Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο αόρατος άνθρωπος και τα... ασυνόδευτα ναρκωτικά


Κάποτε όταν είχαμε φύγει από το χωριό για την πόλη, η μάνα μας έστελνε το καλάθι με το ΚΤΕΛ ή με το Αγοραίο. Το κουτί έγραφε πάνω τη διεύθυνση και τη λέξη «ασυνόδευτο». Ειδικά με τα λεωφορεία τα ασυνόδευτα δέματα ήταν χιλιάδες, αλλά τουλάχιστον υπήρχε και ο αποστολέας και ο παραλήπτης. Κάποιος υπεύθυνος βρε αδερφέ γιατί δεν μπορεί να αναλάμβανε την ευθύνη για ό,τι συνέβαινε στο δέμα μόνο ο οδηγός και ο εισπράκτορας.

Τα τελευταία χρόνια με τα αεροπλάνα, αλλά και παλιότερα πάλι με τα ΚΤΕΛ, υπήρχαν πολλά ασυνόδευτα παιδιά που τα έστελναν οι γονείς στους παππούδες. Την ευθύνη την αναλάμβαναν στο αεροπλάνο ή στο λεωφορείο, όμως, υπήρχε πάντα όνομα και διεύθυνση δια παν ενδεχόμενο.

Όλα αυτά σε μια κανονική χώρα. Στην Ελλάδα ανακαλύψαμε και τα... ασυνόδευτα ναρκωτικά. Όχι ότι κι ότι αλλά πάνω από 2 τόνους ηρωίνης.

Κάποιο φάντασμα ή ο αόρατος άνθρωπος ναύλωσε το Noor One, κάποιοι φανταστικοί υπάλληλοι το φόρτωσαν με τα ναρκωτικά, ο καπετάνιος και το πλήρωμα δεν γνώριζαν τίποτε για το φάντασμα αυτό αλλά μόλις τους αποκαλύφθηκε ένα βράδυ τρόμαξαν τόσο πολύ που το' ριξαν στα βράχια το καράβι κι έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Και ω του θαύματος. Το φάντασμα έμεινε στα... αζήτητα, το φορτίο καταγράφηκε ως «ασυνόδευτο» και η ζωή συνεχίζεται. Μάλιστα ήταν τέτοια η χαρά του φαντάσματος γιατί έμεινε στο σκοτάδι που έκανε κι ένα γλέντι με φαγητά, χορούς, ζεμπεκιές, κρητικά τραγούδια και «άιντε στην υγεία των κορόιδων και των πρεζάκηδων που μπαίνουν φυλακή για 1 γραμμάριο».

Άλλωστε, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και περισσότερα. Στην Ελλάδα που κάποιοι πιστεύουν στην πολιτική ορθότητα και θεωρούν τον Ερντογάν δημοκράτη και τον Τσίπρα αριστερό, γιατί κι ένα φορτίο με ηρωίνη να μην χαρακτηριστεί ασυνόδευτο;

Άλλωστε ξέρουμε από αυτά. Ασυνόδευτη είναι η δικαιοσύνη, ασυνόδευτη η κυβέρνηση, ασυνόδευτες και οι δυνατές «φιλίες» με επιχειρηματίες που διαθέτουν χοντρό πορτοφόλι.

Ομοίως, «ασυνόδευτες» θα είναι και οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν. Άλλωστε το είπε και ο αριστερός πρωθυπουργός, δεν περιμένει ευαγή ιδρύματα, όποιος δώσει τα πιο πολλά κερδίζει το λότο της τηλεόρασης. Αλλά μην περιμένετε στη νέα τηλεόραση να μάθετε για την τύχη του Noor One. Δεν θα σας την πουν ποτέ. Ούτε για άλλες βρόμικες δουλειές της νύχτας. Εκεί θα έχει μόνο θέαμα, μπάλα και παπατζηλίκι.

Καλώς ήρθατε στο νέο κόσμο, τον ψεκασμένο. Μήπως τους δυο τόνους ηρωίνης τους έκαψαν και μαστούρωσε όλη η Ελλάδα ώστε να ανέχεται αυτά που συμβαίνουν; Δεν εξηγείται αλλιώς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου