Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα κάνεις Κυριάκο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει αλλά όχι από την πολιτική αντεπίθεση της ΝΔ. Ο πρόεδρός της απλά υπόσχεται «δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις!». Καλό είναι αυτό αλλά από μόνο του δεν λέει πολλά πράγματα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ακολουθεί το πεπρωμένο των κυβερνήσεων στα χρόνια των μνημονίων. Κέρδισε εκλογικές νίκες εξαπατώντας τους απελπισμένους, της κρίσης και αξιοποιώντας φυγάδες του παλιού δικομματισμού. Τα λάφυρα της πολιτικής του μοιάζουν με τα κλεμμένα λεφτά Χάνονται εύκολα και δεν κάνεις προκοπή με αυτά.. Η σχέση του Σύριζα με τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα είναι ίδια με εκείνη της γάτας με τα αφρόλουτρα. Τις απεχθάνονται και δεν το κρύβουν. Έτσι, η πιο βολική πλέον και υπάκουη στους δανειστές, στα χαρτιά τουλάχιστον, κυβέρνηση της κρίσης παραπαίει, ένα χρόνο μετά τον εκλογικό της θρίαμβο.

Η πιθανολογούμενη ήττα των κομμάτων αυτής της συγκυβέρνησης έχει αξία κυρίως σαν τιμωρία μιας πολιτικής απάτης. Η άλλη πλευρά που ετοιμάζεται να την διαδεχτεί είναι πάνω – κάτω αυτή που είναι υπεύθυνη και διαχειρίστηκε την κρίση πριν τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταρρέει από την πολιτική αντεπίθεση της ΝΔ και σίγουρα όχι από κάποιο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της για έξοδο από την κρίση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ή, αν υπάρχει, είναι καλά κρυμμένο κάπου. Η ΝΔ κερδίζει την πρωτιά της απογοήτευσης, ενώ η δυσπιστία των πολιτών περιλαμβάνει και την ίδια. Η παγιωμένη δυσπιστία και απογοήτευση είναι το κοινό εύρημα όλων των δημοσκοπήσεων. Το «αντισυστημικό» 60% του δημοψηφίσματος παραμένει εγκλωβισμένο, αλλάζοντας συνιστώσες ανάλογα με τη συγκυρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε πριν από εννέα μήνες, σε πείσμα των επιλογών του κομματικού κατεστημένου, από ένα διευρυμένο εκλογικό σώμα. Στον πρώτο γύρο δεν θα πρέπει να πήρε ούτε μια ψήφο μέλους της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Σήμερα δείχνει εγκλωβισμένος από το κατεστημένο αυτό, στο όνομα της κομματικής ενότητας, η οποία θα εξασφαλίσει μια νίκη στις επόμενες εκλογές. Είναι αλήθεια πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθεί κάποιος την έκφραση αυτής της κομματικής ενότητας στα σφιγμένα ή ανθυπομειδιώντα πρόσωπα των πρώην πρωθυπουργών, αρχηγών και λοιπών βαρώνων, όταν μιλάει ο νυν αρχηγός.

1 σχόλια:

  1. TI ΘΑ ΚΑΝΕΙ????? ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.....ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή