Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Απίστευτο! Αναρχικοί μετατρέπουν σε... κατασκήνωση το ΑΠΘ

Προβληματισμός και αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πληροφορίες ότι ο χώρος του σχεδιάζεται να μετατραπεί προσεχώς σε... κάμπινγκ!

Σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν όχι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα, αλλά τονίζουν και την πλήρη αντίθεσή τους απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η μετατροπή του ΑΠΘ σε... κατασκήνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του «No Border Camp», στο οποίο μετέχουν άγνωστες ομάδες και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη έως και τις 24 Ιουλιου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οργάνωση που πρόσκειται στον αναρχικό χώρο και απαρτίζεται από αναρχικούς από κάθε γωνιά της γης...

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΠΘ:
«Το ΑΠΘ πληροφορήθηκε πρόσφατα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία “NoBorderCamp”, στο διάστημα από 14-24 Ιουλίου 2016, στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.
Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».
Αυτή είναι το κάλεσμα που ανήρτησαν οι διαχειριστές του Νο Βοrder Camp:
«Κάμπινγκ χωρίς σύνοραΓια τους διακρατικούς αγώνες ενάντια στην πολιτεία, την πατριαρχεία και το κεφάλαιο.
Τα σύνορα καθορίζουν το έδαφος κυριαρχίας των εθνών κρατών, σχηματίζουν ένα κοινωνικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, είναι εφαλτήριο για πολέμους, δημιουργούν χάσματα στην ανθρωπότητα, σε έθνη και φυλές, προωθούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, κάνουν τους ανθρώποις να νοσταλγούν για τα χαμένα και ένδοξα που δεν ήταν ποτέ δικά τους, εντείνουν τη φυλετική βία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, καθορίζουν βίαια ένα ομοιογενές εθνικά αφήγημα, κατασκευάζουν εχθρούς για να ενώσουν το λαό απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς, θολώνοντας τις ταξικές αντιθέσεις, δημιουργούν παράνομη μετανάστευση και νομιμοποιούν τους θανάτους στα σύνορα.
Ο αγώνας των μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να γκρεμίσει τα σύνορα και τους φράχτες, να καταστρέψει το κοινό πεπρωμένο της δυστυχίας και να κατασκευάσει μια κοινή πραγματικότητα αγώνων για την ελευθερία!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου