Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Αν σήμερα κυβερνούσαν τα αριστερόπουλα...


Διάβασα με πολύ προσοχή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα συμβαίνουν με την επιχειρούμενη εισβολή στα βόρεια και θαλάσσια σύνορα της χώρας. Δεν αναφέρει πουθενά για αναγκαιότητα αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων από τις ελληνικές δυνάμεις. Διάβασα και την ανακοίνωση του ΚΚΕ. Τα ίδια και χειρότερα. Φταίνε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ!!! Το ίδιο και το ίδιο ποίημα.

Ο δε ηγέτης που κατά τα αριστερόπουλα γεννιέται κάθε χίλια χρόνια είναι μακριά από το «μέτωπο». Εξαφανισμένος για να μη δυσαρεστήσει κανέναν και να μη πάρει ο ίδιος θέση. Ούτε εναντίον των κλεισίματος των συνόρων ερχόμενος σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά ούτε κι υπέρ του κλεισίματος μη τυχόν κι έρθει αντιμέτωπος με τους θεωρητικούς του … "λιάζεσθαι"!

Θυμήθηκα την οργανωμένη υποδοχή (Νοέμβριος του 2019) σε πρόσφυγες/μετανάστες από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Όταν τους έφεραν από τη νησιά στον Πειραιά κι από εκεί τους μετέφεραν στην ενδοχώρα. Είχαν απλώσει και κρατούσαν ένα τεράστιο πανό (φωτό άνω) με το οποίο καλωσόριζαν τους… πρόσφυγες!

Θυμήθηκα τις «επιχειρήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει την Αμυγδαλέζα. Τελικά την έκλεισαν τα στελέχη κι η νεολαία του, που «έκλαιγαν» επειδή εκεί δεν υπήρχαν… air-condition!!! Τόσος ανθρωπισμός! Φυσικά, αργότερα πήγαν κι έφτιαξαν το κολαστήριο της Μόριας ενώ αποδείχθηκε ότι η Αμυγδαλέζα ήταν ένα πρότυπο κλειστό κέντρο με εξαιρετικές δομές στήριξης. Αλλά εκεί … δεν υπήρχαν ΜΚΟ…

Θυμάμαι και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του όταν ο Σαμαράς έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο. Μιλάμε για τόσα Αριστερά δάκρυα που μπορεί να γέμιζαν μια νέα τεχνητή λίμνη. Οι αντιδράσεις ήταν λυσσαλέες και το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν στις τηλεοράσεις και φώναζαν για τα … ανθρώπινα δικαιώματα! Όπως και υπέρ της ελεύθερης διακίνησης μέσω του Έβρου και των νησιών!

Θυμάμαι τον Τσίπρα να αναρωτιέται –δήθεν αθώα- αν η θάλασσα έχει σύνορα… Σήμερα όμως, αυτός ο φράχτης (μαζί με την Αστυνομία και τον Στρατό) συγκρατούν στον Έβρο χιλιάδες Αφγανούς, Πακιστανούς και Αφρικανούς επίδοξους εισβολείς.

Σκέφτομαι ότι τότε, 2015, μεταδόθηκε το μήνυμα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι πρόσφυγες … λιάζονται κι ύστερα εξαφανίζονται!!!

Όμως, αυτό ακριβώς το μήνυμα δεν έφτασε μόνο στα ώτα των προσφύγων/μεταναστών μα και της Ευρώπης. Η οποία απροετοίμαστη και φοβισμένη έκλεισε τα σύνορά της κι οι… λιαζόμενοι μας έμειναν αμανάτι. Κατά κύριο λόγο στο Βόρειο Αιγαίο που δημιουργήθηκε μια τεράστια κρίση με πιο τεράστιες ανθρωπιστικές διαστάσεις. Τις οποίες υφιστάμεθα ακόμη… Και θα τις υφιστάμεθα για χρόνια αφού λέμε και ξαναλέμε ότι το πρόβλημα ήρθε για να μείνει.

Προσέξτε Αριστερό παραμύθι και υποκρισία: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ΔΕΝ αφαίρεσε –κι ευτυχώς- τον φράχτη του Έβρου…. Όμως πολλά κορυφαία στελέχη αλλά και η νεολαία του, ζητούσαν επιτακτικά να δημιουργηθούν ασφαλείς δίοδοι εισόδου για τους πρόσφυγες/μετανάστες! Κάτι που ουσιαστικά κάνουν και σήμερα! Ζητούν διόδους στον Έβρο και στα νησιά και δη χωρίς ελέγχους!

Εξ ου και σκέφτομαι ότι με όσα συμβαίνουν ευτυχώς που δεν κυβερνούν τα Αριστερόπουλα… Ευτυχώς!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου