Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Χέσε μας ρε Έκτορα...

Προς Έκτορα Δημητρίου Κουφοντίνα:

Ταξικέστατε, διαβάζοντας πρόσφατη δήλωσή σας, ότι θα αποκληρώνατε το γιο σας, αν τολμούσε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το γιο του Κώστα Μπακογιάννη, όπως είπε ο τελευταίος ότι θα επιθυμούσε, επιτρέψτε μου να σας πω δυο κουβέντες.

Ταξικέστατε, ο νομικός όρος "Αποκλήρωση" περιγράφει το δικαίωμα του διαθέτη να στερήσει το νόμιμο μεριδούχο από τη νόμιμη μοίρα του, προβλέπεται δε από τον Αστικό Κώδικα, στο Κεφάλαιο για το Κληρονομικό Δίκαιο.

Ταξικέστατε, το ρήμα που χρησιμοποιήσατε για το γιο σας, όταν με το καλό τον αποκτήσετε, το "αποκληρώνω", συνεπάγεται, αυτονόητα, δύο πράγματα: 

  1. Ότι αποδέχεστε το δικαίωμα της Ιδιοκτησίας (αλλιώς, από τι θα τον αποκλείσετε, από τ' αρχίδια σας;) και
  2. Ότι αποδέχεστε πως η Περιουσία είναι κληρονομητή, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο (αλλιώς, θα τα τρώγατε στις πουτάνες).
Ταξικέστατε, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο μπαμπάς σας σάς έχει δείξει την κλασσική φωτογραφία με το οπλοστάσιο της εταιρείας, όπου εργαζόταν ως Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ.
Αν δεν το' χει κάνει, γκουγκλάρετέ τη, παρακαλώ, για να σας δείξω κάτι...
Την βρήκατε; 
Θαυμάσια... Προσέξτε παρακαλώ: Ετούτος που απεικονίζεται πάνω από τις ρουκέτες, στην πρώτη φωτογραφία από αριστερά, όπως βλέπουμε, ΔΕΝ είναι ο Φιλιππίδης, στο ρόλο του Δικαιόπολι στην Επίδαυρο το 2001- Είναι ο ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ.

Ταξικέστατε, δεν θέλω να σας ανταριάσω, αλλά ο Μαρξ, εις τον οποίο ομνύει ο μπαμπάς σας και τόνε έβανε και πάνω από σφαίρες, έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια από την ΑΕΠΙ, μεταξύ άλλων είχε δύο βασικές θέσεις:

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  
  2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ταξικέστατε, καταλαβαίνετε ότι δύο πράματα μπορεί να ισχύουν, μετά τη δήλωση σας: 

Είτε γράφετε στ' αρχίδια σας αυτόν που ο μπαμπάς σας προσκυνάει περίπου στο ίδιο σημείο.

Είτε είστε γιαλαντζί κομμουνιστής, αφού αγνοείτε βασικές θέσεις του ανθρώπου που εφηύρε τον όρο που πετάξατε στη μούρη του Μπακογιάννη - "Ταξικός" - και όντας υιός Κουφοντίνα, είναι σαν, για να το καταλάβετε, ο γιος του Γουόρεν Μπάφετ να μην ξέρει τι είναι ανώνυμη εταιρεία.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, ταξικέστατε, να σας προτείνω κάτι, ορμώμενος και από το ότι στη φωτό, όπου κρατάτε σφυροδρέπανο, φαίνεται να είστε προβληματισμένος σχετικά με το ποιο πάει κάτω και ποιο πάνω:

Αν θέλετε να ψηθείτε στον Κομμουνισμό και στην ταξική συνείδηση, ελάτε το Δεκέμβρη στην Καλαμάτα, να στρώσουμε μαζί λιόπανα σε κάτι ελιές που μου άφησε ο πατέρας μου και σας υπόσχομαι ότι δεν θα διανοηθείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε τον όρο "αποκλήρωση" και κληρονομιαία περιουσία, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις θέσεις του Μαρξ και του μπαμπά σας, που είναι ντροπή να είστε η ντροπή του.

ΥΓ: Πάρτε, μόνο, μια ΝΙVEA, για χέρια - πρόσωπο, γιατί, από τη φωτό, δεν σας βλέπω και πολύ ψημένο στην οργάνωση Ελαιοπερίβολου Βάσης και το αμπέχονο - ψυχανεμίζομαι ότι - το βάλατε για τη φωτογράφηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου