Στη χώρα αυτή τη στιγμή συντελούνται κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθησιν εγκλήματα στο όνομα της αριστερής ιδεολογίας. Γι αυτό φέρουν ακέραια την ευθύνη οι σημερινοί συγκυβερνώντες, αλλά και οι εταίροι-δανειστές μας οι οποίοι αποδέχθηκαν μια εγκληματική εθνική πολιτική που φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και εξαθλιώνει τους αδύναμους και φτωχούς της κοινωνίας.
Η άνευ προηγουμένου φορομπηχτική πολιτική και οι «νάρκες» που τοποθετεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στην επόμενη κυβέρνηση δείχνει ότι ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών. Η παραγωγική βάση της οικονομίας σέρνεται, ενώ η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση παγκοσμίως σε σχέση με τις πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσεις κάποιος. Η πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών καταδεικνύει ότι μόλις το 13% των ερωτηθέντων βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας, ενώ οι περισσότεροι φεύγουν… χιλιόμετρα ακούγοντας για την Ελλάδα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά…
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε το βαρύτατο κόστος που αφήνουν οι εγκληματικές επιλογές του 2015, οι οποίες με κάποιες παραλλαγές (σίγουρα με μικρότερη ένταση) συνεχίζονται και σήμερα. Η «περήφανη διαπραγμάτευση» και οι απειλές προς τους εταίρους μας από τους Τσίπρα-Καμμένο-Βαρουφάκη οδήγησαν σε πρόσθετο δανεισμό 86 δισ. ευρώ, εκροή καταθέσεων 36 δισ. ευρώ (σύγκριση με τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος), 36,8 δισ. ευρώ απώλειες μέσω της εξαϋλωσης της αξίας των τραπεζικών μετοχών, πρόσθετα μέτρα 14,5 δισ. ευρώ, διαφυγόν ΑΕΠ 14 δισ. ευρώ για την τριετία 2015-2017 και απώλεια 9-10 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών επί των ελληνικών ομολόγων. Το άθροισμα των προαναφερόμενων είναι λίγο κάτω από τα 200 δισ. ευρώ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ξένοι επενδυτές στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του Νοεμβρίου 2015, διέθεσαν κεφάλαια ύψους 5,5 δισ. ευρώ και αγόρασαν ενεργητικό 345 δισ. ευρώ μαζί βεβαίως με τα «κόκκινα δάνεια» που σήμερα ανέρχονται σε 105-110 δισ. ευρώ!
Τα παραπάνω στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα. Και ενώ προκλήθηκε μια τόσο μεγάλη ζημιά στην οικονομία, οι σημερινοί συγκυβερνώντες ήρθαν να ολοκληρώσουν το έγκλημα. Πώς; Δηλητηριάζοντας το επενδυτικό κλίμα και υπερφορολογώντας. Σήμερα η Ελλάδα έχει ετήσιες ανάγκες ξένων άμεσων επενδύσεων τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ έως το 2021, ώστε να επανέλθουμε στα επίπεδα του 2014!!! Έχει κάποιος την εντύπωση ότι με τους σημερινούς κυβερνώντες μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Η εγκληματική τους πολιτική αντανακλάται στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων όπου τα assets πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας ή… χαρίζονται!
Ποιος λοιπόν θα έρθει σήμερα σε μια χώρα όπου το ρίσκο εξακολουθεί να κινείται σε σχετικώς υψηλά επίπεδα; Ποιος θα επενδύσει με αυτήν τη φορολογία; Ποιος θα φέρει τα λεφτά του σε μια χώρα όπου βλέπει να αυξάνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά περίπου 10% μέσα σε ένα χρόνο; Ποιος θα έρθει σε μια χώρα όπου κάποιοι αγνοούν στοιχειώδεις τρόπους λειτουργίας της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας; Ποιος θα έρθει σε μια χώρα όπου πλήθος κοινωνικών υποδομών πάσχουν, ενώ κάποιοι ορέγονται τον σχεδιασμό του κράτους σε ένα μοντέλο γραφειοκρατίας, δυσνόητων και πολύπλοκων νόμων (ήταν και από πριν το χάλι…), «γρηγορόσημου» αλλά και… τακτοποιήσεων που έχουν το πρόσημο της… ανηθικότητας; Οι απαντήσεις προφανώς είναι αυτονόητες.
Όταν στη χώρα επικρατούν η αναξιοπιστία, η ανευθυνότητα και η αναποτελεσματικότητα, τότε δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε… πρόσωπο. Και αυτό φαίνεται στον καθρέφτη που δεν είναι άλλος από τις διεθνείς αγορές. Ένα συνονθύλευμα κακής ποιότητας πολιτικών που αναδείχθηκαν συγκυριακά, δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει δυναμικά σε ένα νέο ξεκίνημα. Τα εγκλήματα είναι προφανή και σε κάποιες περιπτώσεις πρωτοφανή. Οι… προηγούμενοι που κυβερνούσαν 40 χρόνια, υπερδανείζονταν και μας οδήγησαν σε ένα έστω πλασματικό επίπεδο ευημερίας. Οι σημερινοί κυβερνώντες, με την ασχετοσύνη και τις ιδεοληψίες που τους διακρίνουν, μας οδηγούν στην πλήρη φτωχοποίηση και σε μια οικονομία που θα αργήσει πολύ να πάρει μπρος. Εκτός και αν αλλάξει η κατάσταση και έρθει μια νέα κυβέρνηση η οποία σε μια σκληρή αναμέτρηση με τον… χρόνο, θα καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες και να απομακρύνει εγκαίρως τα… συντρίμμια των σημερινών κακών κυβερνητών. Στο εξής όταν θα ακούμε για αριστερή πολιτική, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη χρεοκοπημένη νεοκομμουνιστική ιδεολογία που μόνο συντρίμμια άφησε πίσω της. Και όταν μιλάμε για Αριστερά εννοούμε ακόμη και όσους κινούνται προς το χώρο του Κέντρου και τη Δεξιά, αλλά, δυστυχώς, εξακολουθούν να λειτουργούν ως αριστεροί…
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου