Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Μιά αξιωματική αντιπολίτευση για τα μπάζα !!

Δεν είναι εύκολο. Αυτό πρέπει κανείς να το αναγνωρίσει στον Αλέξη Τσίπρα. Η συγκυρία για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Ο πρωθυπουργός βαθμολογείται με άριστα από τους πολίτες στις δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα μέσα σε δυο μήνες. Στην ασύμμετρη απειλή του Ερντογάν στον Έβρο και στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πάνω από το 80% των πολιτών συμφωνεί και επικροτεί τις κυβερνητικές αποφάσεις. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακριβώς την ίδια εικόνα στην πρόθεση ψήφου: νταμπλ σκορ για να το περιγράψουμε μπασκετικά. Η Ν.Δ. γύρω στο 40-45% και ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 20-22%.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι απόλυτα λογικό ο κ. Τσίπρας να βρίσκεται σε απόλυτο βέρτιγκο. The winner takes it all, που λένε και στο Αμέρικα. Αυτό ακριβώς είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νικητής σε όλα τα επίπεδα. Με την τόλμη και την αποφασιστικότητά του απέδειξε -για τους πιο δύσπιστους, ανέδειξε- ηγετικές ικανότητες. Και ό,τι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα, ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο πως θα έχει απόλυτο δίκιο για μια φράση που είπε στη Βουλή: «Οσα έγιναν δεν ήταν αυτονόητα».

Ναι, λοιπόν, δεν ήταν αυτονόητα. Για πρώτη φορά το κράτος, μια κυβέρνηση, πρόλαβε μια καταστροφή. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε πρώτα τις καταστροφές και στη συνέχεια να συζητάμε επί χρόνια για το τι έφταιγε και το πώς θα μπορούσαν να έχουν γίνει αλλιώς τα πράγματα. Για πρώτη φορά, όμως, αποφύγαμε την τραγωδία. Και αυτό το πιστώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άρα τι να πει και ο κ. Τσίπρας; Πολλά θα μπορούσε να πει. Και κυρίως θα μπορούσε, επιτέλους, να επιδείξει πως έμαθε από το πάθημα του 2015. Γιατί τότε είχαμε βιώσει το εξάμηνο… lockdown του ΣΥΡΙΖΑ και, μάλιστα, χωρίς να υπάρχει πανδημία ή κάποια άλλη απειλή. Οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, η οικονομία «έκλεισαν». Κινδυνεύσαμε να μπούμε σε ισόβια «καραντίνα» από την Ευρώπη. Έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού καταγγέλλοντας τα Μνημόνια και ύστερα από 150 ημέρες πανηγύριζαν γιατί υπέγραψαν το δικό τους! Με μόνη αιτία τις ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στο 2015. Ίσως γιατί μόνο αυτό ξέρει να κάνει. Μόνο σε συνθήκες μπαχαλοποίησης μπορεί να πολιτευθεί. Είναι πραγματικά γραφικό να καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για την επερχόμενη ύφεση και τις δραματικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού. Εκτός κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευθύνεται για την παγκόσμια ύφεση και τις ανατροπές που θα επέλθουν στην οικονομία όλου του πλανήτη. Αυτά τα επιχειρήματα είναι αστεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα σοβαρό λάθος. Το πρόβλημά του είναι πολύ βαθύτερο από την ύφεση που θα έρθει. Οι πολίτες διαπίστωσαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς σημαντικές κρίσεις, ενώ προηγουμένως είχαν διαπιστώσει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να διαχειριστεί καμία κρίση στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης. Ύστερα από αυτό, το πρόβλημα του κ. Τσίπρα δεν είναι καν ο κ. Μητσοτάκης, αλλά το ότι οι πολίτες πλέον δεν δίνουν σημασία σε αυτά που λέει.

1 comments:

  1. Όσοι παρακολούθησαν την συζήτηση στη Βουλή, διαπίστωσαν ότι ο Τσίπρας συνεχίζει την διχαστική και πολωτική τακτική του.

    Όσοι περίμεναν έναν συναινετικό Τσίπρα διαψεύσθηκαν, γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει την φύση της Αριστεράς.

    Η μαρξιστική ιδεολογία είναι επιθετική. Δεν θέλει την συνύπαρξη.
    Δεν αποδέχεται το κορυφαίο δόγμα της Δημοκρατίας, το δικαίωμα δηλαδή στην διαφορετικότητα. Γι αυτό αναπτύσσει τον διχαστικό λόγο.
    Χρησιμοποιεί το ψέμα, την συκοφαντία, την κολακεία προς τον λαό, ως εργαλεία.
    Χωρίζει την κοινωνία σε «λαό» και «προνομιούχους». Έχει αναλάβει την «προστασία» των εργαζομένων.
    Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ο αρχηγός του, αλλά και μεγάλο ποσοστό στελεχών του, είναι άεργοι ή τέκνα πλούσιων, προνομιούχων οικογενειών.
    Από τα «πόθεν έσχες» προκύπτει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί εκατομμυριούχοι, ίσως περισσότεροι από τα άλλα κόμματα.
    Εντελώς ενδεικτικά:
    Ο πατέρας του ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη είναι από τους πλουσιότερους Έλληνες.
    Ο βιλάτος Σκουρλέτης, απόφοιτος Κολλεγίου, είναι γιός εφοπλιστή και ανιψιός μεγαλοεφοπλιστή.
    Ο Σταθάκης είναι μεγαλοκαταθέτης και μέτοχος εφοπλιστικής εταιρίας.
    Μεγαλοκαταθέτης και ο Τσακαλώτος.
    Άλλοι, όπως Παπαδημούλης, Βούτσης, διαθέτουν μεγάλες ακίνητες περιουσίες χωρίς να έχουν εργαστεί.
    Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σαράντα δύο (42) ακίνητα!
    Τα παιδιά του Τσίπρα φοιτούν σε πολύ ακριβό ιδιωτικό σχολείο και η οικογένειά του ξεκαλοκαιριάζει σε βίλα εφοπλιστή στο Σούνιο.

    Σε δύο δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία, το 82%, κρίνει θετικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

    Για πρώτη φορά, η Ελλάδα, σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, εγκωμιάζεται από την διεθνή κοινότητα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα!

    Κι όμως ο Τσίπρας δεν αναγνώρισε κάτι θετικό. Δεν άρθρωσε ούτε μια ενωτική φράση.
    Πλειοδότησε και πάλι σε λαϊκισμό, δημαγωγία και μικροψυχία.

    Ούτε ο σεβαστός Καθηγητής Τσιόδρας γλύτωσε.

    Η επόμενη ημέρα αφήνει μεγάλες πληγές στην κοινωνική ζωή και την οικονομία της χώρας μας.
    Θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να μαζευτούν τα συντρίμμια της.
    Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα είναι απών, από την εθνική προσπάθεια, αλλά και θα την υπονομεύσει.

    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή