Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πόσο μισούν την Δημοκρατία;


Δεν μπορείς να πεις ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα δημοκρατικότητας.

Ξεκινήσαμε με την περίοδο Προεδρίας της Βουλής από την Ζωή Κωνσταντοπούλου που θα την θυμόμαστε για πάντα για την ιδιάζουσα αντίληψη της θεσμικότητας. Βιώσαμε πλείστες διαδικασίες στα όνειρα της παρατυπίας, όπως πχ η “παράσταση” για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Γευτήκαμε την ωμή παρεμβατικότητα στην δικαιοσύνη, την υπόθαλψη της δράσης της πάσης φύσεως Ρουβίκωνα.

Εσχάτως παρακολουθούμε τα διαχειρίζονται και τα εθνικά θέματα με μια ανεξήγητη αντιδημοκρατική μυστικοπάθεια. Κατόπιν εορτής ενημέρωση της αντιπολίτευσης για τις πρωτοβουλίες στο Σκοπιανό, άγνωστες υποσχέσεις στον Ερντογάν, συνομιλίες με την Αλβανία.

Κανείς δεν περίμενε βέβαια πως η καθεστωτική αντίληψη που τόσο γλαφυρά περιγράφουν κατά καιρούς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “διαθέτουμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία”, θα έφτανε στο σημείο να παραποιήσει μέχρι και κρατικά σύμβολα όπως το έμβλημα που χρησιμοποιείται σε όλα τα δημόσια έγγραφα, και όχι μόνο, ως χαρακτηριστικό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ευτυχώς δεν αντικατέστησαν ακόμη τον θυρεό και τις δάφνες με κάποιο σφυροδρέπανο! Αλλά προτίμησαν να το συνδυάσουν με αναφορά στην Ελληνική Κυβέρνηση. Το “Δημοκρατία” μάλλον περίσσευε.

Κάποιος εκεί στο Μαξίμου ανακάλυψε τα λογισμικά για την δημιουργία βίντεο κι εξασκείτε καθημερινά (μια για το πλεόνασμα, την άλλη για το μέρισμα) αλλά σίγουρα δεν πήρε μόνος του την απόφαση να προβεί σε μια τόσο ουσιώδη αλλαγή.

Αντιπάθεια, απέχθεια, μίσος περιφρόνηση ή απλή… παρανόηση; Ίσως όλα μαζί και κάτι παραπάνω. Ασκήσεις εξουσίας. Προετοιμασία για… δημιουργική ασάφεια σε όλα τα επίπεδα. Εμείς είμαστε το κράτος και σε όποιον αρέσει. Δίκιο είναι το δίκιο του κόμματος, κι άλλα τέτοια.

Μάλλον δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα κι αυτό θα πρέπει να μας τρομάζει, για όσο καιρό θα παραμείνουν στο τιμόνι της χώρας…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου