Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ο Αλέξης πήγε στη Μόσχα... και τρέμει η γη όπου πατεί !!!


Θυμόσαστε τον πρώιμο κυβερνητικό Σύριζα;

Τότε που ο αέρας μύριζε επανάσταση, και απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας βροντούσαν τα τύμπανα της εξέγερσης και της εθνικής αξιοπρέπειας;

Τότε που μια φούχτα άδολων αγωνιστών, ο Αλέξης, η Κατάντια Βαλαβάναινα, ο Δρ. Μπαρουφάκης, ο Παλαβίτσας, και άλλοι αριστεροί λεβέντες αποφάσισαν να μας «λευτερώσουν αφού» από τα δεσμά με τα οποία μας είχαν δέσει χεροπόδαρα οι «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι», παρέα με τα ντόπια τσιράκια τους, τους μισητούς σαμαροβενιζέλους;

Τα θυμόσαστε;

Ε λοιπόν, τότε ήταν που μας επισκέφθηκαν κάποιοι δευτεροκλασάτοι Ρώσοι ολιγάρχες, μιλιονέρηδες, και σύσσωμη η κυβέρνηση έσπευσε να τους προϋπαντήσει στο αεροδρόμιο, ενώ οργάνωσε και φιέστα υποδοχής τους στο Μαξίμου, με κουλουράκια, φοντάν, και γενικώς πρώτα κεράσματα. Αργότερα, μου λένε, τους πήγαν και στην Μποφίλιου (ή στον Κιάμο).

Και με τον πανίσχυρο τότε υπερυπουργό (αρμόδιο υπεύθυνο για 7 υπουργεία παρακαλώ) τον θρυλικό Δραχμαζάνη να υποκλίνεται μπροστά τους, λες και ήταν μια από τις υπηρέτριες των Βερσαλλιών μπροστά στον … Λουδοβίκο.

Τελικά η επίσκεψη εκείνη αποδείχθηκε τζούφια, αφού διαχρονικά το ξανθό γένος μας περιπαίζει, και άρα πάπαλα οι προσδοκίες του Αλέξη για δανεικά κι αγύριστα από τη Μόσχα, όπως εκείνα που επί δεκαετίες μας έδιναν οι οχτροί του γένους δυτικοευρωπαίοι.

Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα…

Έλα όμως που αργότερα μας επισκέφθηκε και ο ίδιος ο κοντοπούτανος, ο σύγχρονος τσάρος της Ρωσίας (κάποιοι βέβαια λένε ότι ήταν ένας ακόμη σωσίας του), και να ‘σου ξανά μανά φιέστες και παράτες στην υποδοχή του.

Κόκκινα χαλιά και αγήματα στο αεροδρόμιο, μπάντες, μαζορέτες, παρελάσεις τσολιάδων, αυτοκινητοπομπές, ελικόπτερα, και γενικώς μεγαλεία… σαν να επισκέπτονταν ο Κλίντον τα Σκόπια ένα πράγμα, ή ο Χίμλερ το Νταχάου. Μόνο ειδικό άγαλμα που δεν έστησαν του Πούτιν οι συριζανέλ.

Και γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά τα φαιδρά;

Διότι έβλεπα χθες βράδυ τα βίντεο και τα ρεπορτάζ από την επίσημη επίσκεψη του στραβοστομιασμένου ηγέτη μας στην καταψυγμένη Μόσχα και αυτό που είδα δεν μου πολυάρεσε.

Έφτασε λοιπόν το κυβερνητικό ΕΜΠΡΑΕΡ στο αεροδρόμιο, άνοιξαν οι πόρτες, και κατέβηκε ο πολυχρονεμένος μας…

Ναι, αλλά ούτε στρατιωτικά αγήματα, ούτε υπουργικά συμβούλια στημένα κλαρίνο, ούτε νομάρχες, ούτε καν χορεύτριες με τοπικές ενδυμασίες.

Τίποτα! Νέκρα…

Ποιοι τον υποδέχτηκαν; Αν κατάλαβα καλά, παρακολουθώντας τα ρωσικά και άλλα ξένα μέσα, τον Αλέξη μας υποδέχθηκε με χειραψία και σταυρωτά φιλιά ένας βαλιτσάς του αεροδρομίου, ένας σηματοδότης (από εκείνους που παρκάρουν τα αεροσκάφη), και μια δροσερή μεγαλοκοπέλα από τα τσεκ ιν της ΑΕΡΟΦΛΟΤ, και η οποία, λένε, μπερδεύτηκε νομίζοντας ότι πρόκειται για τον διάσημο Άγγλο ηθοποιό που παίζει τον μίστερ Μπιν…

Αυτή ήταν η επίσημη υποδοχή που επεφύλαξε το ομόδοξο ξανθό γένος στον εκπρόσωπο του ελληνισμού…

Το αν αργότερα οργανώθηκε κάποια άλλη φιέστα στο Κρεμλίνο, προς τιμήν του Αλέξη μας, με πιρόσκι και άφθονη βότκα, δεν το γνωρίζω, διότι συγχύστηκα και έσβησα την τηλεόραση, και πήγα να ακούσω… Μάκη Γκιουλέκα για να στανιάρω.

Όσον αφορά στην άλλη σπουδαία είδηση της ημέρας, εκείνη που θέλει τον ελληναρά υπουργό Άμυνας Μπάνο να μας ζητάει να συνδράμουμε με τον οβολό μας προκειμένου η χώρα να κατασκευάσει (ή να αγοράσει, δεν κατάλαβα) φρεγάτες, τι να πω; Έχω μείνει σέκος.

Μόλις προχθές ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι οι Έλληνες πλΕρώνουν τους περισσότερους φόρους και χαράτσια σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Ναι, οι ίδιοι Έλληνες… που ψήφισαν Σύριζα για να καταργηθούν οι φόροι, τα διόδια, και ο ΕΝΦΙΑ.

Από αυτούς λοιπόν ζητάει ο πσαικαζμένος «υμπουργός» να συνδράμουν στον έρανο για πλοία!

Μα καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος κακότροπος, και που πάνε οι φόροι μας αν όχι στα οπλικά συστήματα και στα πλοία;

Να μας απαντήσει εδώ και τώρα ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Καρανίκας (ή έστω η Νοτοπούλαινα)!

Εκτός κι αν οι φόροι μας πάνε στο εγχείρημα του οραματιστή Νίκου Παππά για την ελληνική κατάκτηση του διαστήματος… Ποιος ξέρει; Ή έστω στον ΟΑΣΘ του πρεσβύτερου Παππά…

Αν είναι έτσι, τότε να συνδράμουμε ρε παιδιά… και πρώτος εγώ.

Βέβαια, ως ποταπός που είμαι, θα μπορούσα να προτείνω στον Μπάνο να κόψει λίγο τις καθημερινές βόλτες με στρατιωτικά ελικόπτερα, που μας κοστίζουν ο κούκος αηδόνι, και ας πηγαίνει στις σημαντικές αποστολές του με την υμπουργική μερτσεντέ… Δεν θα του πέσει ο πισινός… Τουναντίον θα γλιτώσουμε 15.000 ως 20.000 ευρώ που μας κοστίζει η κάθε τέτοια βόλτα.

Έχω άδικο;

ΥΓ- Μιας και άρχισα τις κακίες μου, θα μας ενημερώσουν οι δυο κυρίες του υπουργείου Προστασίας του Αλήτη αν τελικά ισχύει η υπόσχεσή τους, ότι δηλαδή όταν καίγεται η Αθήνα (και η Θεσσαλονίκη) θα στέλνουν τον λογαριασμό στους μπαχαλάκηδες;

Ή μήπως θα πρέπει να οργανωθεί κάποιος έρανος και γι’ αυτό;

Ρωτάω ο καψερός… δεν ξέρω.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου