμα το επιστημονικό κι άλλο το πολιτικό. Είναι άλλο πράγμα να παίρνεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από έναν χειρούργο επειδή είναι χασάπης κι άλλο επειδή είναι βουλευτής και ψήφισε ενάντια στην συντεχνία του.

Είναι δικαιολογημένη η οργή κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν τις εκλογές με ψέματα. Κατασυκοφάντησαν και διέσυραν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τώρα αυτοί έρχονται και διαλύουν τα πάντα. Η οργή αυτή όμως δεν πρέπει να μας παρασύρει στην λογική των λαϊκών δικαστηρίων. Με αυτό μοιάζουν οι απειλές των επαγγελματικών σωματείων. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ούτε και είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την λογική της συντεχνιακής δημοκρατίας (εύρημα των Ισπανών φασιστών) και να μιλάμε ταυτόχρονα για ανθρώπινα δικαιώματα…

Θέλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τον επαγγελματικό θάνατο των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των οικονομολόγων; Ας επιλέξουν κι οι άλλοι τον πολιτικό τους θάνατο. Όλα τα άλλα δεν μας ταιριάζουν, δεν μας αξίζουν. 
Θα πει κάποιος ότι το κλίμα αυτό το καλλιέργησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα θυμηθεί την διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ. Η αλήθεια είναι αυτή: Έσπειραν ανέμους και είναι λογικό να θερίζουν θύελλες. Καλλιέργησαν το μίσος στην ελληνική κοινωνία και τώρα εισπράττουν το μέρισμα της πολιτικής τους επιλογής. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι εκείνοι που χλεύαζαν την κυβέρνηση Σαμαρά για τα κάγκελα στην Πλατεία Συντάγματος και οι ίδιοι αντικατέστησαν τα κάγκελα με κλούβες των ΜΑΤ! Μπορούμε να πούμε πολλά για όσα έλεγαν και όσα έκαναν. Αλλά δεν νομίζουμε ότι μπορεί να απειλείται ένας βουλευτής για την απόφαση που θα πάρει μέσα στο Κοινοβούλιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου