Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Γουδή

Αλλά να το δουν, μην τους λάχει να πάνε κάποιοι πιο μέσα κι απ’ τον Άκη.

Τα 153 σκυφτά κορμιά που τα βλέπαμε στην τηλεόραση να ψηφίζουν νύχτα το 4ο Μνημόνιο της Απόλυτης Υποταγής, ζουν μέσα στην αυταπάτη που είχαν οι κατά καιρούς καθεστωτικοί. Αμάθητοι κιόλας στην εξουσία, μια ζωή στην απέξω γαρ, έχουν την ψευδαίσθηση ότι και θα κάνουν το έγκλημα και με κάποιον τρόπο θα τη σκαπουλάρουν. Μάλλον δεν είν’ έτσι αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Τσίπρας, κατά δήλωση Βαρουφάκη, τον είχε απειλήσει εμμέσως, την εβδομάδα του Δημοψηφίσματος-μαϊμού του 2015, ότι «θα μας πάνε στο Γουδή». 

Και το μεν Γουδή -που έμεινε στην Ιστορία για την απολύτως αναγκαία παραδειγματική εκτέλεση των Έξι για την καταστροφή του 1922 (ο τελευταίος την πληρώνει μετά, έστω κι αν δεν φταίει για όλα)- δεν λειτουργεί πια παρά μόνο στο συλλογικό υποσυνείδητο: Πολύς κόσμος το συζητά, τρόπος του λέγειν, ο καθένας με τη δική του οπτική, ενώ περνάει από το μυαλό και του ίδιου του πρωθυπουργού αν ισχύουν όσα είπε ο Γιάνης. Υπάρχουν βέβαια ακόμα η αληθινή Δικαιοσύνη, τα Ειδικά Δικαστήρια και ο Κορυδαλλός για όσους διέπραξαν ενσυνειδήτως και ιδιοτελώς εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Και αν ακόμα και αυτά τα ισόβια ΔΕΝ είναι ισόβια, όπως έλεγε ο Εθνάρχης Καραμανλής, ας ρίξουν μια ματιά στις τελευταίες φωτογραφίες του Άκη. Έτσι θέλουν να είναι όταν θα βγουν από τη στενή; Όσοι μπουν. Και όσοι βγουν. Γιατί, αν το δεις στατιστικά, το να ξεφύγουν όλοι μετά από ΤΟΣΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ και προδοσίες είναι λιγάκι απίθανο. 

Μπορεί σήμερα να κάνουν ό,τι γουστάρουν σαν τους χειρότερους πολιτικούς τραμπούκους που πέρασαν ποτέ από την Ελληνική Βουλή, να βρίζουν, να χλευάζουν, να απειλούν τους κομματικούς τους αντιπάλους, να εμπαίζουν και να βασανίζουν τον αποκαμωμένο και απελπισμένο Έλληνα άκοπα και άφοβα. Για κάθε κυβέρνηση, όμως, ακόμη και για τη σκληρότερη χούντα ειδικού τύπου, όσο άτρωτη κι αν νομίζει ότι είναι (όλοι έτσι νιώθουν στην αρχή), έρχεται κάποια στιγμή το τέλος. Θα είναι σε έναν χρόνο, σε ενάμιση, σε μισό, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Πάντως, με τόσο κακό που έχουν κάνει συνολικά στον τόπο και προσωπικά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, θα είναι απίθανο να γλιτώσουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο... αντίμετρα. Για άλλα αντίμετρα φυσικά λέμε και όχι για τις μπαρούφες του Τσακαλώτου σε μια βραδιά Ντροπής στη Βουλή, κατά την οποία έριξαν άγριους φόρους για άλλα 5 χρόνια στις πλάτες των Ελλήνων και πήγαν να δουν «Survivor» οι αναίσθητοι. Ο λογαριασμός θα ζητηθεί και θα πληρωθεί. Κορόιδεψαν, εκβίασαν, λήστεψαν κυριολεκτικά και με κατάχρηση της εξουσίας τους τόσο πολύ κόσμο που μόνο από τον Θεό δεν θα το βρουν. Όλοι οι άλλοι τους περιμένουν στη γωνία. Θα έρθει η στιγμή, όπως έγινε στο παρελθόν, που η λέξη «Συριζαίος» θα αποτελεί Ύβρη, Ντροπή και Τεκμήριο Ενοχής για τα περαιτέρω. Θα έρθει η ώρα που θα τρέχουν σαν τρελοί να υπογράψουν από μόνοι τους τα χαρτιά αποκήρυξης της «Συριζίλας», μια που δεν έχουν ούτε τον τσαμπουκά, ούτε την αποκοτιά κάποιων πολιτικών προγόνων τους που, παρότι πιο εγκληματίες, δεν έγιναν όλοι «δηλωσίες».

Σήμερα «δηλωσίας» είναι ήδη κάθε Συριζαίος που κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα, αφού δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τα αντίθετα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Ακόμη χειρότερα, κάποτε όλα αυτά τα έκαναν επειδή τα πίστευαν είτε από εθελοτυφλία είτε από απλή πνευματική ανεπάρκεια που συνάδει συχνά με τον νεφελώδη αυτοπροσδιορισμό «Αριστερά». Σήμερα τα κάνουν συνειδητά για ΤΑ ΛΕΦΤΑ και την ΚΑΡΕΚΛΑ, μετρώντας μέρες και κρατώντας Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων για το τι θα μείνει στο τέλος από τα αργύρια της προδοσίας. «Ποιας προδοσίας;» ρωτούν πονηρά. «Μήπως και οι προηγούμενοι δεν έφερναν μνημόνια;». Ναι, αλλά δεν έλεγαν τα ανάποδα! Ναι, αλλά δεν έδιναν τα πάντα σ’ όποιον περνούσε και τους κούναγε μαύρα λεφτά κολλαριστά. Ναι, αλλά δεν φέρθηκαν σαν κανονικοί ΣΑΜΠΟΤΕΡ υπονομεύοντας και την ΕΠΟΜΕΝΗ κυβέρνηση με όσα υπογράφουν προκαταβολικά και πονηρά για να τα φάνε στο κεφάλι οι επόμενοι. Τέτοιες πράξεις Πολιτικής Πονηριάς και Ανανδρίας αντιμετωπίζονταν παλιά μόνο σε πολέμους και στρατοδικεία, όπου οι κατοχικοί κατακτητές φεύγοντας τίναζαν στον αέρα τις υποδομές και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν για να μην μπορούν ούτε να ζήσουν οι εναπομείναντες την επόμενη μέρα. Τούτη την Υπέρτατη Ύβρη διέπραξαν οι Συριζαίοι και γι’ αυτό δεν θα τη γλιτώσουν στο τέλος όσους διωγμούς κι αν κάνουν. Διότι οι Έλληνες μπορεί να έχουν ασθενή μνήμη για όσα υπέστησαν ακόμη και στο κοντινό παρελθόν, αλλά στο μέλλον θα ζουν στο πετσί τους τα σημερινά συμφωνηθέντα όταν οι νυν κρατούντες θα απολογούνται για τα πεπραγμένα τους. Κακό τάιμινγκ.

Το ζήτημα όμως δεν είναι ο ρεβανσισμός, ούτε «το Γουδή», τρόπος του λέγειν, ούτε πόσοι από δαύτους θα πάνε τελικά φυλακή για τις παρανομίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι αν η επόμενη ΝΟΜΙΜΗ κυβέρνηση της χώρας, μετά τη μνημονιοκατοχική, θα έχει να κάνει με άγονη ελληνική γη όχι απλώς πουλημένη, όχι απλώς καμένη, αλλά και ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΗ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποθήκευσε μόνο τη ζωή των σημερινών Ελλήνων, αλλά και των επόμενων γενεών. Και το έκανε εν γνώσει του και με την τυφλή κακία ενός Νέρωνα που θέλει να καεί για χάρη του η Πόλη που τον Μισεί σαν τρελό τύραννο. 

ΥΓ.: Μήπως αυτά έβλεπε… ο Ντάνος και έκανε τον σταυρό του; Για το τι τον περιμένει πίσω στην Ελλάδα; Ας τον κάνουν κι αυτοί. Κι ούτε γι’ αστείο κουβέντες για Γουδή...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου