Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Το χαρτζιλίκι


Κατάφεραν –λέει- πλεόνασμα στις εισπράξεις του κράτους και αποφάσισαν να δώσουν ένα χριστουγεννιάτικο χαρτζιλίκι, ένα φιλοδώρημα, μια ελεημοσύνη στους χαμηλοσυνταξιούχους, μια που φαίνεται αχνά στον ορίζοντα η πιθανότητα διενέργειας εκλογών και πρέπει να ριχτούν δολώματα στους χάνους ψηφοφόρους για να τους αποσπάσουν τους ψήφους που θα τους διατηρήσουν στην εξουσία για να καταστρέψουν ό,τι άλλο δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν μέχρι τώρα.

Βέβαια το πλεόνασμα που επικαλέστηκαν, θα μπορούσαν να το διαθέσουν στους ιδιώτες, σ αυτούς που χρωστά το Δημόσιο και που το φέσι αυτό τον Ιούλιο του 2016 ανέρχονταν στο ποσό των 5.740 δις €.

Το να μη εξοφλάς τους οφειλέτες σου και να λες ότι έχεις πλεόνασμα στο ταμείο σου είναι αλητεία πρώτου μεγέθους.

Όπως είναι αλητεία να δεσμεύεις τραπεζικούς λογαριασμούς, να στερείς βιοποριστικούς πόρους από ιδιώτες, να αδυνατούν να κάνουν γιορτές με τις οικογένειες τους και εκ των υστέρων να τους στέλνεις επιστολές και να ζητάς συγνώμη για το λάθος.

Αν αρχίσει το Δημόσιο να εξοφλεί τα χρέη του προς τους ιδιώτες θα δημιουργηθεί μια έστω μικρή ρευστότητα στην αγορά, κάποιοι να ανακουφιστούν, κάπως να κινηθούν καταστήματα, να πληρωθούν υπάλληλοι κ.ο.κ.

Θα μπορούσαμε βέβαια και εμείς οι πολίτες να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο, τους φόρους, τους ΕΝΦΙΑ, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, για να βλέπουμε τα χρήματά μας να φουσκώνουν στις τσέπες μας, να τα διαθέτουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας, να τα διασκεδάζουμε και λέμε ότι είναι απ το πλεόνασμά μας.

Τέτοια οικονομική πολιτική μόνο ηλίθιοι και άσχετοι σαν κι αυτούς που μας κυβερνούν και που οι πισινοί τους κοσμούν τις πολυθρόνες των οικονομικών υπουργείων μπορούν να ασκήσουν.

Όμως μέχρι πότε;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου