Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα του παρασιτισμού και της κομμουνιστικής μιζέριας

Κάηκαν 99 άνθρωποι στο Μάτι, πέρασε μια κατάπτυστη συμφωνία για το «Μακεδονικό» και κάποιοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να σημειώνει έστω και ελαφρά ανάκαμψη ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, η ανάκαμψη αυτή μοιάζει με μια ομάδα που έχει φάει 5 γκολ και στο τέλος βάζει το γκολ της τιμής! Από κάθε άποψη είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης…

Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν για το… θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλές και… ευθείες. Κατ΄ αρχάς, το σημερινό κόμμα εξουσίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη μετανάστευση του βαθέος ΠΑΣΟΚ των κλαδικών και του βολέματος της δεκαετίας του ΄80. Από τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ του 4%, είναι ζήτημα αν έχει απομείνει το πολύ 1%, καθώς οι περισσότεροι πρώην σύντροφοι έχουν πάρει… μετεγγραφή για τη Λαϊκή Ενότητα ή το κόμμα του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη, ή έχουν χαράξει… πλεύση για την… ιδιότροπη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πλέον αυξάνεται σταθερά το ποσοστό όσων μετακινούνται προς τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα από 10% πριν από πολλούς μήνες πλησιάζει προς το 20%! Είναι άνθρωποι οι οποίοι κατάλαβαν (μάλλον πολύ καθυστερημένα…) το λάθος που διάπραξαν το 2015 για έναν… ΕΝΦΙΑ και τώρα προσπαθούν να βρουν αποκούμπι στις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των φόρων, οι οποίοι κατέστησαν εξοντωτικοί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από καθαρά πολιτική οπτική αφορά σε όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι «εγώ είμαι παραδοσιακά αριστερός», ενώ ένα πολύ σημαντικό τμήμα αφορά δημοσίους υπαλλήλους και τις οικογένειες τους που νομίζουν ότι σήμερα ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από πλευράς αξιολόγησης και συνεπώς απόλυσης λόγω ανεπάρκειας. Μιλάμε δηλαδή για ένα τμήμα της λεγόμενης παρασιτοκρατίας που απολαμβάνει ασυλίας και ταυτόχρονα διεκδικεί το μόνιμο δικαίωμα της υπερφορολόγησης των άλλων για να επιβιώνει εις βάρος τους. Ακόμη και αν τους μιλήσει κάποιος για υψηλότερες αμοιβές βάσει απόδοσης, θα σου πούνε όχι. Η συγκεκριμένη ομάδα ψηφοφόρων λειτουργεί λοιπόν εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας και αυτή τη στιγμή βρίσκει στέγη μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανό να μην γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει για την αξιολόγηση τους και για την εφαρμογή του συστήματος που εφήρμοζε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πριν το 2015. Αλλά αυτά είναι… λεπτομέρειες, για ανθρώπους που λειτουργούν ωφελιμιστικά και θέλουν να πιστεύουν ότι ένα κι ένα κάνει… έντεκα!

Το μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρασιτικοί επιδοματούχοι. Σημειωτέον ότι με το νόμο του 2014 θα έπρεπε να υπάρχει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ, αλλά σήμερα όλοι αυτοί πανηγυρίζουν για τα… 200 ευρώ της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου! Άβυσσος η ψυχή του εξαπατημένου. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι το τμήμα αυτό του εκλογικού σώματος πιστεύει πως βολεύεται και έτσι δεν αναζητεί εργασία. Μ΄ αυτόν τον τρόπο εμπεδώνεται μια συμπεριφορά παράσιτου και μη δημιουργικού ανθρώπου. Πιθανόν όμως αυτοί οι άνθρωποι να χρωστάνε σε τράπεζες, Δημόσιο και ΔΕΗ, οπότε κάποια στιγμή θα χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν! Από την άλλη, πρέπει να επισημανθεί ότι με 200 ευρώ μηνιαίως, το Κράτος θα μπορούσε να επιδοτήσει εργοδότες για να προσλάβουν τους… άεργους επιδοματούχους έτσι ώστε να καταστούν παραγωγικοί λαμβάνοντας ως καθαρό μισθό τουλάχιστον 500 ευρώ. Αλλά αυτά, στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι… καπιταλιστικά πράγματα και ξορκισμένα!

Μια άλλη κατηγορία ψηφοφόρων είναι οι βολεμένοι στο Δημόσιο με συμβάσεις για τους οποίους οι σημερινοί κομισάριοι εγκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα τους… απολύσει! Συμβασιούχος ορισμένου χρόνου, ο οποίος απολύεται δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Όταν λήγει η παροχή έργου, αυτοδικαίως αναζητείς από την επόμενη μέρα νέα εργασία γιατί πολύ απλά έληξε η σύμβαση σου. Δυστυχώς και αυτό το τμήμα του εκλογικού σώματος που είναι πολύ μεγάλο, έχει περιπέσει σε κατάσταση παρασιτισμού. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και με το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα μπορούσε να ισχύσει η επιδότηση εισφορών για εργοδότη και εργαζόμενο και να απασχολούνται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να γίνουν παραγωγικοί και χρήσιμοι.

Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία συνδέεται με την αποθέωση του παρασιτισμού, τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος για ίδρυση άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών και για το βόλεμα ημετέρων. Όλοι αυτοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας το δικαίωμα στον παρασιτισμό. Το ίδιο και οι οικογένειες τους που βλέπουν ότι η καθημερινή μάχη της επιβίωσης περνάει μέσα από το επίδομα αλληλεγγύης και όχι μέσα από την πρόσληψη από ιδιωτική επιχείρηση στην οποία θα καταβάλλεται το… 200ευρω για να χρηματοδοτήσει τις εργοδοτικές και εργατικές εισφορές.

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις που παραπέμπουν στη σύγχρονη νεοελληνική… κουλτούρα του βολέματος και του παρασιτισμού, συνιστούν τις παθογένειες της χώρας μας. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και όσους είναι αποφυλακισμένοι ή φυλακισμένοι και προσβλέπουν στην ελευθερία τους μέσω του Νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς και σε μεμονωμένες ομάδες με.. ιδιαιτερότητες.

Είναι σαφές ότι δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση να καταλάβουν απλοί, ανώριμοι, αμόρφωτοι ή… κουτοπόνηροι άνθρωποι για το τι σημαίνει παρασιτισμός. Ωστόσο, θλιβόμαστε όταν υπάρχουν πρόσωπα με αξιώματα που μιλάνε για τον… νεοφιλελευθερισμό ο οποίος περιορίζει τη δημοκρατία και συνθλίβει την κοινωνία. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους και την προσκόλληση στον κρατικισμό οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Γιατί στην Ελλάδα δεν κυβερνούσαν τα κόμματα αλλά η πολιτική του κρατικισμού. Γι αυτό σήμερα, κάποιοι βολεύονται με τον παρασιτισμό και τη μιζέρια του κομμουνισμού. Δεν κατάλαβαν τίποτα και δεν είναι διατεθειμένοι να ακούσουν. Αρκεί που ψηφίζουν αυτούς που κάποτε έβγαιναν στους δρόμους ζητώντας περισσότερα δανεικά και διεκδικούσαν το… δικαίωμα στο βόλεμα και την παρασιτοκρατία. Γι αυτό φτάσαμε στα σημερινά μας χάλια και τα ψίχουλα του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπονται σε ψήφους από κάποιους που δεν καταλαβαίνουν. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θα καταλάβουν μάλλον πολύ αργά τη ζημιά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε η δική τους ψήφος το 2015…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου