Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η Ελλάδα του γελοίου και της δειλίας...

12 Αυγούστου 2004 !!!Το ρεζιλίκι μας...
Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια !!!

1. Το γελοίον... Θάνου η "προδομένη"
«Αν είχα την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή τον ίδιο δρόμο θα διάλεγα και ας ήξερα ότι στο τέλος θα με προδώσουν. Στις 12 Αυγούστου δεν πρόδωσαν μόνο εμένα αλλά όλη τη χώρα. Δεν στέρησαν μόνο από εμένα αλλά από όλη τη χώρα ένα μετάλλιο».
Εδήλωσε με θράσος 1000 πιθήκων και ενός Πάππα, η κα Θάνου (η "προδομενη") την 8η φορά, μετά από 7 αναβολές στο Α’ Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η δίκη Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου και των επτά γιατρών του ΚΑΤ για το τροχαίο «ατύχημα» που είχαν οι δύο πρώτοι με τη μηχανή του προπονητή τους, μία μέρα πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 (δηλαδή οι 7 γιατροί, ο ιδοι "χρυσοί" αθλητές ο «επίχρυσος» προπονητής ερίτιμος Τζεκος, αλλά και οι δυο "αυτοπτες μάρτυρες" του τροχαίου) κατηγορούνται για "ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις Αρχές", ενώ ο τότε προπονητής Χρ. Τζέκος διώκεται και για "προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών". 
Οι οι δύο μάρτυρες που κατέθεσαν ως αυτόπτες κατηγορούνται για ψευδορκία. Οι επτά γιατροί του ΚΑΤ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της "παράβασης καθήκοντος και ψευδούς βεβαίωσης", ενώ τρεις από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για ψευδή βεβαίωση. Διότι στην πρώτη ανακοίνωση του ΚΑΤ (Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004), την οποία υπέγραφε ο τότε διοικητής του νοσοκομείου, γινόταν λόγος για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις του Κεντέρη και θλαστικά τραύματα της Θάνου, κάτι που δεν επιβεβαίωσε την άλλη ημέρα ο ιατροδικαστής κ. Φίλιππος Κουτσάφτης.

Δηλαδή η Κα Θάνου και ο Κος Κεντέρης ενώ διέσυραν και γελοιοποίησαν διεθνώς την Ελλάδα διοργανώτρια των Ολυμπιακών αγώνων με το "ολυμπιακο" ψεύδος περί "τροχαιου" μαϊμού, ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο για χρήση αναβολικών, δεν βρήκαν ποτέ την γενναιότητα των αγωνιστών - αθλητών να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα για την τρισελεινή τρισάθλια εμετική γελοία συμπεριφορά των. Αλλά μόνο περίσσιο "ολυμπιακό" θράσος να κομπάζουν, να αυτοεπαίρονται αλλά και να κατηγορούν τους κατηγόρους τους γιατί έφεραν στην επιφάνεια την γελοιότητα και την χυδαιότητα αυτών των φανταστικών (στην κυριολεξία) αθλητών.

Θα μπορούσαν να διδαχθούν από την συμπεριφορά της Μάριον Τζόουνς, η οποία τρις ολυμπιονίκης ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον αθλητισμό λίγο μετά την παραδοχή της σε δικαστήριο ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς ανακριτές για τη χρήση αναβολικών. "Λόγω των πράξεών μου αποχωρώ από το στίβο που αγάπησα τόσο πολύ", δήλωσε η Τζόουνς έξω από δικαστήριο, ενώ δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της. (Ναυτεμπορική 6/10/2007).

Ενώ στις 11 Ιανουαρίου 2008 (όχι τόσο μακρυά από σήμερα ώστε να το έχουμε ξεχάσει) επιβλήθηκε στη Μάριον Τζόουνς Ποινή φυλακίσεως έξι μηνών από την Αμερικανική Δικαιοσύνη για ψευδή κατάθεση στις αρχές. Έτσι, αφού παραδέχτηκε τις ψεύτικες καταθέσεις που έδωσε, όσες φορές της ζητήθηκε από Αμερικανούς δικαστικούς λειτουργούς, η Τζόουνς παραχώρησε τα μετάλλια της στην Αμερικανική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ. Και ήσαν τα πέντε μετάλλια που η 32 ετών Αμερικανίδα αθλήτρια είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, τα οποία υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη ΔΟΕ.

2. Το "κοινο" περί δικαίου αίσθημα της Δικαιοσύνης

Η πρώτη απόφαση της Δικαιοσύνης εξεδοθη τον Μάιο του 2011, από το 60 τριμελές πλημμελειοδικείο. Φυλάκιση 33 μηνών (και πρόστιμο 5.000 ευρώ) στον Χρήστο Τζέκο και 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου επέβαλε το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο ατύχημα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. 

Στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6-8 μηνών, στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα ποινή 15 μηνών και στον δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα 7 μηνών. (δείτε εδώ). 

Όμως τον Σεπτέμβριο του 2011το Τριμελές Εφετείο έκρινε ομόφωνα αθώους τους ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο και τους συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή τον Χρήστο Τζέκο για κατηγορία που αφορά κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Απαλλακτική πρόταση υπέβαλε επίσης και ο εισαγγελέας έδρας θεωρώντας ότι οι ενδείξεις για το ότι το επίμαχο τροχαίο δεν συνέβη δεν ενισχύθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Το γελοίο έγκειται ότι το εφετείο δεν μείωσε ως συνηθίζεται χάριν επιεικείας την ποινή των πρωτοδίκως ενόχων, αλλά άλλαξε την απόφαση. Οι Ελληναράδες έπρεπε να αθωωθούν. Η γελοιποίηση μια χώρας δεν μετρά μπροστά στο κοινό περί δικαίου αίσθημα....

Η δειλία αφορά στους ενόχους που δεν είχαν την αξιοπρέπεια να ζητήσουν συγγνώμη για τον διασυρμό της χώρας.

Τώρα είμεθα όλοι ευχαριστημένοι. Αυτή είναι η Ελλάδα.

Το Άσπρο είναι εδώ
Και το Μαύρο είναι εδώ 

Ιάσων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου