Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

"Καβγάδες" για… γέλια (και για ...κλάματα)

Αν όσα έλεγε κατά καιρούς, ο Πάνος Καμμένος τα εννοούσε κιόλας, τότε δεν θα είχε κατρακυλήσει από το 10% που έπιασε τον Μάρτιο του 2012 σε δημοσκοπική πρόθεση ψήφου, κάτω του 1%.

Η αξιοπιστία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. έχει απλά εξαϋλωθεί. Στην αρχή όλη η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από την οικονομία. Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει καθαρά και ξάστερα πως αν αναγκαζόταν να υπογράψει Μνημόνιο, τότε θα εγκατέλειπε την πολιτική. Ηταν η εποχή που καθύβριζε τους τότε κυβερνώντες ως γερμανοτσολιάδες και τους κατηγορούσε ότι ψήφιζαν τα μνημονιακά μέτρα στα… τέσσερα. Χρησιμοποιώντας τέτοιους βαρύς χαρακτηρισμούς, θεωρίες ψεκασμών και πολλές ακόμα ψευδοϋποσχέσεις κατάφερε όχι μόνο να μπει στο Κοινοβούλιο, αλλά και να γίνει συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα.

Και μπορεί να υποδύεται το σούπερ μάγκα που μετράει κάθε λέξη που λέει, αλλά στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου βρέθηκε κατηγορούμενος για το δημόσιο κάλεσμα σε λιντσάρισμα του Πάχτα απολογήθηκε ότι όλη η κοινωνία κατανόησε με λάθος τρόπο όσα είχε εκστομίσει: ο υπουργός εννοούσε λιντσάρισμα με την «πολιτική έννοια» και βέβαια αθωώθηκε!

Βροντοφώναζε επί μήνες ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, τελικά αφού πρώτα είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι», στη συνέχεια κατήγγειλε το μέτρο που ο ίδιος ψήφισε ως αντισυνταγματικό.

Και μετά ήρθε το Σκοπιανό. Ο Πάνος Καμμένος είχε προειδοποιήσει πως δεν θα άφηνε ποτέ κανένα πρωθυπουργό -ούτε τον Τσίπρα- να διαπραγματευθεί λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Τελικά, αφού στήριξε την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προτάσεως μομφής, ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών πήγαν στις Πρέσπες και υπέγραψαν τη συμφωνία.

Ακόμα και μετά από αυτή την κωλοτούμπα συνέχιζε να λέει κάτι απίστευτες ατάκες. Π.χ. ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία ακόμα, μια μονογραφή έβαλε ο Κοτζιάς, ή ότι μετά τη μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα των Σκοπίων η συμφωνία είναι άκυρη. Προφανώς και θα συνεχίσει να λέει διάφορες θεωρίες μέχρι να φτάσει η συμφωνία στη Βουλή.

Η μεγάλη κοροϊδία προς τους πολίτες όμως είναι όλοι αυτοί οι «στημένοι» καβγάδες πότε με τον Κοτζιά πότε με διάφορους άλλους υπουργούς τόσο για το Σκοπιανό όσο και για άλλα ζητήματα. Λες και τώρα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια ανακάλυψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως συγκυβερνούν με ένα ακροδεξιό κόμμα.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα συγκυβερνούν αγκαλιά μέχρι τέλους. Γιατί στην πραγματικότητα δεν τους χωρίζει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, τους ενώνει η ρητορική του λαϊκισμού. Και αν τελικά οι Σκοπιανοί κάνουν τη συνταγματική αναθεώρηση, τότε θα υπάρξει «σικέ» ρήξη μήπως και γίνει κάποιο θαύμα και ανεβάσουν τα μηδενικά ποσοστά τους οι ΑΝ.ΕΛ. πουλώντας «σανό» πατριωτισμού στους ψηφοφόρους. Μόνο που πια ο κόσμος δεν τσιμπάει, απλά… γελάει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου