Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Ο Τσίπρας κάνει από τώρα… αντιπολίτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα μειώσει τις συντάξεις από τον Δεκέμβριο και συγχρόνως υπόσχεται ότι εκείνος θα καταφέρει να τις… ακυρώσει. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει πως τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060 είναι πολύ υψηλά και προαναγγέλλει πως θα τα επαναδιαπραγματευθεί.

Ο Γιάννης Δραγασάκης καταγγέλλει πως η Ν.Δ.. διαψεύστηκε σε όσα είπε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ιστορία με το μέρος του, έχει σχέδιο, έχει προτάσεις και γι’ αυτό θα πετύχει. Η Όλγα Γεροβασίλη υπόσχεται πως θα αναδιοργανώσει το Δημόσιο και πως θα προχωρήσει η αξιολόγηση που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Ο Παύλος Πολάκης υπόσχεται πως θα αλλάξει το «αρρωστημένο» δημόσιο σύστημα Υγείας. Ο Νίκος Παππάς δεσμεύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει το δρόμο για επενδύσεις. Ο Πάνος Καμμένος υπονοεί πως η Ν.Δ.. θα πιεστεί από το εξωτερικό και στο τέλος θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Εντάξει, είναι αλήθεια πως έχουν σφίξει οι ζέστες. Και ως γνωστόν ο καύσωνας καμιά φορά δημιουργεί και παραισθήσεις. Αλλά μήπως τα τελευταία τριάμισι χρόνια κυβερνάει η Ν.Δ.. και δεν το έχουμε καταλάβει; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο πρωθυπουργός της χώρας από την 25η Ιανουαρίου 2015; Εκείνος δεν υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο; Δεν θυμάται πως πανηγύριζε για την «τεράστια» μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού από την οποία θα έβγαιναν κερδισμένοι συνταξιούχοι; Δεν θυμάται τη συνέντευξη που είχε δώσει πως «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα»; Εκείνος και οι σύντροφοί του δεν ψήφισαν προνομοθετώντας από πέρσι τον Ιούνιο τη δραστική μείωση των κύριων συντάξεων, που θα εφαρμοστεί στα τέλη του έτους;

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θράσος και λέει την άποψή του ως… οικονομολόγος; Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τα αποτελέσματα από τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών δεν θα το καταφέρει. Εκείνος θριαμβολόγησε για τη «μεταμνημονιακή» συμφωνία που δένει με μνημονιακούς δημιοσιονομικούς στόχους τη χώρα για τα επόμενα 42 χρόνια. Αφήστε που εκκρεμεί και μια παραίτηση που είχε… υποσχεθεί υποδυόμενος τον αντιστασιακό για την περικοπή του αφορολογήτου.

Τώρα, οι υπόλοιπες υπουργικές εξαγγελίες προκαλούν μόνο γέλια. Είχαν στη διάθεσή τους μια ολόκληρη τετραετία και δεν έκαναν τίποτα. Όσον αφορά στον Πάνο Καμμένο έχει γίνει πλέον ανέκδοτο πως θα… ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. Έδωσε το «πράσινο φως» στους Τσίπρα – Κοτζιά με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία.

Είναι όμως, πραγματικά προκλητικό τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να κατηγορούν πως για όλα όσα έγιναν από το 2015 έως τώρα και πως για όλα όσα θα συμβούν έως το 2060 φταίει η Ν.Δ. Από την άλλη δεν έχουν και κάποια διαφορετική στρατηγική να επιλέξουν. Απέτυχαν παταγωδώς ως κυβέρνηση, οπότε και στο δρόμο προς τις κάλπες θα συμπεριφερθούν ως… αντιπολίτευση. Εκεί που θα καταλήξουν με την ψήφο των πολιτών. Kαι μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα λένε τότε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου