Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ζωντανοί νεκροί στο μπαρ του Μαξίμου


Οι διαρροές από το Μαξίμου ήταν σαφείς. Το «πάρτι» του Τσίπρα στους βουλευτές είχε μεγάλο κέφι. Γέλια, ποτά, τσουγκρίσματα, τραγούδια και ευχές δια μακροημέρευση.

Ο Κώστας Ζουράρις στο πιάνο να παίζει όμορφα τραγούδια, η Κουντουρά να τραγουδά το «άσε με να φύγω, σε παρακαλώ», ενώ τα αντάρτικα τραγούδια είχαν την τιμητική τους. Οι κυρίες έβαλαν τα καλά τους, πολλοί έβαλαν και γραβάτες και στην πολύωρη αυτή αριστερή σύναξη όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μπράβο στον Αλέξη που κάνει… συνεστιάσεις από τα παλιά για σύσφιξη σχέσεων. Άλλωστε, έρχονται δύσκολες ημέρες, πλησιάζει το συνέδριο, ζυγώνει και ο ανασχηματισμός, πρέπει να γίνει και το ανάλογο μασάζ στους βουλευτές να αντέξουν. Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές οι μισοί απ’ όσους πέρασαν χθες το κατώφλι του Μαξίμου δεν θα είναι βουλευτές. Δεν θα τους ξέρει ούτε η μάνα τους, θα κλαίνε για τα περασμένα μεγαλεία. Πολλοί από αυτούς δε, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν ότι θα πίνουν ουισκάκι στο Μαξίμου κι απ’ έξω θα ξεροστάλιαζαν οι φωτογράφοι για να τους πάρουν φωτογραφίες.


Η χθεσινή συγκέντρωση είναι η απτή απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους έχει χαθεί η πλήρης επαφή με την κοινωνία. Δεν έχουν ιδέα τι γίνεται έξω, έχουν πάθει ιδρυματισμό και νομίζουν ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω τους. Ζουν στα γραφεία τους – κάστρα και αδυνατούν να καταλάβουν τα προβλήματα του κόσμου. Πώς να εξηγηθεί άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός καλεί 150 και βάλε άτομα με τις γυναίκες τους για να πιουν ποτάκια, να φάνε καναπεδάκια και να τραγουδήσουν την Bandiera Rossa και το αντάρτικο δημώδες… «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά»; Τι να πει κανείς για το γεγονός ότι φωταγωγήθηκε το Μαξίμου, έβαλε τα καλά της και η Μπαζιάνα και μαζεύτηκαν όλοι γύρω από τον… Καρανίκα για να τους εξηγεί πόσο όμορφη κι έξυπνη είναι η Μενεγάκη; Φανταζόμαστε θα έκανε και κατήχηση στους βουλευτές για το πώς θα συμπεριφέρονται, άλλωστε ο γίγας Καρανίκας είναι στον στρατηγικό σχεδιασμό, δεν είναι όποιος κι όποιος.

Μόνο τους συνταξιούχους που ψέκασαν δεν κάλεσαν για ένα ποτό. Κι εκείνους που έχουν τσακιστεί από την πολιτική της κυβέρνησης. Η κοινωνία βράζει για τα οικονομικά προβλήματα, ο κόσμος είναι εξοργισμένος που του παίρνουν την κατοικία του για λίγα χρέη όταν όλοι εκείνοι που τα’ πιναν στο μπαρ το ναυάγιο, δηλαδή στο Μαξίμου, φώναζαν πριν από δύο χρόνια «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Οι πολίτες ανησυχούν για την ασφάλειά τους, για το προσφυγικό που τους πνίγει, για τα εθνικά θέματα κι αυτοί που μας κυβερνούν… περί άλλων τυρβάζουν μεταξύ ουισκιού και βότκας.

Γιατί να χολοσκάνε για την κοινωνία; Άλλωστε έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην ξεκούραση και τη χαλάρωση. Ξέρετε πόσο κόπο θέλει να κυβερνάς και να καταστρέφεις τη χώρα σου;

Πολλοί πιστεύουν ότι το Μαξίμου έγινε μπαράκι Συριζαίϊκο για να θυμηθούν οι βουλευτές τα παλιά και τις αγωνιστικές ημέρες. Όμως, τελικά ίσως να μην ξέρουν ότι πρόκειται για την μοναδική περίπτωση στην ιστορία να κάνει κάποιος την… κηδεία του πριν πεθάνει. Ζωντανοί – νεκροί είναι αλλά δεν το ξέρουν ακόμη. Αυτό, λοιπόν δεν ήταν πάρτι χαράς. Συγκέντρωση… ζόμπι της Αριστεράς ήταν στον τελευταίο χορό πριν από την επιστροφή στην ανυποληψία. Ίσως το τραγούδι της Κουντουρά το «άσε με να φύγω» να έχει νόημα. Οι πληροφορίες ότι τραγούδησαν τα παρακάτω δεν επιβεβαιώνονται:

Αλέξης: Γεννήθηκες για την καταστροφή.

Φίλης: Τα χριστιανόπουλα θα πάνε με φτερά.

Πολάκης: Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια.

Σταθάκης: Και πίνω μπίρες, πίνω μπίρες, πίνω μπίρες.

Καμμένος: Σβήνω στο ουίσκι τα δικά σου τα σημάδια.

Και όλοι μαζί στο τέλος τραγούδησαν: «Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου