Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αφήστε τα παιδιά να ...εκφραστούν!


Ζούμε ιστορικές στιγμές τις οποίες είχαμε προβλέψει αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα συμβούν. Ο δυϊσμός που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση αποκαλύπτονται πλέον σε όλο τους το μεγαλείο προκαλώντας ανησυχία για όσα μπορεί να συμβούν.

Οι καταδρομικές επιθέσεις των χαϊδεμένων παιδιών του Αλέξη, των αναρχικών, στη Μητρόπολη και σε εκκλησίες, η αποκάλυψη ότι απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών βρέθηκε στα χέρια των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα που το έβγαλαν βεβαίως στη φόρα αλλά και οι καταλήψεις που έχουν γίνει συνήθεια αλλά κανείς δεν ασχολείται μ’ αυτές, αποτελούν καθημερινότητα αλλά δείχνουν ότι το ποτήρι ξεχείλισε.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, κ. Αναγνωστοπούλου με στόμφο λέει ότι καλύτερα που γίνονται καταλήψεις παρά όσα γίνονται στη Γαλλία ή την Γερμανία. Διαβάστε για να καταλάβετε με ποιους έχουμε να κάνουμε:

«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» επισήμανε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

"Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο" τόνισε δε η υπουργός.

«Ακούω ότι πρέπει να επικρατήσει η τάξη και η ασφάλεια, πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο» παρατήρησε ακόμη με νόημα η Σία Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό, «οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε.»

«Η ευκολία του μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία (σ.σ σε χώρο υπό κατάληψη) εμένα δεν με αφορά» πρόσθεσε.

Καταλάβατε. Δεν την αφορά την κυρία ο νόμος και η τάξη. Είναι πάνω από αυτά. Δεν την ενδιαφέρει αν ο δημόσιος χώρος γίνεται άντρο μπαχαλάκηδων, αν σπάνε, αν διαλύουν τη δημόσια περιουσία ή αν οι ξένοι μας θεωρούν μπανανία που αφήνουμε κάθε καρυδιάς καρύδι να μπαίνει και να κάνει ό,τι του γουστάρει λες και είναι το σπίτι του.

Μπουκάρουν στη Μητρόπολη; Δεν έγινε και τίποτε. Δημόσιο χώρο για να εκφραστούν ψάχνουν.

Καταλαμβάνουν το ΑΠΘ οι... ζουλού από τη Γουινέα; Ε και; Να εκφραστούν θέλουν οι άνθρωποι γιατί να τους εμποδίσουμε; Βεβηλώνουν εκκλησία; Σιγά το πράγμα; Να στεναχωρήσουμε τη Σία με την επιβολή του νόμου; Σπάνε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν πειράζει μωρέ. Αρκεί που δεν γίνονται όσα γίνονται στη Γαλλία.

Έχουμε τρελαθεί τελείως που ανεχόμαστε αυτούς τους απίθανους τύπους. Σε τι διαφέρουν δηλαδή οι... αναρχικοί της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ από τους Τζιχαντιστές που λένε «σπάστε τον Σταυρό», πραγματικά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Πιο επικίνδυνος είναι όμως ο δυϊσμός τους. Από τη μια κάποιοι καταλαβαίνουν ότι το μπάχαλο δεν μπορεί να συνεχιστεί κι από την άλλη δεν τους αφήνει η... δημοκρατική τους ευαισθησία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τη μια βλέπουν ότι η χώρα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι που κανένας σοβαρός άνθρωπος δε θα έρθει να επενδύσει κι από την άλλη χαϊδεύουν τα αυτιά των... Αγανακτισμένων που εν πολλοίς τους έφεραν στην εξουσία.

Και πώς τώρα να αντιταχθούν στις ακτιβιστικές ενέργειες, στις καταλήψεις, στις πορείες, τις έντονες διαμαρτυρίες και το χάος όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν εξουσία και χρήμα εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας; Μπορεί το... ραντεβού στα γουναράδικα να είναι παρελθόν από το κόμμα και μπορεί κάποιοι παλαβοί άπλυτοι να έχουν βγει από τη Βουλή, το πνεύμα τους όμως υπάρχει πάντα.

Και θα μας ταλαιπωρεί πολύ αφού η καθημερινότητα θα γίνεται όλο και πιο βασανιστική. Αλλά πρέπει όλοι να προσέξουμε γιατί ακόμη και αυτό είναι αποπροσανατολιστικό. Η αντιμετώπιση της βίας και της ανοησίας στη χώρα πρέπει ασφαλώς να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη διάλυση στην οικονομία, την υποβάθμιση της χώρας στο εξωτερικό, τα εγκληματικά πειράματα με το Σύνταγμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου