Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Πανηγυρίζει η Άγκυρα με τις ανοησίες μας...

Είναι αλήθεια ότι δεν προκαλούν πλέον καμία έκπληξη οι θέσεις που εκφράζουν κατά καιρούς υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους, σχεδόν σε καθημερινή βάση, δημιουργούν πολιτικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ακούσαμε χθες τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Κατσίκη να προτείνει ευθέως να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη και να γίνει ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Η δήλωση αυτή, την οποία έσπευσε αργότερα ο ίδιος να χαρακτηρίσει ως προσωπική μετά το σάλο που ξέσπασε, χαιρετίστηκε από την Αγκυρα και προβλήθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ταυτίζεται πλήρως με τη λογική Ερντογάν να παζαρεύει ανθρώπινες ζωές και να αγνοεί την ανεξαρτησία των δημοκρατικών θεσμών της Πολιτείας μας.

Είναι όμως απαράδεκτο γεγονός, αλλά και ανατριχιαστικό για τη Δημοκρατία μας, ακόμα και η σκέψη ότι ένας βουλευτής θέλει να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη. Και ακόμα ότι, αν τα λέει αυτά δημοσίως και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά Ελληνες στρατιωτικούς, εύλογα διερωτάται κανείς τι άλλο θα μπορούσε να λέγεται ή και να γίνεται υπογείως από στελέχη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. για τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των δημοκρατικών θεσμών, ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση συνεχίζει το βίο της με τη σύμφωνη γνώμη των ΑΝ.ΕΛ. και του βουλευτή κ. Κατσίκη, ο οποίος επέλεξε να μπει στο παζάρι, κάνοντας λάστιχο τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας, όπως τη Δικαιοσύνη, και εξυπηρετώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα σχέδια του σουλτάνου Ερντογάν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θεωρεί ότι μπορεί να χειραγωγεί ή να παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη κατά το δοκούν, ωστόσο η Ιστορία έχει δείξει ότι, όταν κάποια καθεστώτα αποπειράθηκαν να την παρακάμψουν, το πλήρωσε η χώρα τους, αλλά και τα ίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου