Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Έγιναν "υπουργοί" ο Καρανίκας, ο Κουφοντίνας και ο Ρουβίκωνας

Πώς θα σας φαινόταν αν υπουργός Επενδύσεων και Εξωτερικών αναλάμβανε ο Νίκος Καρανίκας; Αν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνα;

Και αν ο Ρουβίκωνας και διάφορες άλλες συλλογικότητες αναλάμβαναν τα υπουργεία Προστασίας Πολίτη, Παιδείας και Οικονομικών; Εντάξει, μπορεί να μην περάσουν την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία της ορκωμοσίας αλλά με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ουσία ασκούν κυβερνητική πολιτική, καθώς διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν τις θέσεις και τα αιτήματα των παραπάνω προσώπων.

Κι' αν στο παραπάνω «Υπουργικό Συμβούλιο» προσθέσουμε και διάφορους συνδικαλιστές που διοικούν τους κλάδους Μεταφορών, Ενέργειας, Αποκρατικοποιήσεων και Δημοσίου, τότε μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, βγαίνει και λέει δημοσίως «να πάνε στα τσακίδια οι επενδυτές» και κανένας από το Μαξίμου δεν τον… μαζεύει, τότε προφανώς και συμφωνούν με την άποψή του. Κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τη χρονοκαθυστέρηση με την οποία αντιμετωπίζουν όλα τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ, από το Ελληνικό και την Αφάντου έως την κατασκευή αιολικών πάρκων.

Και αφού το Μαξίμου στηρίζει τον Νίκο Καρανίκα, αυτό το μορφωμένο στέλεχος της Αριστεράς «ενημέρωσε» τους… αμόρφωτους πολίτες πως είναι «μύθος» ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ζούσε στη Μακεδονία. Προφανώς αφού κανείς από το υπουργείο Εξωτερικών δεν μπήκε στον κόπο να μαζέψει κοτζάμ σύμβουλο πρωθυπουργού, τότε ενστερνίζονται τις απόψεις του.

Παράλληλα, ο ισοβίτης μακελάρης Δημήτρης Κουφοντίνας, που υποδύεται τον πολιτικό κρατούμενο – επαναστάτη, χρησιμοποιεί το ποινικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται πως «πολεμάει», για να παίρνει άδειες. Αλλά προχωράει και ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας τις απόψεις του για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα. Μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία, βέβαια, δεν αναγνώρισε ποτέ σε όσους εκτέλεσε με το «45άρι» του. Βέβαια, κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να πει ούτε μία κουβέντα…

Πάμε τώρα στους άλλους «υπουργούς». Τους Ρουβίκωνες, τους αντιεξουσιαστές, τις συλλογικότητες, που κάνουν ό,τι γουστάρουν, σπάνε, καίνε και μπουκάρουν σε δημόσια κτίρια, σε πανεπιστήμια, σε εκδηλώσεις παίζοντας τους «προστάτες» των πολιτών. Αλλά ο Τόσκας και ο Γαβρόγλου δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα. Ο ένας τους αποκαλεί «μωρά» και ο άλλος φτιάχνει επιτροπές για να αποφανθούν αν υπάρχει ανομία στα ΑΕΙ.

Τέλος, οι συνδικαλιστές… υπουργοί μπορούν να κάνουν τα ταξιδάκια αλά ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Να «καταργούν» το νόμο της αξιολόγησης όπως η ΑΔΕΔΥ. Να κλείνουν το μετρό ακόμα κι αν η συμμετοχή στην απεργία είναι ανύπαρκτη. Να αποφασίζουν για την ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθούν αποκρατικοποιήσεις. Και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ απλά να… υπουργεύουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου