Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

...μαζί τα σπαταλάγαμε!

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, δεν είπε ότι «ο στρατός είναι εγγυητής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας»;

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθούσε πιστά μια συγκεκριμένη τακτική.

Θριαμβολογούσε για τις απανωτές κυβερνητικές «επιτυχίες» και εξαπέλυε δριμύτατες επιθέσεις στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του παρελθόντος. Πάντοτε, όμως, απέφευγε να μιλήσει για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρώτο εξαμήνου του 2015. Μοναδική εξαίρεση ήταν μόνο μία φράση του από το βήμα της Βουλής, τον Μάιο του 2016, όταν είχε πει πως «μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι είχαμε αυταπάτες, όχι ότι είπαμε ψέματα».

Τώρα, που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός δείχνει να αλλάζει αυτή την τακτική. Καθώς, παρά το overdose παροχολογίας και σκανδαλολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ανεβάζει τα ποσοστά του, ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του επιχειρούν να «ξεπλύνουν» όσα συνέβησαν το 2015. Με στόχο να επαναπροσεγγίσουν ψηφοφόρους που τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Χουλιαράκης δήλωσε ότι «αυξήσαμε τη φορολογία για να μη χρεοκοπήσουμε». Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γιάννης Δραγασάκης, που ανέφερε ότι «ο λόγος που απορρίψαμε τη συνολική ρήξη το καλοκαίρι του 2015 ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα».

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όταν προχθές στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν το Grexit ως επαναστατική, ριζοσπαστική επιλογή. Δείτε τώρα τι συμβαίνει στη Βρετανία. Ας πάρουμε διαδάγματα…».

Αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν εκείνος που είπε δημόσια πως τα Μνημόνια ήταν… νεκρά; Εκείνος δεν είπε ότι θα γίνει διαγραφή του ελληνικού χρέους; Εκείνος δεν διόρισε υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη, υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τον Λαφαζάνη και Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Εκείνος δεν είπε, από το Κρεμλίνο, ότι «η χώρα μπορεί να βρει νέα ασφαλή λιμάνια»; Ο Ολάντ δεν έγραψε στο βιβλίο του πως ο Τσίπρας ρώτησε τον Πούτιν αν μπορεί να τυπώσει δραχμές; Ο Βαρουφάκης και η παρέα του δεν κατέστρωναν το περιβόητο «plan X», που περιελάμβανε την κυκλοφορία IOUs αντί ευρώ;

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, δεν είπε ότι «ο στρατός είναι εγγυητής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας»; Και αν δεν φλερτάρατε με το Grexit γιατί δεν πήγατε μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ του δημοψηφίσματος, όταν χόρευαν οι πολίτες για την «απελευθέρωση» από τα Μνημόνια, για να τους πείτε ότι το επόμενο πρωί θα κάνατε «κωλοτούμπα»; ΟΛΑ αυτά δεν ήταν αυταπάτες.

Ήταν πραγματικότητα. Άλλο αν τώρα ο Αλέξης Τσίπρας κινείται πλέον σε γραμμή… Πάγκαλου! Και τόλμησε να πει σε πληγείσα της πυρκαγιάς στο Μάτι πως αν είχε πάρει το επίδομα «θα το σπατάλαγε»! Κανείς δεν ξεχνάει όσα έγιναν το 2015. Αυτό που σπαταλήσαμε, χώρα και πολίτες, είναι η τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Την οποία πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Σπαταλήσαμε τις ευκαιρίες που υπήρχαν για να αποφύγουμε το τρίτο Μνημόνιο και να προχωρήσουμε μπροστά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου