Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τράπεζα Αττικής και προσφυγικό, το Βατερλό της Αριστεράς


Όσοι προσπάθησαν να πάρουν δάνειο για την επιχείρησή τους και δεν τα κατάφεραν, είναι βέβαιο ότι έκαναν πολλά λάθη. Ίσως διάλεξαν λάθος τράπεζα, λάθος επάγγελμα και λάθος επώνυμο. Θα έπρεπε να είναι πελάτες στην Τράπεζα Αττικής, να είναι κατασκευαστές και να τους λένε και Καλογρίτσα. Αν είχαν και κουμπαριά με μέλος της κυβέρνησης ίσως να βοηθούσε…

Αυτό είναι σίγουρα το συστατικό της επιτυχίας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ο κόσμος να χάνεται, τα πάντα γύρω μας να καταστρέφονται. Όλα αυτά όμως αφορούν τους άλλους. Όχι εκείνους που μένουν πιστοί στην γραμμή του κομματικού κράτους. Και το κομματικό κράτος είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβεται και φυτρώνουν δύο άλλα. Για παράδειγμα, εφόσον ο κ. Καλογρίτσας αποσυρθεί από το παιγνίδι, θα εμφανιστεί ένας άλλος Καλογρίτσας. Σημασία δεν έχουν τα ονόματα. Σημασία έχει να γίνεται η «δουλειά».

Η Τράπεζα Αττικής είναι το Βατερλό της Αριστεράς της δήθεν ηθικής υπεροχής. Είναι τα αποκαλυπτήρια ενός κόσμου που εκτέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πρώτη γραμμή. Κρυμμένος μέχρι πρόσφατα στις πίσω σειρές της αίθουσας, στην γαλαρία, είχε το «δικαίωμα» να χλευάζει τους πρωταγωνιστές και να κατασκευάζει θεωρίες συνομωσίας για οτιδήποτε συνέβαινε επί σκηνής. Τώρα όμως τα ψέματα τελείωσαν. Θα πρέπει να απαντήσουν για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα που από θεατές μετατράπηκαν αυτοί σε πρωταγωνιστές. Κι όχι προς εμάς που δεν τους πιστέψαμε ούτε μία στιγμή. Αλλά προς εκείνους που τους πίστευαν και τους ακολουθούσαν επί χρόνια. Στον δικό τους κόσμο θα απολογηθούν, επειδή ο δικός τους κόσμος τους το ζητάει και μάλιστα επιτακτικά.

Και δεν είναι μόνο η Τράπεζα Αττικής. Είναι και η διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό. Και πάλι δεν μας προξένησαν εντύπωση οι καταγγελίες του κ. Βουδούρη. Κάποιοι το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι το προσφυγικό ήταν μία μεγάλη «δουλειά». Ότι πίσω από τον ανθρωπισμό των… αλληλέγγυων κρυβόντουσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή και όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Ότι θα έρθουν στην επιφάνεια πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα υποψιαζόμαστε. Θα μπορούσαν, πάντως, οι Αρχές να κάνουν την αρχή με τα όσα έχουν ήδη καταγγελθεί. Από υπουργούς της ίδια της κυβέρνησης. Όχι από τίποτα νεοφιλελεύθερους, εχθρούς της Δημοκρατίας…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου