Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ο πανικός των συριζομούρηδων μπροστά στην κατάρρευση

Τεράστιο ενδιαφέρον επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση και φιλικά προς εκείνη μέσα ενημέρωσης για τη «συνοχή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με όσα «κυκλοφορούν», το πιθανότερο είναι πως η Ν.Δ. μέχρι τις εκλογές θα έχει διασπαστεί τουλάχιστον σε έξι επτά διαφορετικά κόμματα και από τον «πόλεμο» που θα έχει ανοίξει μεταξύ των στελεχών οι απώλειες θα είναι δυσβάσταχτες.

Παράλληλα για πρώτη φορά διάφορα -εκτός Ν.Δ.- στελέχη της σκληρής δεξιάς που κάποτε χαρακτηρίζονταν ακόμα και συνεργάτες χρυσαυγιτών βρίσκουν χώρο για να μιλήσουν για νέα «οράματα» ακόμη και σε αριστερά μέσα ενημέρωσης.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως η αντίστροφη μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει. Ενώ βρισκόμαστε περίπου ένα χρόνο πριν από τις κάλπες καμία προπαγανδιστική επικοινωνιακή αντεπίθεση δεν έπιασε τόπο. Τι κι αν ο Τσίπρας κάθε μέρα λέει και ξαναλέει πως βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Τι κι αν τάζουν χιλιάδες προσλήψεις για να ζωντανέψουν και πάλι το «όνειρο» της δεκαετίας του ’80.

Τι κι αν οι αποκαλύψεις και οι ποινικές διώξεις πέφτουν βροχή και σε λίγο θα πάρουν μορφή καταιγίδας. Οι μέρες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην εξουσία είναι πλέον μετρημένες. Και γι’ αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν όσο μεγαλύτερη αναταραχή μπορούν μήπως και καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Αλλά έχει πλάκα, πολλή πλάκα. Τη μια μέρα διαλύει τη Ν.Δ. ο Σαμαράς, την άλλη ο Καραμανλής, την άλλη ο Αδωνις, την επόμενη ο ίδιος ο Κυριάκος. Είναι γραφικό, όμως, να καταγγέλλουν τον Σαμαρά ως ακροδεξιό και την ίδια στιγμή να προμοτάρουν τη δημιουργία ακροδεξιού κόμματος με Μπαλτάκο, Φράγκο και όποιον άλλον τους έρχεται στο μυαλό.

Οπως είναι το ίδιο γελοίο να καταγγέλλουν πως το βρώμικο ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα με σκάνδαλα και την ίδια στιγμή να επιζητούν προοδευτικές συμμαχίες για να αλλάξουν τη χώρα. Ενώ, βέβαια, έχουν ήδη συγκυβερνήσει για τρία ολόκληρα χρόνια με ακροδεξιούς και ψεκασμένους.

Ας το πάρουν απόφαση. Τις εκλογές θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά. Κι ας επενδύσει στη σκανδαλολογία, κι ας κάνει δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ακόμα κι αν παγώσει για κάποιους μήνες τα επώδυνα μέτρα που έχει ήδη προνομοθετήσει για το 2019.

Η ήττα θα είναι βαριά και η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του. Τώρα, αν κάποιοι -αμελητέας πολιτικής ισχύος- μέσα στη Ν.Δ. ποντάρουν μόνο και μόνο για προσωπικούς λόγους στην αριστερο-ακροδεξιά συμμαχία που κυβερνάει εδώ και τρία χρόνια, τότε ας βγουν να το πουν δημόσια. Ο κόσμος θα τους εξαφανίσει πολιτικά στην κάλπη. Προφανώς και γι’ αυτό δεν τολμούν…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου