Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Είναι μεγάλο το μίσος του...

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που ομολόγησε με διάγγελμα την πλήρη αποτυχία του. Την ημέρα που, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα εγκατέλειψε οριστικά τα Μνημόνια, αντί να ασχοληθεί με το «επίτευγμα» της κυβέρνησής του επέλεξε να επιτεθεί στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.

Δυστυχώς, όμως, μόνο αυτό μπορεί και γνωρίζει να κάνει. Να καθυβρίζει και να επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία. Έτσι, καθώς δεν έχει να παρουσιάσει θετικό έργο, προσπαθεί να ξαναστήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα των εκλογών και του ψευδοδημοψηφίσματος του 2015.

Επανέφερε την ρητορική του μίσους, το περιβόητο «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Στοχοποίησε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, που επιβίωσε ως εκ θαύματος από τρομοκρατική επίθεση. Επιτέθηκε εκ νέου στον Γιάννη Στουρνάρα, που, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, θα «τον πέταγαν έξω με τις κλοτσιές» από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ξαναθυμήθηκε το παραμύθι για τον πόλεμο κατά της διαπλοκής την ώρα που ο ίδιος και τα κορυφαία στελέχη του έχουν σφιχταγκαλιαστεί με την πλειοψηφία των κορυφαίων της επιχειρηματικής ελίτ, μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες, «παίκτες» της ενέργειας. Τόλμησε να μιλήσει ακόμα και για offshore, ενώ εδώ και δύο χρόνια το Μαξίμου δεν τολμά να αποκαλύψει το ρόλο του έμπειρου δικηγόρου offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας. Και, βέβαια, επιτέθηκε σφοδρότατα στη Ν.Δ., που φταίει ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα αν βρίσκεται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Τόσο μίσος και δηλητήριο σε μια ημέρα που υποτίθεται πως θα ήταν χαρμόσυνη για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ούτε κουβέντα δεν είπε για όσα έχουν συμβεί στη χώρα από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως και σήμερα. Τελικά, μήπως κυβερνάει κάποιος άλλος και όχι ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιος ήταν εκείνος που θα έσκιζε τα Μνημόνια; Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα μοίραζε λεφτά σε νέους και συνταξιούχους; Ποιος φώναζε «γκόου μπακ, μάνταμ Μέρκελ»; Ποιος έφερε τα capital controls; Ποιος ψήφισε την αύξηση όλων των άμεσων και έμμεσων φόρων, των εισφορών, τη μείωση των συντάξεων, τη δημιουργία του Υπερταμείου, την επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων έως το 2066;

Δεν είπε όμως ούτε μια κουβέντα για το αύριο της χώρας και των πολιτών. Μίλησε μόνο για… μάχες. Εννοώντας προφανώς τη δική του προσωπική μάχη για τη διατήρηση της εξουσίας. Γιατί τα επόμενα χρόνια έχουν ήδη υπονομευτεί από τις συμφωνίες που έχει κάνει ο ίδιος και η χώρα θα κινδυνεύσει εκ νέου με χρεοκοπία αν δεν γίνουν ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις.

Ήταν αναμενόμενη η υιοθέτηση της τακτικής του διχασμού και του μίσους από τον πρωθυπουργό. Αν αισθανόταν ειλικρινά επιτυχημένος και δεν ήταν γεμάτος τύψεις, δεν θα ασχολιόταν με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Θα μιλούσε για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής του και για το όραμά του. Αφού όμως δεν έχει να παρουσιάσει ούτε αποτελέσματα ούτε όραμα, απλά ξαναμπαίνει στα «χαρακώματα». Μόνο που πλέον οι πολίτες έχουν σταματήσει να αγοράζουν το «σανό»!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου