Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Για μια γραβάτα αδειανή

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει κατανοήσει τι συνέβη πριν από το 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του εκμεταλλεύθηκαν την οργή και την αγανάκτηση της καταταλαιπωρημένης από τα Μνημόνια κοινωνίας και παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρώπης με μοναδικό στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και τέσσερα χρόνια δεν σταματά να θριαμβολογεί. Με κάθε αφορμή. Έχουμε ακούσει μύρια όσα από τον πρωθυπουργό. Αγγίζει όμως τα όρια της φαιδρότητας, πλέον, η αναφορά στην περίφημη γραβάτα.

Κάτι, που ξεκίνησε ως «επαναστατικός» συμβολισμός και στη συνέχεια έγινε ανέκδοτο. Κι, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει το θράσος να το παρουσιάζει ως επίτευγμα ακόμα και σε διεθνή ΜΜΕ.

ΣΕ συνέντευξή του σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «είναι κατάκτηση ότι πηγαίνω στο Κρεμλίνο, στον Λευκό Οίκο, το Βατικανό, την Ντάουνινγκ Στριτ και σε όλο τον κόσμο και στο Πεκίνο και παντού χωρίς γραβάτα». Μήπως πρέπει να βραβευθεί ο πρωθυπουργός για αυτό το μεγάλο κατόρθωμα που πέτυχε;

Υοοσχέθηκε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και υπέγραψε το τρίτο και βαρύτερο. Πως θα δώσει 13η σύνταξη και τελικά τις μείωσε. Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τον μονιμοποίησε. Ότι θα εφαρμόσει σεισάχθεια και άνοιξε την πόρτα στους πλειστηριασμούς σπιτιών για «κόκκινα» δάνεια και στις κατασχέσεις λογαριασμών για μικρο-οφειλές στην εφορία. Πως θα βαράει τα νταούλια και, δυστυχώς, οι αγορές ακόμα «χορεύουν» τη χώρα.

Φλέρταρε με το Grexit και τώρα παραδέχεται πως η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική. Κατήγγελλε τους μενουμευρωπαίους πριν από το δημοψήφισμα, αλλά τελικά μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι» μέσα σε λίγες ώρες. Δεσμευόταν πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και φόρτωσε τους πολίτες με λογαριασμό 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μιλούσε για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τώρα έχει γίνει ο πιο πιστός σύμμαχος του Τραμπ. Υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών και τώρα ο Ζάεφ κάνει bullying αλυτρωτισμού μιλώντας για τη «μακεδονική γλώσσα» που πρέπει να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Υπάρχει κάποια διαφορά αν όλα αυτά τα ψέματα που είπε και όλες αυτές τις αυταπάτες που δημιούργησε στους πολίτες τα έκανε με ή χωρίς γραβάτα; Και βέβαια όχι. Απλά η γραβάτα είναι ο αντισυστημικός «φερετζές» του Αλέξη Τσίπρα. Το να μη φοράει γραβάτα το κάνει μόνο και μόνο για να πουλάει «σανό» πως είναι κι αυτός ένας κοινός θνητός. Αλλά οι ρόλοι τύπου Νίκου Ξανθόπουλου και Βασιλάκη Καϊλα πλέον δεν πείθουν την κοινωνία.

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει κατανοήσει τι συνέβη πριν από το 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του εκμεταλλεύθηκαν την οργή και την αγανάκτηση της καταταλαιπωρημένης από τα Μνημόνια κοινωνίας και παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρώπης με μοναδικό στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα… επαναστατικά ήταν απλά για να διατηρείται στον αφρό ο υποτιθέμενος αντισυστημικός αγώνας κατά του Μνημονίου. Όλα έγιναν για μια γραβάτα αδειανή. Όλα έγιναν για μια τετραετία… γεμάτη. Όλα έγιναν για την καρέκλα της εξουσίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου