Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αν οι Τούρκοι κατακτήσουν την Ελλάδα, ίσως παραιτηθώ!


Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, και παρ’ όλες τις κοσμογονικές γεωλογικές, και άλλες αλλαγές, δυο τρία πράγματα μόνο έχουν μείνει σταθερά στον πλανήτη…
Ο ήλιος ανατέλλει και δύει, και η γη γυρνάει γύρω από τον εαυτό της κάθε 24 ώρες.
Αυτές είναι οι πιο βασικές σταθερές… εκτός κι αν λάβουμε υπ’ όψιν τον… Μπάνο Καμένο.

Ο οποίος, μαζί με τον αετό τσι Κρήτης Δρα Μισελοζανάτση, είναι οι νέες προβλέψιμες σταθερές της μίζερης καθημερινότητάς μας.
Και εξηγούμαι: Ο μεν Δόκτορας διοργανώνει κάθε τόσο απεργίες πείνας, για ψύλλου πήδημα, με αποτέλεσμα να έχουν πλουτίσει καντίνες και καντίνες, ενώ παράλληλα είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν μπει στο βιβλίο Γκίνες, καθώς είναι ο μοναδικός απεργός πείνας στην καταγεγραμμένη ιστορία, που έχει βάλει κιλά στη διάρκεια της απεργίας του…
Απίστευτο; Κι όμως αληθινό.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Αιλυναρά υπουργό της Άμυνάς μας, την δεύτερη σταθερά, ο οποίος είναι πιο προβλέψιμος κι από ελβετικό ρολόι.

Βρέξει χιονίσει, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει… θα ανακοινώσει και μια παραίτησή του.
Στη συνέχεια βέβαια θα διαψεύσει τα λεγόμενά του, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει να γίνεται ντόρος και να ζαλίζονται τα ψεκασμένα γίδια οι ψηφοφόροι του.

Εδώ και τέσσερα χρόνια που παρακολουθώ μέσω των ΜΜΕ τον ολισθηρό πολιτικό του κατήφορο, από τότε δηλαδή που ανακάλυψε ότι η ριζοσπαστική αριστερά με τις 13 συνιστώσες της (μεταξύ των οποίων και μαοϊκές) θα σώσει την Ελλάδα, και συνετάχθη μαζί με τον Αλέξη και τον Πάντζα, μπορεί να συνέβησαν πράγματα και θαύματα στη χώρα, μπορεί να ήρθαν τα πάνω κάτω, μπορεί τον Αλέξη να τον αποκήρυξαν σχεδόν άπαντες οι πρώην σύντροφοι του και πρώιμοι συριζαίοι, αλλά ένα πράγμα παραμένει σταθερό: Ο Μπάνος και οι παραιτήσεις του που λέγαμε.
Που όμως παραμένουν κενές απειλές, κούφια λόγια, αφού ο Μπάνος έχει αποδειχτεί πιο πιστός στον Αλέξη κι από γέρικο τσομπανόσκυλο.

Κάθε μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλέξης, σήμαινε κι από 2-3 «παραιτήσεις» του Μπάνου.
Την μια θα παραιτηθεί αν δεν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ…
Την άλλη αν αυξηθούν τα διόδια…
Την παρα άλλη αν οι Τούρκοι καταλάβουν δυο νησιά μας ή αν στείλουν υποβρύχιο στο λιμάνι της Κέρκυρας..
Τελευταία οι παραιτήσεις του, ή μάλλον οι απειλές περί παραίτησης, έχουν πυκνώσει… από μία κάθε δυο τρεις μέρες, κι ανάλογα με τις εξελίξεις στο «σκοπιανό».
Αν δεν ήταν επικίνδυνη η όλη στάση και παρουσία του στην πολιτική σκηνή, θα ήταν απλά φαιδρή, ίσως και διασκεδαστική.
Μέσα στα πλαίσια δηλαδή του άφθονου γέλιου που μας έχουν προσφέρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν.
Το θέμα όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ειδικά αν σκεφτούμε πως οι παλινωδίες του Μπάνου απλά διευκολύνουν τις σκοτεινές βλέψεις του Αλέξη, κι αυτό μεταφράζεται στην πράξη, πέρα από την εθνική ήττα μας στο «μακεδονικό», και στα θλιβερά τεκταινόμενα στην Βόρειο Ήπειρο, όπου οι Αλβανοί έχουν αγριέψει… έχουν ξεσαλώσει, και τα χειρότερα έπονται.
Για να μην αναφερθώ στον Ερντογάν, που μας έχει κάνει γιουσουφάκια και τον Μπάνο «τσιμπούκ τσογλάν»* του.
Εν κατακλείδι, θες ρε συ συγκαμένε να παραιτηθείς; Παραιτήσου…
Μη μας ζαλίζεις τον έρωτα.
Αν και δύσκολα πρόκειται να παραιτηθεί, ακόμη κι αν ο Ζάεφ εγκατασταθεί στον Λευκό Πύργο, αφού το πολιτικό του μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο… στον κάλαθο των αχρήστων, ή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που θα έλεγε κι ο Ανδρέας, τον οποίο ο Μπάνος κάποτε θεωρούσε αρχηγό της ΕΟ 17Ν, και τώρα τον μνημονεύει ως σώφρονα πολιτικό ηγέτη…
Αλλά τέτοιος είναι ο Μπάνος … κωλοτούμπας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όσοι τον γνωρίζουν καλά τον αποκαλούν Ιωάννη Μελισσανίδη της πολιτικής, ή Κομανέντσι, ή μίστερ κυβίστηση, ή οσφυικάμπτη…
Οπότε γιατί να παραιτηθεί; Που θα ξαναβρεί καρέκλα;
Και εξάλλου που θα βρει ο Αλέξης πιο πιστό τσιράκι;

Strange Attractor

ΥΓ- Ακόμη κι ο πλανόδιος πολιτικάντης, ο περιφερόμενος εκείνος βΟλευτής που έχει αλλάξει 4-5 κόμματα κι άλλες τόσες πολιτικές ιδεολογίες, ο δερματολόγος με το τσουλούφι, ο περήφανος Έλληνας Δρ. Παπαχριστόπουλος, ακόμη κι εκείνος είναι πιο αξιόπιστος από τον αρχηγό του… ακόμη κι εκείνος…

*Τσιμπούκ τσογλάν: Το "γιουσουφάκι" που άναβε τα τσιμπούκια, τους ναργιλέδες, των μπέηδων και των πασάδων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου