Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ο κυνισμός, η προπαγάνδα και η καθεστωτική αντίληψη ενός πολιτικού απατεώνα!

Η κυνική ατάκα του Αλ. Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Μάτι, όταν απευθυνόμενος προς μια γυναίκα είπε «Και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, τι θα έκανες; Θα τα σπατάλαγες!», δεν δείχνει μόνο έλλειψη σεβασμού προς τους πληγέντες που έχουν βιώσει μια τραγωδία.

Αποτυπώνει μια συγκεκριμένη νοοτροπία ενός ολόκληρου καθεστώτος που με άλλα (ψεύτικα) χαρακτηριστικά υφάρπαξε τις ψήφους των πολιτών και με άλλο (τον πραγματικό) χαρακτήρα επιβλήθηκε ως σύστημα διακυβέρνησης.

Για να αναρριχηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία χρησιμοποιήθηκαν τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ, από το σκίσιμο των Μνημονίων και την κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο, που αντικαταστάθηκαν από ένα νέο, πιο βαρύ Μνημόνιο και μέτρα άγριας λιτότητας, μέχρι την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το κίνημα «Δεν πληρώνω», που μετατράπηκαν σε υπέρογκες αυξήσεις φόρων και εισφορών, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμα και πρώτης κατοικίας.

Για να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε την προπαγάνδα, η οποία αναδείχθηκε στο μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημά του στον τομέα της διακυβέρνησης, μαζί με τη δημοσιονομική πολιτική της υπερφορολόγησης, της μείωσης των εισοδημάτων και των χιλιάδων διορισμών ημετέρων, που διέλυσαν την οικονομία, αλλά βοήθησαν να συντηρηθεί το σπάταλο, κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απόλυτος κυνισμός, που έχει εκδηλωθεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις από τον πρωθυπουργό, όπως ήταν, για παράδειγμα, το μακάβριο επιχείρημά του ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί από μόνο του, καθώς αφορά ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, σε συνδυασμό με την καθεστωτική νοοτροπία κυβερνητικών στελεχών του τύπου «είμαστε αμάσητοι», αποτελούν μια ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία για την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου