Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μόνιμες κωλοτούμπες και εμμονικές ιδεοληψίες..

Φαίνεται πως όσο κατρακυλούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα τόσο ο πανικός της επόμενης ημέρας θα αναγκάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και νέες κωλοτούμπες. Μέχρι ενός ορίου, βέβαια, δεν μπορεί να απαρνηθεί εντελώς τον παλιό καλό -λαϊκιστή- εαυτό του.

Τι είπε, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας σε διαδικτυακή κομματική εκδήλωση; «Tο κίνημα της γραβάτας είχε ένα μέρος δίκιου. Είναι αλήθεια ότι πήραμε μέτρα που επιβάρυναν υπερβολικά τη μεσαία τάξη και κυρίως τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες. Το διορθώσαμε βέβαια μετά, αλλά…».

Μετά ήταν αργά προφανώς ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας. Απλά ακόμα και τώρα παρά τη δημοσκοπική κατάρρευση δεν λέει όλη την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να ελαφρύνει τα βάρη της μεσαίας τάξης. Ακόμα και λίγο πριν από τις περσινές εκλογές ομολογούσαν πως ήταν δική τους επιλογή η υπερφορολόγηση. Και ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου ξηλώθηκε από το ΣτΕ. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε το νόμο και διόρθωσε τις αδικίες σε εισφορές, κύριες και επικουρικές.

Ήταν -δεν πρέπει να ξεχνάμε- άνοιξη του 2016 όταν ο κ. Τσίπρας αγκαλιά με τον κ. Κατρούγκαλο και τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν για την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου. Διαβεβαίωναν εργαζoμένους, επαγγελματίες και συνταξιούχους πως πρόκειται για το πιο δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα όλων των εποχών, με το οποίο όλοι θα ήταν κερδισμένοι.

Ύστερα από έξι μήνες στα σκαλιά του υπουργείου Εργασίας χιλιάδες συνταξιούχοι έκαιγαν τα ενημερωτικά των επικουρικών, που είχαν μειωθεί. Ο τότε υφυπουργός κ. Πετρόπουλος από το βήμα της Βουλής -ενώ μαίνονταν διαμαρτυρίες επαγγελματιών- ισχυριζόταν πως οι ασφαλισμένοι τον αποθεώνουν στο δρόμο!

Και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζαν με απαξίωση στο «κίνημα της γραβάτας». Μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί διαδήλωναν για τα χαράτσια των εισφορών. Έτσι κι αλλιώς, η γραβάτα όχι μόνο δεν ήταν στο dress code του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του, αλλά την κατήγγειλαν και ως… εχθρό.

Ήταν οι αριστερές ιδεοληψίες που είχαν εκτινάξει εισφορές και φόρους. Όλα είχαν συνδεθεί με το εισόδημα. Παράλληλα, η αύξηση έμμεσων φόρων όπως του ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης, από το Ιντερνετ έως τον καφέ, χτύπησαν αλύπητα τη μεσαία τάξη. Μια μεσαία τάξη που είχε ήδη πληρώσει τον μεγαλύτερο λογαριασμό από τα δύο πρώτα μνημόνια.

Δυστυχώς, όμως, τόσο οι ιδεοληψίες όσο και ο λαϊκισμός εξακολουθούν να συνθέτουν τη βασική πολιτική πρόταση του κ. Τσίπρα. Τώρα που βρίσκεται στο 20% θυμήθηκε τη μεσαία τάξη και το κίνημα της γραβάτας. Τώρα, τους υπόσχεται και 2.000 εφάπαξ βοήθημα. Το παιχνίδι της ψηφοθηρικής πλειοδοσίας το ξέρει καλά άλλωστε, από τότε που έσκιζε τα Μνημόνια και καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ στα… λόγια.

Ίσως, όταν πέσει στο 15%, ο κ. Τσίπρας να πει mea culpa και για τις αντιμνημονιακές αυτ-απάτες του. Και πάλι, όμως, κάποια νέα αυτ-απάτη θα έχει εφεύρει για να «πουλήσει». Μόνο που πια ο «σανός» δεν έχει πέραση…

2 comments:


  1. Ο Παπαδημούλης είναι ένας χομπίστας της Αριστεράς.
    Οπως άλλοι ασχολούνται με το κυνήγι και άλλοι με τα γραμματόσημα, έτσι κι εκείνος τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την Αριστερά.

    Τον ελεύθερο χρόνο του, όταν δεν ασχολείται με τα σπίτια του ή δεν γεμίζει καρότσια στα ουπερμάρκετ, βγάζει ανακοινώσεις συμπαράστασης για τους αδικημένους αυτού του κόσμου.
    Αντιστέκεται στα ψηφίσματα κατά του Μαδούρο.

    Μπροστά στις κάμερες εκφωνεί συνθήματα συμπαράστασης για τους συνανθρώπους του.
    Για αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους λόγω χρεών, για τη δικαιοσύνη στον κόσμο, για τους κακούς που χρησιμοποιούν τη δύναμη και τις προνομιακές τους σχέσεις με την εξουσία, για να πλουτίσουν
    Μέχρι και ταξικό πρόσημο έδωσε στον κορωνοϊό.

    Η Αριστερά ως χόμπι σε βοηθάει να βλέπεις τον εαυτό σου, σαν γοητευτικό ιδεολόγο αγωνιστή που διαπνέεται από υψηλά ιδανικά.
    Το να είσαι αριστερός σου προσφέρει ισχυρά πλεονεκτήματα, ένα είδος ασυλίας.

    Γιατί, πρώτον, αποκλείεται εξ ορισμού ένας αριστερός να κάνει κάτι κακό.
    Και στην απίθανη περίπτωση που όντως κάνει κάτι κακό, όποιος τον κατηγορήσει, στην πραγματικότητα δεν κατηγορεί εκείνον.
    Θέλει να πετάξει λάσπη στην Αριστερά.

    Πίσω από το "Καλωσήρθατε πρόσφυγες", που αναρτούσε ο Παπαδημούλης, κρύβεται η τσέπη του.
    Γιατί περισσότεροι πρόσφυγες σημαίνει περισσότερες ανάγκες για στέγαση, άρα περισσότερα νοικιασμένα σπίτια και μεγαλύτερα κέρδη για τον Παπαδημούλη.

    Να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή