Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

"Ξέπλυμα" στον απατεώνα. Παπατζηλίκι στον συνεπή!

Εφοπλιστές με κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ. Καταθέτες στην Ελβετία με ρυθμισμένα κόκκινα δάνεια. Έρχονται και τσάμπα αυθαίρετα με χάρισμα τα δάση...

Σου λείπει "ντοκτορά" απατεώνα; Έλα στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία ποιάς εθνικότητας είσαι. Μείνε δύο-τρία χρόνια. Κάνε όποια απατεωνιά σου περάσει από το κεφάλι και περίμενε κάποια από τις κυβερνήσεις του λαού... (όλες του λαού είναι). Θα δικαιώσει την απατεωνιά σου. Εάν τύχει μάλιστα να πέσεις σε προεκλογική περίοδο και αλλαγή κυβερνήσεως είσαι και με τον βασιλιά γενιά...

Τα "μαθήματα" για το "ντοκτορά" απατεωνιάς είναι απλά, καθημερινά, και περιλαμβάνονται στη "διδακτέα ύλη" της ντόπιας απατεωνιάς. 

Μάθημα πρώτο: Αγοράζεις, εκτός σχεδίου, ό,τι ευκαιρία σου τύχει αλλά σε μεγάλη έκταση. Αδιάφορο αν είναι σε δάσος ή όχι. Μην φοβηθείς. Τα πολεοδομικά σχέδια στην Ελλάδα θα ολοκληρωθούν μετά από 50 με 70 χρόνια...

Χτίζεις ό,τι σου αρέσει. Κατά προτίμηση βιλάρα με δύο πισίνες. Για εσένα και τα παιδιά... Και περιμένεις τις εκλογές. Λίγο πριν ή λίγο μετά θα τα νομιμοποιήσεις με πενταροδεκάρες. Αδιάφορο τι θα σε βάζουν να πληρώσεις οι υπουργικές αποφάσεις. Σημασία έχει που θα καταλήξει το "παζάρι" σου με τα "μαγαζάκια" των αρμοδίων...

Θέλεις μια δοκιμή; Σύντομα, εντός του 2017, θα ολοκληρωθούν οι χαρτογραφήσεις για τα δάση και για τις καταπατήσεις. Αλλά το 2018 και 2019, που έχουμε βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, δεν θα πιστεύεις πόσοι θα βρεθούν με τεράστιες νόμιμες εκτάσεις, μέσα σε δάση. Εκτάσεις που θα "τακτοποιηθούν" από την Πολιτεία. Και ας ξέρουν πως ανήκουν και σε εσένα που σπουδάζεις... για "ντοκτορά" καταπατητή. 

Μάθημα δεύτερο: Δανείζεσαι μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Υποθηκεύεις οτιδήποτε κουφάρια ή γκρεμίλες σε φαράγγια έχεις φροντίσει να αγοράσεις δύο παράδες ή έχεις κληρονομήσει. Τρως τα δανεικά και περιμένεις την κυβέρνηση του λαού. Να είσαι σίγουρος πως θα βρει τρόπο να κερδίσεις και εσύ ο απατεώνας. Μην αμφιβάλεις.

Ούτε τους πλειστηριασμούς να φοβηθείς. Τη βίλα στην θάλασσα ή στο βουνό θα την σώσεις αρκεί να αποδείξεις (δεν είναι καθόλου δύσκολο) ότι είναι η πρώτη σου "φτωχή" κατοικία... Και ότι η αντικειμενική της αξία είναι κάτω από 300.000 ευρώ. Δεν είναι δύσκολο. 

Μάθημα τρίτο: Τα περί ΕΝΦΙΑ να τα ξεχάσεις. Δεν αφορούν απατεώνες με "ντοκτορά". Είναι για ηλίθιους (θα σου μιλήσω γι' αυτούς). Εσύ να ξέρεις ότι στο υπουργείο Οικονομικών προϋπολογίζουν κάπου 4 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα πετάνε από τη χαρά τους επειδή θα πάρουν (από τους βλάκες μικροαστούς) τα μισά. Με 2,2 δισ. θα είναι ευχαριστημένοι. 

Μάθημα τέταρτο: Μπορείς να πληρώνεις το ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ με το φθηνό κοινωνικό τιμολόγιο. Αρκεί να βρεις το κόλπο να παρουσιασθείς χωρίς εισοδήματα και άνεργος. Δεν έχει καμία σημασία αν το ηλεκτρικό ρεύμα το καταναλώνεις στη βίλα σου στην Κηφισιά ή αλλού ή αν έχεις και κάποια καραβάκια. Αρκεί να μπεις στο κόλπο να δηλώνεις άνεργος. Και ας χρωστάς στη ΔΕΗ κάπου 30.000 ευρώ. Μπορεί και να μην το προσέξουν. 

Δεν θα σε ξεχωρίσουν, στην Ελλάδα εσένα, που ανήκεις στους 15-20 επαγγελματίες απατεώνες, τους ανακατεμένος στους κάπου 60 (στους 100 Έλληνες) πραγματικά φτωχούς, άνεργους, συνταξιούχους πείνας ή ιδιοκτήτες γκαρσονιέρας με δάνειο και κληρονόμους χωραφιών και φαραγγιών που δεν πουλιούνται. Δεν έγινε ποτέ εδώ και 50 χρόνια.

Γιατί και δεν ξέρουν να το κάνουν. Και βαριούνται τα ηλεκτρονικά και άλλα συστήματα που εφαρμόζουν οι "κουτόφραγκοι" και οι Πολιτείες που λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. 

Και τώρα πρόσεξε. Σε καμία περίπτωση δεν θα παρασυρθείς από τους (κάπου 40 στους 100) Έλληνες της διπλανής σου πόρτας που πληρώνουν κανονικότατα τα δάνειά τους, τους φόρους τους, τον ΕΝΦΙΑ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και χτίζουν με κανονικές άδειες σε νόμιμα οικόπεδα. 

Αυτοί είναι ξενέρωτοι μικροαστοί. Όσοι έχουν μείνει από τη μεσαία τάξη που ξηλώνουμε μεθοδικότατα. Τους κόψαμε την έκπτωση-κίνητρο όταν πληρώνουν όλο μαζί τον φόρο μαζί με το αφορολόγητο και το βούλωσαν. Τους φορτώσαμε έξοδα πληρωμής φόρων στις Τράπεζες και το βούλωσαν. Δεν τους δίνουμε κανένα κίνητρο-επιβράβευσης όταν πληρώνουν κανονικά τα δάνεια. Κουβέντα αυτοί. Τώρα θα τους δουλέψουμε με το παπατζηλίκι της "φορο-λοταρίας" και θα μας πουν ευχαριστώ... Είναι οι γνωστοί "ηλίθιοι" που τους έχουμε μόνο για να πληρώνουν. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου