Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Τσίπρας και Κασσελάκης στα τρακτέρ του λαϊκισμού


Ήταν το 2013 όταν οι αγρότες, όπως σχεδόν κάθε χρόνο, βρίσκονταν στα μπλόκα. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε πάει σε μπλόκο και είχε ανέβει σε τρακτέρ. Τότε είχε πει: «Oσο υπάρχει Mνημόνιο δεν υπάρχει προοπτική για τον αγρότη», υποσχόμενος να σκίσει τα Mνημόνια. Και είχε συμπληρώσει: «Ή θα συντρίψουμε το κατεστημένο ή θα συντριβούμε εμείς».

Όλοι γνωρίζουμε τη συνέχεια. Τη βιώσαμε. Την πληρώσαμε πολύ ακριβά. Αντί να σκίσει το Μνημόνιο, ο Τσίπρας υπέγραψε το αχρείαστο τρίτο. Έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα είχε δεσμευτεί, τα οποία, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα επώδυνα για τον αγροτικό κόσμο.

Βέβαια, έπεσε μέσα σε μία «προφητεία» του. Συνετρίβη. Η ψήφος των πολιτών τον συνέτριψε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε μέσα στα ψέματα, την καταστροφολογία και το λαϊκισμό.

Και έρχεται 11 χρόνια μετά ο Κασσελάκης και ανεβαίνει ξανά σε τρακτέρ. Και λέει τα ίδια. Είπε το ψέμα του, πως «η κυβέρνηση παίρνει λεφτά από τους αγρότες και τα δίνει στα συμφέροντα». Και μετά έκανε ένα λαϊκιστικό σόου αντίστοιχο του Αλέξη Τσίπρα. Ζήτησε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και συνολικά υποσχέθηκε ένα πακέτο που φτάνει στα 360 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα, το πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα δεν τον απασχολεί. Γιατί, άλλωστε, να τον νοιάζει η πραγματικότητα. Πουλάει fake news. Σαν τον «αρχηγό» του ΣΥΡΙΖΑ, τον Πολάκη, που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα μία φωτογραφία με δεμάτια σανού κάτω από τον πύργο του Αϊφελ και έγραψε πως… έτσι νίκησαν οι Γάλλοι αγρότες. Βέβαια, η φωτογραφία ήταν fake, μια δημιουργία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτά, όμως, δεν έχουν καμία σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λένε, λένε, λένε ό,τι γουστάρουν. Το ίδιο έκαναν και πριν από μία δεκαετία. Εδώ, έφτασε ο Πολάκης να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διπλασιάσει τους μισθούς των γιατρών, κάτι που κοστολογείται σε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι και κάποιοι σύντροφοί του ξεσηκώθηκαν και είπαν πως δεν γίνεται να υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Αλλά, όπως είπαμε, δεν τους νοιάζει. Νομίζουν ότι μπορούν και πάλι να δημιουργήσουν αυτ-απάτες στην κοινωνία. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως τους πήραν χαμπάρι. Δεν έχουν κατανοήσει γιατί κατέρρευσαν στο 17% στις εθνικές εκλογές και τώρα δίνουν μάχη να μην πέσουν σε μονοψήφιο ποσοστό.

Μπορεί, όμως, και να τα καταφέρουν. Και να βγουν και… τέταρτοι στις ευρωεκλογές. Αν συνεχίσουν να οργώνουν με τρακτέρ λαϊκισμού, να σπέρνουν φαντασιακές λύσεις, στο τέλος θα θερίσουν και πάλι την απόρριψη των πολιτών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου