Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΟΧΙ σε ΟΛΑ...

Che fece… il gran rifiuto

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Κ. Καβάφης

H Αντιπολίτευση δηλώνει (και σωστά) ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει τα Μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Ακόμα κι αν θεωρεί χρήσιμα κάποια από αυτά, δεν πρέπει να παρασυρθεί και να ψηφίσει ούτε τα Μέτρα ούτε τα δημαγωγικά Αντίμετρα. 
Το όφελος από την ψήφισή τους θα είναι προσωρινό και ασήμαντο μπροστά στις ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που θα έχουν μεσο-μακροπρόθεσμα οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που θα διαιωνισθούν και το ΜΗΝΥΜΑ που θα εκπεμφθεί. 

Και αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, πέραν από τις κοντόφθαλμες οικονομικές θεωρίες και υπολογισμούς, πέραν από τα ψευτοδιλήμματα, τεχνάσματα και τρύκ με τα οποία η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να παγιδεύσει την Αντιπολίτευση. Είναι πρόδηλο ότι τα Αντίμετρα κινούνται στη σφαίρα της «δημαγωγικής υπόσχεσης» και της «εμβαλωματικής δράσης» και όχι στη σφαίρα της «θεραπείας» και της «ίασης». Είναι όμως σημαντικό να αναδειχθεί, πέραν από τα βάσιμα επιχειρήματα που ήδη αναπτύσσει η Αντιπολίτευση περί σαθρής και ζημιογόνου έδρασης των Αντιμέτρων, ότι το ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ και ΜΕΙΖΟΝ ζητούμενο είναι να γίνουν αντιληπτά και να εξηγηθούν επαρκώς στους πολίτες τα εξής:

  • ΚΑΘΕ ΝΑΙ της Αντιπολίτευσης θα ερμηνευόταν ως συγκατάβαση, ανοχή ή και αποδοχή μιας πολιτικής με κύριο χαρακτηριστικό της την συστηματική εξαπάτηση των πολιτών και την υποτίμηση της νοημοσύνης τους.
  • ΚΑΘΕ ΝΑΙ θα εκλαμβάνετο ως επιβράβευση και ενθάρρυνση για τη συνέχιση μιας πολιτικής που στηρίζεται στον αμοραλισμό και τον τυχοδιωκτισμό και τελικώς ευτελίζει την έννοια της Δημοκρατίας. Ας θυμηθούμε την εκμετάλλευση που υπέστη η συναινετική ψήφος που έδωσε η Αντιπολίτευση το καλοκαίρι του 2015 για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία…
  • ΚΑΘΕ ΝΑΙ θα ενθάρρυνε το κυβερνητικό μόρφωμα να συνεχίσει να εκβιάζει τους βουλευτές, φέρνοντάς τους προ των τετελεσμένων τα οποία δημιουργεί η αβελτηρία και ανικανότητά της ηγεσίας του και των στελεχών του.
  • ΚΑΘΕ ΝΑΙ θα έδινε νέα ώθηση και ορμή στον λαϊκισμό και στη δημοκοπία για να συνεχίσουν να διαβρώνουν πνευματικά, ψυχολογικά και ηθικά τους πολίτες, καταλήγοντας στην πλήρη αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Ας αφεθεί λοιπόν η Κυβέρνηση μόνη της να ζήσει με το όνειδος της ψήφισης αυτών των Μέτρων. Αυτοί που θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο «κατασκεύασμα» που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, είτε κατ’ άρθρο είτε στο σύνολο, θα είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ και δεν θα τους το συγχωρήσουν ποτέ τα παιδιά μας, είτε μείνουν εδώ είτε φύγουν στο εξωτερικό… Γιατί η Ελλάδα θα μεταλλαχθεί σε κάτι που θα τα πληγώνει όπου κι αν βρίσκονται…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου