Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

"Δεν μου είχε… διασχίσει το μυαλό ποτέ"

Όσο περνάει ο καιρός όχι μόνο ξεχνάμε αλλά συγχρόνως συνηθίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον παραλογισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως κανονικότητα.

Πως το είπε η Θεανώ Φωτίου; «Όσα παιδιά βρήκαν θέση σε παιδικό σταθμό δεν έμειναν εκτός». Όταν ακούς κάτι τέτοιο απλά πέφτεις κάτω από τα γέλια. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, η υπουργός λέει αλήθεια. Με την ίδια λογική, όμως, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι: δεν επιβαρύνθηκαν οι συνταξιούχοι των οποίων δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, δεν είναι άνεργοι όσοι έχουν δουλειά, δεν αυξήθηκαν οι εισφορές όσων δεν πληρώνουν παραπάνω, δεν αυξήθηκαν οι φόροι όσων πληρώνουν το ίδιο κ.ο.κ. Μόνο που κανείς δεν λέει ούτε πόσα παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ούτε πόσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μικρότερη σύνταξη ούτε πόσοι επαγγελματίες πληρώνουν αυξημένες εισφορές ούτε πόσα εκατομμύρια πολίτες πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους. Αλλά, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που εξελέγη για να σκίσει τα Μνημόνια, έγινε εκείνος που εφάρμοσε τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Ο πολιτικός που φώναζε «γκόου μπακ μάνταμ Μέρκελ» τώρα αγωνιά για την αποδυνάμωσή της. Αντί για σεισάχθεια πλέον διενεργούνται σχεδόν 40.000 πλειστηριασμοί ακινήτων κάθε χρόνο. Στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης έχουν γίνει 4,85 εκατομμύρια κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη, κυρίως κάτω των 5.000 ευρώ, προς την εφορία. Το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων καταργήθηκε. Οι κύριες και οι επικουρικές των παλαιών συνταξιούχων μειώθηκαν. Οι νέοι συνταξιούχοι έχουν πλέον αποδοχές του πεντακοσάρικου χάρη στον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου.

Από τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, που θα προέκυπταν έσοδα δισεκατομμυρίων, τελικά δεν έγινε τίποτα. Υποσχέθηκαν πόλεμο κατά της διαπλοκής και τελικά κατέληξαν να είναι σφιχταγκαλιασμένοι με τη διαπλεκόμενη επιχειρηματική ελίτ. Εγιναν κυβέρνηση προκαλώντας πρόωρες κάλπες λόγω μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και τώρα το παίζουν… θεσμικοί προτείνοντας την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από την προσφυγή σε κάλπες.

Κατήγγελλαν τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και τώρα έχουν γίνει παγκοσμίως ρεζίλι με την τραγική κατάσταση του προσφυγικού κέντρου της Μόριας. Την ίδια ώρα που μπαχαλάκηδες κάθε μορφής σπάνε και καίνε ό,τι και όπου γουστάρουν σε δρόμους, πανεπιστήμια και δημόσια κτίρια.

Υπέγραψαν την επέκταση παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» με 700 εκατομμύρια λιγότερα από όσα δέχθηκε να πληρώσει ο ανάδοχος ύστερα από παρέμβαση της Κομισιόν! Χωρίς να αλλάξει το τίμημα παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο τετραπλασίασαν το συντελεστή δόμησης μετά την υπογραφή της σύμβασης! Μόνο για αυτές τις δύο σκανδαλώδεις υποθέσεις σε οποιοδήποτε άλλο κανονικό κράτος θα είχε ήδη επέμβει εισαγγελέας.

Ύστερα από όλα όσα έχουμε βιώσει από το 2015 έως και σήμερα δεν γίνεται παρά να αποθεώσω την Έφη Αχτσιόγλου. Η «ελληνικούρα» που πέταξε πριν από λίγες ημέρες στην αρχή με έκανε να γελάσω. Τελικά, όμως έχει δίκιο. «Δεν μου είχε… διασχίσει το μυαλό ποτέ» πως όχι μόνο θα συνέβαιναν όσα συνέβησαν, αλλά πλέον θα τα θεωρούσαμε και… φυσιολογικά!

1 comments:

  1. μεγάλωσαν γερά παιδιά τα σλόγκαν

    εντελώς δωρεάν [ λες και υπάρχει λίγο ]

    απεργία πείνας [ μόνο που αυτό σημαίνει Τρώγω ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή