Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Κανονική γελοιότητα σε μια γελοία κανονικότητα…

Αυτοί οι τύποι που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία αποδεικνύουν καθημερινά ότι κινούνται κάτω του μέσου όρου της κοινής λογικής. Πιθανότατα να θεωρούν ότι η πελατεία των… ανοήτων είναι ακόμη πολυάριθμη, οπότε μάλλον απευθύνονται σ΄ αυτούς. Φαίνεται όμως να υπάρχει και η συντριπτική πλειονότητα των… προσγειωμένων, οι οποίοι περιμένουν τη στιγμή της κάλπης για να εκφραστούν. Και απ΄ ότι φαίνεται, μάλλον έχουν ήδη λάβει την απόφαση τους…

Η παρουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πολιτική ζωή του τόπου θα αποτελεί ένα στίγμα για τη χώρα. Τόσο γι αυτά που έκαναν το 2015 και τα οποία καταδίκασαν μια ολόκληρη χώρα σε μαρασμό, όσο και γι αυτά τα απίστευτα που κάνουν τώρα. Δεν έχουν όρια και φραγμούς. Δεν έχουν αρχές και αξίες. Ο,τιδήποτε το… μη κανονικό τους εκφράζει. Δεν τους ενδιαφέρει να έχει συνέχεια η χώρα, αλλά το πώς θα την υπονομεύσουν και κυρίως πώς θα ναρκοθετήσουν την πορεία της επόμενης κυβέρνησης. Στην προσπάθεια να δείξουν πόσο καλοί είναι στην προπαγάνδα υποπίπτουν στη μια γελοιότητα μετά την άλλη. Τους έχουν πάρει χαμπάρι στο εξωτερικό. Οι ξένοι δεν μας τιμωρούν για τους κυβερνώντες που επιλέξαμε για να μας κυβερνήσουν, αλλά για τη φαιδρότητα ενός λαού που έχει ανδρωθεί με όλες τις αριστερές… παπάτζες εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Η… συνάντηση των σημερινών κυβερνώντων με τη σοβαρότητα είναι κάτι που δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Άλλωστε, η βλακεία, η γελοιότητα και το… σύμπαν τείνουν στο άπειρο και ως εκ τούτου το να ζητάς από αυτούς που κυβερνούν να γίνουν κανονικοί άνθρωποι είναι σαν να προσεύχεσαι να βγει το πρωί ο ήλιος από τη… δύση! Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κλείσει όλους τους λογαριασμούς με το παρελθόν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τόσο με τα πεπραγμένα τους που έχουν ποινικές προεκτάσεις, όσο και με τη γελοιότητα τους που ζημιώνει τη χώρα. Μπορεί τα εγκλήματα της σημερινής ανίερης… συμμορίας να σημαδέψουν τη ζωή και των επόμενων τριών γενεών, ωστόσο, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι η γελοιότητα και ο εξευτελισμός μιας χώρας μπορούν να αποτελούν στοιχεία… κανονικότητας στο μέλλον.

H πικρή εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπουν ανάλογους πειραματισμούς στο μέλλον. Η καταδίκη τους πρέπει να είναι καθολική, συντριπτική και σαρωτική σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί να… θαφτούν και πάλι κάτω από το χώμα όλα τα σκάνδαλα. Και είναι πάρα πολλά. Είναι κυρίως σε εθνικό επίπεδο δια των εγκληματικών αποφάσεων τους στην οικονομία, αλλά είναι και επιμέρους σε μια σειρά πολύ… ύποπτων πάρε-δώσε που έχουν με διάφορους εντός και εκτός Ελλάδος.

Εάν η επόμενη Βουλή… διανοηθεί να δώσει συγχωροχάρτι σε αυτούς που ενταφίασαν την ελπίδα για αναγέννηση της χώρας, τότε αλίμονο τους. Θα έχουν αναγκάσει έναν λαό να κάνει ένα ακόμη μοιραίο λάθος και να τοποθετηθεί στα άκρα, αλλα από τη δεξιά πλευρά. Ας το καταλάβουν καλά αυτό και όσοι υπηρετούν την απονομή της Δικαιοσύνης. Προς το παρόν είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μέσα σε μια γελοία κανονικότητα, η οποία συνιστά κανονική γελοιότητα! Η επιστροφή στην κανονικότητα και στη σοβαρότητα αποτελεί για τη χώρα θέμα υψίστης σημασίας. Φυσικά, εάν και εφόσον θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα γίνουμε μια χώρα όπου δεν θα κυριαρχείται από άφθονη γελοιότητα και υπερ-προσφορά γελοίων…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου