Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Το καραβάνι προχωρά προς τη μάσα

Τα σκυλιά όντως γαυγίζουν, γιατί σε αντίθεση με τα καραβάνια των πειναλέων της κομματικής νομενκλατούρας των συριζελ διαβλέπουν τον κίνδυνο.

Και αυτά τα οργουελικά περί διαπλοκής αντιστοιχούν στην δικαιολογία με την οποία τα γουρούνια της φάρμας των ζώων πήραν με ψέματα την εξουσία, ορθότερα, την υφάρπαξαν.
Διότι και προβληματικοί θεσμοί υπήρξαν, και ελλειμματική ορθότερα υποαντιπροσώπευση της κοινωνίας υπήρξε και όλα αυτά, και διαπλοκή και πάει λέγοντας...
Ε, αυτοί ήρθαν για να εγκαταστήσουν με αυτό το πρόσχημα ένα δικό τους καθεστώς, όπου η σαπίλα του παρελθόντος θα μοιάζει με διαμάντι ενώπιον του οργουελικού διαπιστεύματος του σήμερα.

Το ερώτημα...
Έχει νομιμοποίηση αυτή η κλίκα;

9 στους 10 τους σιχαίνονται, τους ελεεινολογούν, στην καλύτερη περίπτωση τους αποστρέφονται και νιώθουν μεγάλη απογοήτευση.

Τι κάνει το καραβάνι;
Προχωρά προς τη μάσα, αυτο-παρασημοφορούνται σε ανύπαρκτους πολέμους (οικονομικούς κ.α) ταΐζουν τα δικά τους "σκυλιά" για τις ανάγκες επιβίωσης της προπαγάνδας και όλα πάνε κατά διαόλου.

Θα φύγουν (το 2019) πολύ πιο λαομίσητοι από την κυβέρνηση ΓΑΠ, αλλά αρνούνται να το δεχθούν γιατί η εξουσία είναι αυτοσκοπός γι' αυτούς.

Για τους ίδιους λόγους τη στιγμή που η κοινωνία πλέον απαιτεί εκλογές, δεν έχει κανένα ηθικό έρεισμα να διαχέεται η φήμη ότι η αξ. αντιπολίτευση κάνει τα στραβά μάτια επειδή το λένε οι ξεδοντιασμένοι "ξένοι".

Ποιοι ξένοι όμως;
Αυτοί που στις χώρες τους έχουν γίνει κατάπτυστοι και δεν ξέρουν αν θα εκλεγούν στην δεύτερη θέση καν;
Επειδή έκαναν αβάντες στον τσίπρα σημαίνει ότι θα πρέπει η κοινωνία να ανεχθεί αυτά τα παραγοντιλίκια;
Η Ευρώπη του Ντε Γκωλ, που πήγε;
Πρέπει σώνει και καλά να ανεχθεί ο κόσμος μια ολιγαρχική παρέα που η μόνη σχέση της με την Ευρώπη είναι ότι συνηθίζει να ταΐζει τις μασέλες των κομματόσκυλων με πακέτα γιούνκερ;

Αυτές οι πανάκειες δεν πείθουν και η αξ. αντιπολίτευση έχει έναν εξίσου θεσμικό ρόλο με αυτόν που ενδεχομένως θα έχει ως κυβέρνηση.
Να ηγηθεί των εξελίξεων και όχι να σύρεται πίσω από αυτές.
Τέτοια σάπια κατάσταση δεν έχει ξαναϋπάρξει επομένως, αν αξίζουν να κυβερνήσουν θα φανεί από το αν αξίζουν να αντιπολιτευτούν.

Τι έκαναν οι σημερινοί κυβερνώντες ως αντιπολίτευση;
Απλά φώναζαν, ούρλιαζαν, ..τσίριζαν, να πάρουν την εξουσία.
Σχέδιο;
Ανύπαρκτο, μηδενικό!
Δεν είχαν ρόλο ως αντιπολίτευση, τους ενδιέφερε μόνο η προοπτική της κουτάλας της εξουσίας.
Η ΝΔ οφείλει να υπερβεί τη χαζοχαρούμενη λογική: "α, θα πέσουν αυτοί κάποια στιγμή και θα έρθει η σειρά μας".

ΑΝ σκέφτονται με αυτό τον τρόπο, και όχι να αναλάβουν μια ώρα νωρίτερα με διεθνείς επαφές που θα πείσουν για την ποιότητα της διακυβέρνησής τους και με σχέδιο για την ανάταξη της χώρας στο εσωτερικό, μην περιμένουν να χαρούν παραπάνω από τις πρώτες εκλογικές μέρες.
Μετά τα ίδια θα ζουν και αυτοί...

Οι δε επενδυτές (σε αυτό είχε δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης) δεν έχουν να φοβούνται εκλογές, αλλά θα συμπληρώσει κανείς, αν μπορεί με σύριζα να γίνει επένδυση σε τούτο τον τόπο.
Επενδυτικό κλίμα, επιστροφή άξιων Ελλήνων, σε τούτο τον τόπο, με σύριζα ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ δεν προβλέπεται.

Αν έχει όντως σχέδιο η ΝΔ οφείλει να τρέξει τις εξελίξεις, αν δεν έχει ας περιμένει απλώς την εκλογική συγκυρία, που όντως θα έχει αυτήν πρώτο κόμμα, επειδή ο κόσμος θα έχει στείλει τους τωρινούς στο 2%.
Αυτό όμως δεν θα αλλάξει κάτι πέρα από την ρουτίνα της εναλλαγής στην εξουσία.

Π.Ν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου