Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Προσοχή στις παγίδες του Μαξίμου!!!

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι η κυβέρνηση πάει με πρόταση για παράταση του κόφτη με συγκεκριμένα μέτρα μεταξύ των οποίων και η μείωση του αφορολόγητου.

Πρόκειται για το χειρότερο μέτρο που θα μπορούσε να αποδεχθεί αφού θα περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις από.. το σύνολο των πολιτών. Το επιβεβαίωσε χθες και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαδημητρίου- παρότι σήμερα, ως συνήθως, προσπάθησε να το “μαζέψει”- λέγοντας ότι κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν το αφορολόγητο. Η ομολογία αυτή σημαίνει ότι όχι μόνο θα μπορούσε να υπάρξει μείωση στις 5.000 ευρώ αλλά και πλήρης κατάργησή του, κάτι που θα τσακίσει το σύνολο των εισοδημάτων των πολιτών.

Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με ένα νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση καλείται να αποδεχθεί ακόμη κι αν το βαφτίσει μηχανισμό εγγυήσεων. Πρόκειται για δεινή ήττα του Μαξίμου που θα ξανακάνει άλλη μια κωλοτούμπα, δύο χρόνια μετά από τη νίκη στις εκλογές η οποία σήμανε και την αρχή των δεινών της χώρας.

Μπροστά σ’ αυτό το διαφαινόμενο Βατερλώ η κυβέρνηση τι θα πρέπει να κάνει; Μα φυσικά αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με ένα θέμα που είναι δημοφιλές. Τα Μέσα Ενημέρωσης. Από τη μια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που επί 9 μήνες δεν έβγαλε κανένα αποτέλεσμα. Κι από την άλλη η υπόθεση του ΔΟΛ.

Στο πρώτο κομμάτι φαίνεται σήμερα Δευτέρα η κυβέρνηση θα θελήσει να επικοινωνήσει ευθύνες πολιτικών προσώπων χωρίς όμως να έχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη. Περί ανέμων και υδάτων θα συνεχίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές να μιλάνε για να συντηρούν ένα θέμα που έχει «καεί». Πουλάει όμως όταν ο κόσμος μιλά για δάνεια, διαπλοκή, κόμματα, μιντιάρχες και άλλα τέτοια.

Στο θέμα του ΔΟΛ φαίνεται να υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις που όμως θα συντηρήσουν την επικαιρότητα. Οι τραπεζίτες δεν τολμούν να κάνουν οποιαδήποτε ρύθμιση αφού το θεσμικό πλαίσιο δεν τους προστατεύει και ο κόσμος θα τους κράξει. Επίσης απορρίπτουν την πρόταση Μπόμπολα να πάρει κοψοχρονιά το μαγαζί ενώ παράλληλα φαίνεται να κάνει πίσω και ο έτερος υποψήφιος αγοραστής Ιβάν Σαββίδης. Κάποιες φήμες που ακούστηκαν περί ενδιαφέροντος του Λιβάνη μάλλον δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αφού αυτός έχει τα δικά του οικονομικά προβλήματα.

Στον ίδιο τον ΔΟΛ επικρατεί χάος. Οι μισοί δεν θέλουν τον «επίτροπο» Μουλόπουλο, οι άλλοι μισοί δεν ξέρουν τι να γράψουν, αν πρέπει να κάνουν στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Κι αυτό ενώ τα χρήματα στερεύουν και το μαγαζί είναι πιθανόν να κλείσει πιο νωρίς απ’ ότι πιστεύει κανείς.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκλωβίσει τη ΝΔ ώστε να ψηφίσουν από κοινού ένα δήθεν νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης, δήθεν για να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Ο σκοπός προφανής. Ένα ακόμη σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει το χώρο, ένα ακόμη σχέδιο που σίγουρα θα καταρρεύσει όπως αυτό του παπατζή με τις τηλεοπτικές άδειες.

Κι ενώ η χώρα θα είναι υποχρεωμένη να ζήσει με ένα ακόμη μνημόνιο της Αριστεράς θα ασχολούμαστε με τα του Τύπου; Στο κάτω – κάτω όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν. Στη φάση αυτή δεν πρέπει να περάσει της κυβέρνησης ο αποπροσανατολισμός. Η ΝΔ πρέπει να αναδείξει το έγκλημα που πάει να κάνει με την πλήρη υποδούλωση της χώρας και να μην πέσει στην παγίδα που στήνει το Μαξίμου και διάφοροι παπαγάλοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου